apex mono
The Gryphon – Apex Stereo

112.375,00 

112.375,00 

Dostupno uz narudžbu

The Gryphon – Apex Stereo

112.375,00 

5% popusta na gotovinsko plaćanje pouzećem ili virmansko plaćanje

  Gryphon Supreme Reference High End pojačalo u A klasi

  Dostupno uz narudžbu

  Kategorije: , Oznaka:

  Materijalne specifikacije Gryphon Apexa ilustriraju njegovu dizajniranost bez ograničenja u troškovima: Gryphon Apex Mono sadrži impresivan broj od 128 izlaznih tranzistora visokog strujnog kapaciteta (64 po kućištu), kondenzatorske banke od 2.080.000 μF (> 2 farada) (> 1 farad po kućištu), četiri posebno izrađena toroidalna transformatora snage od 2000 VA (dva po kućištu), sve smješteno u prekrasno izrađenom kućištu s kontroliranim slojem prigušivanja rezonanci. Gryphon Apex Stereo ima težinu od 202 kg (gotovo 450 funti), dok par Apex Mono teži 404 kg (900 funti)!

  S obzirom na ogromne rezerve snage koje su uvijek dostupne, pojačala Gryphon Apex jednostavno ne “vide” zvučnike; drugim riječima, gotovo neograničeni rezervoar snage i struje Apexa čini ga imunim na karakteristike zvučnika. Nijedan zvučnički teret, bez obzira na njegovu reaktivnost, ne može utjecati na performanse Apexa. To znači da Apex uvijek pruža vrhunsku kvalitetu zvuka, bez obzira na izbor zvučnika. Štoviše, za razliku od drugih visokostrujnih pojačala, nepomirljiva i čista klasa A topologija Gryphona omogućuje Apexu da pruži izuzetnu snagu u kombinaciji s vrhunskom sofisticiranošću i nježnošću u reprodukciji glazbe.

  Temeljna filozofija Gryphona je da svi elektronički uređaji u reprodukcijskom lancu trebaju težiti neutralnosti, ne dodajući niti oduzimajući ništa snimci, bez obzira koliko “privlačne” takve distorzije bile. Gryphon Apex je prirodno proizvod namijenjen samo sretnim pojedincima koji si mogu priuštiti takvu izjavu: proizvod za znalce koji traže apsolutnu čistoću u reprodukciji glazbe. Ukratko, Apex je stvoren za ljubitelje glazbe čiji je poštovanje prema glazbenicima, producentima i inženjerima za miksiranje inspiracija da traže istinu koja se krije u originalnom snimanju.

  Snaga je sve
  U svijetu visokokvalitetne audio pojačala, ova izjava je doslovno istinita. S gotovo 1700 vata RMS pri jednom omu (Mono), Gryphon Apex je spreman izdržati čak i najizazovnije zvučničke terete. Izlazni dio Apexa koristi tranzistore visokog

  strujnog kapaciteta koji su pokazali izuzetnu pouzdanost i neviđene zvučne performanse. Ti tranzistori mogu pružiti vrlo veliku vršnu snagu po kanalu bez preopterećenja. Izlazni tranzistori su lokalno izolirani pomoću niza ZN film kondenzatora.

  Dio za upravljanje Apexa ima odvojeno optimizirano napajanje koje se napaja iz pojedinačnih namotaja na posebno izrađenim toroidalnim transformatorima. Naš jedinstveni i sofisticirani mehanički dizajn osigurava optimalno praćenje temperature između dijelova za upravljanje i izlaznih uređaja. Taj dio za upravljanje ima i vlastitu velikodušnu banku najboljih kondenzatora dostupnih za tu primjenu.

  Napajanje Apexa također koristi kondenzatore posebno odabrane za ovaj dizajn. Koristi se apsolutno nula globalne povratne informacije, a DC spoj koristi DC servo sklopove. Unutarnje žičanje u signalnom putu je svedeno na najmanju moguću mjeru. Ulazno žičanje je Gryphon Vanta kabel od jednog kristala srebra/zlata. Isključivo su dostupni balansirani ulazi. Novi i vlasnički priključci za zvučnike Gryphon prihvaćaju gole žice, prirubnice s kukama, banane ili bilo koju kombinaciju navedenog.

  Jedinstven čak i u ovoj visokoj cjenovnoj kategoriji, Gryphon Apex koristi potpuno neovisni transformator i linearno napajanje za prikaz i upravljačke krugove, sprječavajući digitalni šum koji generiraju ti krugovi da kontaminiraju sklopove pojačala.

