+385 (0)1 48 33 046 info@audiodream.hr

Focal – Kanta N°2

55.578,00 kn (7.376,47)

3-sistemski samostojeći zvučnici

Iznenadite se Kantom, vrlo originalnim zvučnicima koji će vas ponovno povezati s vašom glazbom. Potpuno posvećen akustičnoj izvedbi i s očaravajućom estetikom: to je, ukratko, Kanta DNA! Bilo je potrebno tri godine istraživanja i razvoja za stvaranje ovog modela, Kanta N°2, prvog u asortimanu. Sa svojim novim materijalima i dizajnom usredotočenim na učinkovitost koji im daje snažan identitet, dolaze izravno iz srca naših inženjera. Focal nudi dosad nepoznato spajanje tehnologija: brak Berylliuma, u najnovijoj generaciji visokotonca IAL3, s Flaxom, za srednjetonce i baseve. Rezultat je precizan, detaljan zvuk prepun topline i glazbenosti. Ovo je početak nove ere za one koji vole zvuk…

Kategorije: , Oznaka:

Recenzije:

Hi-Fi Plus Editor’s Choice 

Hi-Fi World Award

Hi-Fi World

Hi-Fi Choice

Hi-Fi News

Stereoplay

BERILIJ I LAN

Po prvi put, Flax zvučnik (s lanenom membranom)  kombiniran je s berilijskim visokotoncem. Flax je odgovor na mala masa/krutost/prigušenje jednadžbu, koji daje zvučnu čistoću i preciznost. Ova jedinstvena Flax/Beryllium kombinacija daje glazbi nevjerojatnu toplinu i muzikalnost. Napravljena u Francuskoj, ova patentirana Flax membrana već se dokazala u kućnim i auto zvučnicima. Srednjetonski zvučnik koristi TMD (Tuned Mass Damping) suspenziju, i svaki Kanta zvučnik je također opremljen i s NIC (Neutral Inductance Circuit) motorom, koji stabilizira magnetsko polje za savršeno definiran zvuk i bolju kontrolu basa.

IZRADA KABINETA – POLIMER VELIKE GUSTOĆE

Sve je dizajnirano i izrađeno za stvaranje akustične mekoće i topline: gustoća i krutost materijala prednje ploče i kabineta, zaobljeni kutovi i dvostruki bas-reflex otvori. Prednja ploča izrađena je od novog materijala koji odgovara akustičnim parametrima. Izrađena je u jednom komadu od polimera visoke gustoće (HDP). Ovaj materijal ima izvrsne performanse: 70% je gušći od MDF-a, 15% čvršći i pruža 25% više prigušenja. Jednodijelna prednja ploča potpuno eliminira bilo kakvu difrakciju zvuka. Kanta uključuje tehnologiju “Power Flow” s dva otvora, na prednjoj i stražnjoj strani, za limitiranje kompresije basova.

NOVI VISOKOTONAC – DISTORZIJA JE NEPRIJATELJ

Focalovo istraživanje usmjereno je na smanjenje distorzije u svakom registru. S Kantom se registar visokih tonova reproducira novim, čistim berilijskim visokotoncem. Ovaj visokotonac IAL3 kombinira značajke visokotonca IAL (Infinite Acoustic Loading) i IHL (Infinite Horn Loading), koje oboje pomažu pri apsorpciji valova, čime se smanjuje frekvencija visokotonca.

STIL

Naši inženjeri ponovno su odabrali ‘Focus Time’, koji korigira poravnanje zvučničkih jedinica, tako da su na istoj udaljenosti od uha. Kabinet je izrađen od jednodijelnog integralno oblikovanog drva. Baza Zamac također iznosi masu karaktera. Sa svojim šiljcima i kupama, baza pruža veliku stabilnost s vrlo malim otiskom. Završni detalji: gornji dio prekriven staklom i magnetske mrežice. Kad se uklone, otkrivaju se lanene zvučničke membrane, konačni detalj dizajna koji Kanti daje jedinstven izgled.

FINIŠI – U TRENDU ILI KLASIČNI

Nekoliko kombinacija je moguće kod Kanta zvučnika, kako bi se besprijekorno uklopili u interijer bilo kojeg stila. “Carrara White” i “Black Lacquer” finiši nude elegantnu i bezvremensku bijelu ili crnu. U oba slučaja, finiš prekriva cijeli zvučnik, kabinet i prednji panel. Kabinet je također dostupan u dva Walnut (orah) furnira: Walnut High Gloss ili Walnut Mat. Walnut High Gloss model ima prednju ploču u Black Lacquer finišu. Walnut Mat modeli su kombinirani s prednjim pločama u: Ivory ili Dark Grey mat finišima.

Tip 3 way bass-reflex samostojeći zvučnici

Zvučničke jedinice: 2 x 6.5″ (16.5cm) Flax woofer s NIC motorom

6.5″ (16.5cm) Flax midrange s TMD suspenzijom i NIC motor; 1 x 27mm ‘IAL3’ čisti Beryllium inverted dome tweeter

Osjetljivost (2,83V/1m): 91 dB

Frekvencijski raspon (+/-3dB): 35Hz – 40kHz

Low Frequency Point (- 6dB) 29Hz

Nominalna impedancija: 8 Ω

Minimalna impedancija: 3.1 Ω

Preporučena snaga pojačala: 40 – 300 W

Prijelazna frekvencija: 260 Hz – 2,700 kHz

Dimenzije (Visina x Širina x Dubina): 1,118 x 321 x 477 [mm]

Težina: 35 kg (sa zaštitnom mrežicom

Dimenzije ambalaže (Visina x Širina x Dubina): 1,260 x 420 x 690 [mm]


Ukupna težina paketa: 40 [kg]


Najjednostavnija kupnja
Dođite u naš hi-fi dućan na adresi Nova ves 54, Zagreb. To je ugodno mjesto s 2 slušaone gdje uz stručnu pomoć možete isprobati i po želji odmah kupiti odabranu kombinaciju snova.
Sredstva plaćanja
Prihvaćamo sva danas poznata sredstva plaćanja: gotovina, virman, bankovni nalog, kreditne i debitne kartice, te vam nudimo odgode plaćanja putem kartica beskamatno 6 do 12 rata ili potrošačkim kreditima MasterCard, Amex i Diners od 6 do 60 rata.
Online prodaja
Nazovite nas na 01 4833046 ili pošaljite zahtjev na info@audiodream.hr i mi ćemo vam poslati ponudu unutar istog radnog dana.
Kako platiti
Putem ponude možete uplatiti na naš žiro račun ili po primitku robe možete platiti gotovinom kuriru paketne službe Overseas Express (plaćanje pouzećem).
Koliko košta dostava?
Za iznose iznad 1000,00 kn dostava na vašu kućnu adresu je besplatna na području RH. Za iznose manje od 1000,00 kn iznose troškovi dostave su 90,00 kn za 1 paket do 15 Kg.
Koji je rok isporuke?
Za svu robu koju imamo na zalihama rok isporuke je 48 sati od uplate ili potvrde narudžbe za cijelu RH*. *Izuzetak su otoci, rok isporuke ovisno o danu narudžbe i može iznositi 5 radnih dana. Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju. Ispunite obrazac, pošaljite e-mail na info@audiodream.hr ili nas nazovite na 01 4833046!

    Možda će vam se također svidjeti…

    €1 = 7.53450 kn

    Nudimo više proizvoda nego što se trenutno prikazuju na web stranici. Ako tražite nešto i to niste pronašli u izlistanim proizvodima provjerite u Cjenicima ili nas kontaktirajte.