+385 (0)1 48 33 046 info@audiodream.hr

Focal – Sopra N°1

57.998,00 kn (7.697,66)

“High-end” 2-sistemski bookshelf zvučnici

Sopra očito započinje novu eru za ‘Premium High-End’ uzimajući u obzir nove kriterije izvedbe. Kompaktnost, modernost, karakter… sve su to bitni čimbenici koji osiguravaju savršenu integraciju u vaš interijer .Kompaktan i snažan, Sopra N ° 1 koncentracija je tehnološke inovacije. Sadrži NIC (Neutral Inductance Circuit), TMD (Tuned Mass Damper) okruženje za mid-bass jedinicu te IHL (Infinite Horn Loading) visokotonca. To je pravi ‘demonstrator’, koji potvrđuje doprinos novih tehnologija implementiranih na Sopri. Prvo, vrlo nisko izobličenje daje mu nevjerojatnu jasnoću i vrlo visoku razlučivost u kombinaciji sa spektakularnom prostornošću koja je tipična za bookshelf zvučnike…Osim ovog atraktivnog prvog dojma, zadivljuje tekstura i glatkoća njegova zvuka. Pruža čvrst, “mesnat” zvuk s punim i artikuliranim basom. Precizno nipošto nije umjetno, niti je ograničeno na visoke tonove. Ukupna koherentnost i harmonično bogatstvo daju slušatelju iznenađujuće razumijevanje glazbe. 

Recenzije:

10audio

INFINITE HORN LOADING

Naš berilijski visokotonac ima nevjerojatno laganu i iznimno krutu kupolu koja isporučuje transparentan i dinamičan zvuk. Njegova glavna limitacija dolazi od kompresije zraka u šupljini iza njega. No, zahtjev da Sopra bude kompaktna značio je da se što veći dio kabineta mora koristiti za bas. Morali smo istražiti druge mogućnosti za pokretanje visokotonca, što nas je navelo da smislimo IHL sustav. Sustav “IHL” omogućuje pokretanje berilijskog visokotonca poštujući zahtjeve kompaktnosti zvučnika. Stražnje vibriranje visokotonca nježno se i postupno apsorbira kako bi se izbjeglo izobličenje. Definicija visokih tonova pomaknuta je do maksimuma.

NEUTRAL INDUCTANCE CIRCUIT

Od početka smo imali veliki interes za magnetski krug, bitan aspekt jedinice zvučnika. Preciznost i detalji reprodukcije zvuka ovise o stabilnosti magnetskog polja. NIC tehnologija dopušta upravljanje magnetskim poljem i konačno omogućuje ovladavanje njime kako bi se ograničila izobličenja. Smanjuje učinke izobličenja i daje zvuku vrlo visoku razlučivost i dinamiku bez presedana.

TUNED MASS DAMPER

Naši timovi otkrili su rezonancije koje mijenjaju definiciju ovjesa koji spaja konus s košarom. Rješenja koja su već poznata za povećanje svojstava prigušivanja ovjesa rezultiraju povećanjem mase što posljedično mijenja definiciju. Odgovor je došao iz tehnologije koja se koristi u neboderima otpornim na potrese i koja se također koristi za ovjes na trkaćim automobilima. “TMD” tehnologija sastoji se od optimizacije profila ovjesa koji kontrolira rezonancije kako bi se drastično smanjilo izobličenje i povećala definicija basova i srednjih tonova.

VRHUNSKI KABINETI I IZBOR MATERIJALA

Proizvedeni u Francuskoj Soprini kabineti dizajnirani su u našem pogonu za izradu kabineta u Bourbon-Lancy (Burgundija, Francuska) primjenom istog proizvodnog procesa kao i za Utopiju. 69 milimetarska prednja ploča, sendvič-konstrukcije, koristi princip “Gamma structure” za osiguravanje inertnosti i prigušenje. Njihova gustoća daje im inertnost potrebnu za osiguravanje stabilne mehaničke reference za optimalnu definiciju. Unutrašnjost kabineta nema paralelne bočne ploče, a u donji dio dodani su mali Helmholtzovi rezonatori kako bi se spriječili okomiti stojeći valovi. Odabrali smo staklo kao materijal za bazu zvučnika koje, koristeći šiljke koji omogućuju najbrže vrijeme propagacije, tako eliminira sve neželjene efekte u basu kod prianjanja na pod.

