+385 (0)1 48 33 046 info@audiodream.hr

Focal – Kanta N°1

39.598,00 kn (5.255,56)

2-sistemski bookshelf zvučnici

Kanta N ° 1 diskretno će se uklopiti na komodu ili stalak za zvučnike te je savršeno rješenje za prostorije manje od 25 m². Potpuno posvećena akustičnoj izvedbi i s karakternom estetikom: to je, ukratko, Kanta DNA! Nakon 3 godine istraživanja, Focal nudi novu kombinaciju ekskluzivnih tehnologija: simbiozu berilija, u visokotncu nove generacije – IAL3, i Flaxa za srednjetonsko i niskotonsko područje. Rezultat? Precizan, detaljan zvuk, pun topline i muzikalnosti. To je početak nove ere za one koji vole zvuk… Od samog početka vašeg slušanja sprema se iznenađenje, u obliku raspona frekvencijskog odziva basa za zvučnike te dimenzije. Kad je postavljen u zatvorenom prostoru ili blizu zida, bass-reflex otvor može se metnuti komad spužve radi još bolje optimizacije basa. Još jedan jak adut Kanta linije je njezin odvažan izgled koji daje završni dodir na ovo akustično remek-djelo modernim i očaravajućim dizajnom! S finišom prednje ploče (visoki sjaj ili mat), postoji nekoliko mogućih kombinacija. Mnogi stilovi, dosta različiti, znače da za svakoga postoji nešto za izabrati. Kanta nije samo zvučnik, već modni, dizajnerski objekt koji će postati zvijezda vašeg interijera.

Recenzije:

AV Forum Editor’s Choice

Hi-Fi Choice Recomended

Hi-Fi World

Hi-Fi News

BERILIJ I LAN

Po prvi put, Flax zvučnik (s lanenom membranom)  kombiniran je s berilijskim visokotoncem. Flax je odgovor na mala masa/krutost/prigušenje jednadžbu, koji daje zvučnu čistoću i preciznost. Ova jedinstvena Flax/Beryllium kombinacija daje glazbi nevjerojatnu toplinu i muzikalnost. Napravljena u Francuskoj, ova patentirana Flax membrana već se dokazala u kućnim i auto zvučnicima. Srednjetonski zvučnik koristi TMD (Tuned Mass Damping) suspenziju, i svaki Kanta zvučnik je također opremljen i s NIC (Neutral Inductance Circuit) motorom, koji stabilizira magnetsko polje za savršeno definiran zvuk i bolju kontrolu basa.

IZRADA KABINETA – POLIMER VELIKE GUSTOĆE

Sve je dizajnirano i izrađeno za stvaranje akustične mekoće i topline: gustoća i krutost materijala prednje ploče i kabineta, zaobljeni kutovi i dvostruki bas-reflex otvori. Prednja ploča izrađena je od novog materijala koji odgovara akustičnim parametrima. Izrađena je u jednom komadu od polimera visoke gustoće (HDP). Ovaj materijal ima izvrsne performanse: 70% je gušći od MDF-a, 15% čvršći i pruža 25% više prigušenja. Jednodijelna prednja ploča potpuno eliminira bilo kakvu difrakciju zvuka. Kanta uključuje tehnologiju “Power Flow” s dva otvora, na prednjoj i stražnjoj strani, za limitiranje kompresije basova.

NOVI VISOKOTONAC – DISTORZIJA JE NEPRIJATELJ

Focalovo istraživanje usmjereno je na smanjenje distorzije u svakom registru. S Kantom se registar visokih tonova reproducira novim, čistim berilijskim visokotoncem. Ovaj visokotonac IAL3 kombinira značajke visokotonca IAL (Infinite Acoustic Loading) i IHL (Infinite Horn Loading), koje oboje pomažu pri apsorpciji valova, čime se smanjuje frekvencija visokotonca.