  Čista klasa A
  Prava klasa A operacija oduvijek je bila zaštitni znak Gryphona. Zašto? Zato što nijedna druga topologija sklopova ne može se usporediti s zvučnom savršenošću čiste klase A. Nažalost, prava klasa A je danas još rjeđa nego kada smo 1991. godine predstavili legendarni DM100. Povećana svijest potrošača natjerala je neke proizvođače da iznesu nevjerojatne, neopravdane tvrdnje o klasnim A snagama koje više imaju veze s marketingom nego s tehnologijom. Postoji sve veći broj tzv. “novih” klasa A topologija temeljenih na automatskom polariziranju koje navodno omogućuju pojačalu da osjeti kada bi polarizacija trebala porasti kako bi se osigurala stalna klas

  a A performansa!

  Otvaranje, ne možete varati fiziku. Nema inženjerskih prečica kada je u pitanju čista klasa A, pa ponavljamo, bez isprika: PRAVA, ČISTA KLASA A znači velike transformator, vrlo velike hladnjake, velike količine skupih dijelova i skupu montažu. Iako cijenimo i podržavamo svaki napor za uštedu energije i očuvanje globalnih resursa, naša istraživanja o pokušajima dobivanja klasne A performanse iz klasa A/B topologija jasno pokazuju da jednostavno nema zamjene za čaroliju čiste klase A.

  Vječna ljepota
  Izuzetno izrađen od najfinijih dostupnih materijala, prekrasno “Nordijsko Noir” kućište Apexa koristi napredne tehnologije prigušivanja rezonanci na kontrolirani sloj, dok specifikacija nemagnetskih materijala gotovo potpuno eliminira električne smetnje.

  U svakom aspektu dizajna i izrade, Apex je dizajniran da se cijeni i cijeni tijekom cijelog života. To je pojačalo čija se izvedba vjerojatno neće nadmašiti. Ikad. Iskusite Apex i sigurni smo da ćete se složiti. Molimo vas da prihvatite našu srdačnu pozivnicu da posjetite prodajno mjesto najbližeg ovlaštenog prodavatelja Gryphona.

   


  • Vanjski dizajn: Flemming E. Rasmussen

  • Elektronički dizajn: Tom Møller

  • Čista Dual Mono konfiguracija

  • Nula globalne povratne informacije

  • 64 visokotokovna bipolarna izlazna tranzistora

  • Banka kondenzatora od 1.040.000μF (>1 Farad)

  • Izuzetno niski kapacitivni Class A J-FET ulazni spremnik

  • Balansirano dvostruko diferencijalno klasa A ulazno kolo praćeno vrlo brzim simetričnim pojačavačem napona klasa A

  • Potpuno regulirano napajanje s niskom razinom šuma za sve faze pojačavanja napona

  • DC servo sprezanje

  • Faktor prigušenja neovisan o frekvenciji

  • Gryphon srebrna unutarnja signalna i napojna žica

  • Premium masivni Zn folijasti kondenzatori koriste se za lokalno odvajanje napajanja, s faktorom gubitka deset puta nižim od metaliziranih PP-folija kondenzatora.

  • 4-slojni bakreni tiskani krugovi debljine do 105 um

  • Dva odvojena posebno izrađena toroidalna transformatora snage 2000VA

  • Odvojeno lijevo/desno lijevka transformatora

  • Zasebno linearno napajanje za digitalne i analogne krugove

  • Lagano uključivanje sprječava aktiviranje osigurača u kućnom električnom sustavu

  • Pravi balansirani ulazi s pozlaćenim Neutrik XLR ulaznim utičnicama

  • Gryphon pozlaćeni prilagođeni priključci za spajanje

  • Indikator polariteta izmjenične struje

  • 12V veza za daljinsko uključivanje i isključivanje napajanja

  • Automatsko postavljanje Zelene Bias vrijednosti putem veze za upravljanje Zelenom Bias kontrolom ili ručno postavljanje Niske/Srednje/Visoke Bias vrijednosti

  • Nadogradnja firmware-a putem USB sticka

  • Neinvazivni sustav zaštite

  • Potrošnja mirovanja manja od 0,5W

  • Dizajniran i proizveden u Danskoj


  Brandovi

  The Gryphon

  Možda će vam se također svidjeti…