BEZ ŽRTVOVANJA PERFORMANSI PORADI ESTETIKE

Dizajnerska agencija Pineau & Le Porcher dizajnirala je Sopra zvučnik s jednim pravilom: nema žrtvovanja performansi poradi estetike. Sopra linija zvučnika namijenjena je najstrastvenijim ljubiteljima zvuka. Njezin dizajn favorizira performanse, dok objedinjuje kvalitete koje se očekuju od objekta koji će biti integriran u vrlo elegantne interijere. Lakirani ili drveni finiši povezani su s plemenitim materijalima kako bi stvorili elegantnu liniju. Uloženi su značajni napori oko dizajna zvučnika s prednje strane, osobito oko zvučničkih jedinica, kako bi se izgladili svi aspekti koji bi mogli utjecati na akustiku ili izgled. Soprina sama struktura artikulirana je oko srednjeg dijela. Ova umetnuta poliuretanska komponenta omogućuje gornjem i donjem dijelu kabineta nagib potreban za akustičnu konvergenciju kanala (“Focus Time“).

DETALJI

Glavna tema dizajna Sopre je namjerna nenametljivost, iako istovremeno znalcima pruža mogućnost uživanja u mnogim sitnim detaljima. Rešetkasta zaštitna maskica štiti berilijski visokotonac i daje mu prepoznatljiv identitet. Ovaj motiv ponavlja se pri zatvaranju zaobljenog stražnjeg panela na centralnom dijelu zvučnika. Ploča s konektorima za zvučničke kabele, matice, šiljci podesive visine, kao i nekoliko vidljivih vijaka, specijalno su dizajnirani za Sopru, a svi su proizvedeni od strane eksperata za izradu satova.

Tip: 2-way bass-reflex bookshelf zvučnici

Zvučničke jedinice: 6.5″ (16.5cm) “W” bass midrange s “TMD” suspenzijom, “NIC” motor

27mm “IHL” Beryllium inverted dome tweeter

Frekvencijski raspon (+/- 3dB): 45Hz – 40 kHz

Low frequency point – 6dB 41 Hz

Osjetljivost (2.83V/1m): 89 dB

Nominalna impedancija: 8 Ohma

Minimalna impedancija: 3.9 Ohma

Prijelazna frekvencija: 2 200Hz

Preporučena snaga pojačala: 25 – 150 W

Dimenzije (Visina x Širina x Dubina): 425 x 279 x 396 [mm]

Težina: 19 kg (Stalak: 18.5kg)


Najjednostavnija kupnja
Dođite u naš hi-fi dućan na adresi Nova ves 54, Zagreb. To je ugodno mjesto s 2 slušaone gdje uz stručnu pomoć možete isprobati i po želji odmah kupiti odabranu kombinaciju snova.
Sredstva plaćanja
Prihvaćamo sva danas poznata sredstva plaćanja: gotovina, virman, bankovni nalog, kreditne i debitne kartice, te vam nudimo odgode plaćanja putem kartica beskamatno 6 do 12 rata ili potrošačkim kreditima MasterCard, Amex i Diners od 6 do 60 rata.
Online prodaja
Nazovite nas na 01 4833046 ili pošaljite zahtjev na info@audiodream.hr i mi ćemo vam poslati ponudu unutar istog radnog dana.
Kako platiti
Putem ponude možete uplatiti na naš žiro račun ili po primitku robe možete platiti gotovinom kuriru paketne službe Overseas Express (plaćanje pouzećem).
Koliko košta dostava?
Za iznose iznad 1000,00 kn dostava na vašu kućnu adresu je besplatna na području RH. Za iznose manje od 1000,00 kn iznose troškovi dostave su 90,00 kn za 1 paket do 15 Kg.
Koji je rok isporuke?
Za svu robu koju imamo na zalihama rok isporuke je 48 sati od uplate ili potvrde narudžbe za cijelu RH*. *Izuzetak su otoci, rok isporuke ovisno o danu narudžbe i može iznositi 5 radnih dana. Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju. Ispunite obrazac, pošaljite e-mail na info@audiodream.hr ili nas nazovite na 01 4833046!

    Možda će vam se također svidjeti…

    €1 = 7.53450 kn

    Nudimo više proizvoda nego što se trenutno prikazuju na web stranici. Ako tražite nešto i to niste pronašli u izlistanim proizvodima provjerite u Cjenicima ili nas kontaktirajte.