STIL

Naši inženjeri ponovno su odabrali ‘Focus Time’, koji korigira poravnanje zvučničkih jedinica, tako da su na istoj udaljenosti od uha. Kabinet je izrađen od jednodijelnog integralno oblikovanog drva. Baza Zamac također iznosi masu karaktera. Sa svojim šiljcima i kupama, baza pruža veliku stabilnost s vrlo malim otiskom. Završni detalji: gornji dio prekriven staklom i magnetske mrežice. Kad se uklone, otkrivaju se lanene zvučničke membrane, konačni detalj dizajna koji Kanti daje jedinstven izgled.

FINIŠI – U TRENDU ILI KLASIČNI

Nekoliko kombinacija je moguće kod Kanta zvučnika, kako bi se besprijekorno uklopili u interijer bilo kojeg stila. “Carrara White” i “Black Lacquer” finiši nude elegantnu i bezvremensku bijelu ili crnu. U oba slučaja, finiš prekriva cijeli zvučnik, kabinet i prednji panel. Kabinet je također dostupan u dva Walnut (orah) furnira: Walnut High Gloss ili Walnut Mat. Walnut High Gloss model ima prednju ploču u Black Lacquer finišu. Walnut Mat modeli su kombinirani s prednjim pločama u: Ivory ili Dark Grey mat finišima.

Tip: 2-way bass-reflex bookshelf zvučnici

Zvučničke jedinice: 1 x 6.5″ (16.5 cm) Flax bass-midranges TMD suspenzijom i NIC motor

1 x 27mm ‘IAL3’ pure Beryllium inverted dome tweeter

Osjetljivost (2,83V/1m): 88 dB

Frekvencijski raspon (+/-3dB): 46Hz – 40kHz

Low Frequency Point (- 6dB): 42Hz

Nominalna impedancija: 8 Ω

Minimalna impedancija: 3.9 Ω

Preporučena snaga pojačala: 25 – 150W

Prijelazna frekvencija: 2,400 Hz

Dimenzije (Visina x Širina x Dubina): 422 x 234 x 391 [mm]

Težina: 13 kg (sa zaštitnom mrežicom)

Dimenzije ambalaže (Visina x Širina x Dubina): 610 x 365 x 510 [mm]

Ukupna težina paketa: 15 kg


Najjednostavnija kupnja
Dođite u naš hi-fi dućan na adresi Nova ves 54, Zagreb. To je ugodno mjesto s 2 slušaone gdje uz stručnu pomoć možete isprobati i po želji odmah kupiti odabranu kombinaciju snova.
Sredstva plaćanja
Prihvaćamo sva danas poznata sredstva plaćanja: gotovina, virman, bankovni nalog, kreditne i debitne kartice, te vam nudimo odgode plaćanja putem kartica beskamatno 6 do 12 rata ili potrošačkim kreditima MasterCard, Amex i Diners od 6 do 60 rata.
Online prodaja
Nazovite nas na 01 4833046 ili pošaljite zahtjev na info@audiodream.hr i mi ćemo vam poslati ponudu unutar istog radnog dana.
Kako platiti
Putem ponude možete uplatiti na naš žiro račun ili po primitku robe možete platiti gotovinom kuriru paketne službe Overseas Express (plaćanje pouzećem).
Koliko košta dostava?
Za iznose iznad 1000,00 kn dostava na vašu kućnu adresu je besplatna na području RH. Za iznose manje od 1000,00 kn iznose troškovi dostave su 90,00 kn za 1 paket do 15 Kg.
Koji je rok isporuke?
Za svu robu koju imamo na zalihama rok isporuke je 48 sati od uplate ili potvrde narudžbe za cijelu RH*. *Izuzetak su otoci, rok isporuke ovisno o danu narudžbe i može iznositi 5 radnih dana. Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju. Ispunite obrazac, pošaljite e-mail na info@audiodream.hr ili nas nazovite na 01 4833046!

    Možda će vam se također svidjeti…

    €1 = 7.53450 kn

    Nudimo više proizvoda nego što se trenutno prikazuju na web stranici. Ako tražite nešto i to niste pronašli u izlistanim proizvodima provjerite u Cjenicima ili nas kontaktirajte.