+385 (0)1 48 33 046 info@audiodream.hr

The Gryphon – Trident II

906.500,00 kn

High End polu aktivni samostojeći zvučnici

Izuzetno pozitivan prijem Gryphon Poseidon sustava s četiri tornja koji je zauzimao znatan dio prostora stvorio je veliko audiofilsko zanimanje za jedan cjeloviti sustav punog dometa koji bi mogao raditi po istim visokim standardima u nešto manjim sobama.Izvorni Gryphon Trident bio je taj sustav. Sada, Gryphon Trident II otvara novo poglavlje u audio izvedbama, koristeći inovativne drivere i tehnologije izrade ormarića kako bi stvorio izravan glazbeni kanal sa savršenom zvučnom neutralnošću, teksturnom čistoćom i dinamičnom lakoćom.

Revidirane verzije proizvoda Gryphon Audio Designs su malobrojne iz jednostavnog razloga što Gryphon nikada nije donio proizvod na tržište, prije nego što je bio potpuno spreman za udarno vrijeme. Budući da je svakom proizvodu dopušteno sazrijevanje u svoje dobro vrijeme, životni vijek Gryphon modela je daleko duži od životnog vijeka tipične High End komponente koja je, ako je vjerovati proizvođačima, iznenada zastarjela i sazrela za zamjenu nakon jedne sezone.

Gryphon proizvodi nikada nisu „okus mjeseca“. Izdržavaju test vremena i ostaju u prvom planu u svojim kategorijama dugi niz godina zbog opsesivne razine pozornosti koja se posvećuje svakom aspektu dizajna. Na temelju Gryphonovog jedinstvene svrhe i usko usredotočenog, dobro definiranog cilja glazbene čistoće promjena se nikad ne provodi zbog nje same. Revizije se provode samo kad nude jasan, značajan iskorak u muzikalnosti.
Srećom, inovacija dolazi prirodno u Gryphon Audio Designs, gdje imamo jednako zadovoljstvo u čistim, revolucionarnim istraživanjima i u nelegiranoj radosti ponosnoj korisnicima koji svijet proizlaze iz plodova našeg rada.

Gryphon Trident II smješten je u tanjem, višem kućištu s masivnim nosačima s precizno oblikovanim pregradama i oblogama vozača i pregradom koja je pažljivo odabrana i primijenjena za učinkovito rješavanje refleksija pregrade i uklanjanje difrakcijskih pojava.

Najvažnija nadogradnja u Tridentu II je implementacija AMT (Air Motion Transformer) visokofrekventnog pokretačkog programa s minimalnom masom za trenutni odgovor na audio signal. Zbog svoje velike površine, naborana struktura dijafragme daje veliku količinu zraka uz minimalno  gibanje dijafragme, za vrlo poželjnu točkastu zvučnu prezentaciju. Eliminirajući temeljna pitanja mase, inercije i unutarnje rezonancije, visokofrekventni pokretač Gryphon Trident II nudi munjevito prijelazne tranzijente, kombinirajući ravni frekvencijski odziv znatno veći od 25kHz s izuzetno malim izobličenjima i potpunim odsustvom kompresije.

Implementirajući jedinstvenu konfiguraciju namjenskog pojačala za bass, u kombinaciji s jako modificiranim driverima, ručno izrađenim komponentama crossovera, vlasničkom integracijom Q Control sobe i nerezonantnim kućištem, Gryphon Trident II elegantno zaobilazi električne i mehaničke probleme koji muče manje sustave koji se sastoje od nasumično sastavljenih dijelova zaliha.

Zasluge idejnog i industrijskog dizajna, kao i uvijek do sad, su došle od strane osnivača Gryphona Flemminga E. Rasmussena.

Konstantno u fazi
Iako je konstantna faza već nekoliko desetljeća prepoznata kao teoretski ideal, pretvaranje tog visokog cilja u praktičnu stvarnost zahtijevalo je bočno razmišljanje i brojne radno intenzivne, po mjeri izrađene komponente posebno dizajnirane od strane Gryphona u uskoj suradnji s proizvođačima nekih od najboljih svjetskih proizvođača drivera (Scanspeak i Mundorf).

Ispunjavajući izvanredne standarde koji postavljaju zvučnike Gryphon u svoju vlastitu klasu, on Gryphon Trident II uključuje posebno razvijene tehnologije konstantne faze kako bi se osiguralo da su svi driveri u fazi i na svim frekvencijama. Malo koji zvučnik može istinito reći ovu tvrdnju, a sve ih je izgovorio Gryphon.
Kao što će potvrditi bilo koji akustičar, ovo je jednostavno zapanjujuće postignuće.Srećom, to je također postignuće koje svaki zaljubljenik u glazbu može odmah cijeniti, jer učinkovito sprječava bilo kakvo zakrivanje ili razmazivanje u vremenskoj domeni, omogućavajući Gryphon Tridentu II da ponovno stvori originalni akustični događaj s laserskom oštrinom i preciznošću.

Zahvaljujući ovoj iznimnoj razini glazbene izvedbe i genijalnog inženjerstva, Gryphon je odmah prihvaćen kao proizvođač zvučnika prvog ranga i pohvaljen što se s tim pothvatom borio s istim inovativnim štihom koji je čvrsto utemeljio Gryphona kao velikog međunarodnog “igrača” s pojačalima i CD playerima.

Gryphon Trident II ponudit će zapanjujuću kvalitetu zvuka u sobama gotovo svih dimenzija.Od teorije do prakse. Kako bi u potpunosti ispunio beskompromisni dizajnerski cilj savršene faze na svim frekvencijama, kućište Gryphon Trident II uključuje konkavno zakrivljen baffle kako bi oblikovalo izravni kutni, vremenski usklađen sustav s identičnom udaljenosti od akustičnog središta svakog drivera slušatelju.

Sve mid i bass jedinice prilagođene su za nizak Q i minimalnu dinamičku kompresiju, a izradio ih je međunarodno cijenjeni danski proizvođač (Scanspeak) koji se zalaže za sastavljanje pogonskih jedinica prema strogim Gryphonovim specifikacijama. Izuzetno fokusirani, ultralinearni sustavi s trostrukim magnetima osiguravaju potpunu kontrolu kretanja konusa u srednjim i niskim tonovima. Posebno razvijeni okrugli podudaraju se s geometrijom memorije vozača, a materijal konusa od stakloplastike prigušen jeslojem. Poklopci za prašinu nisu deformabilni, male su mase i vrlo su kruti.

Dva 5-inčna srednjotonska drivera od kevlara i četiri bas jedinice od 8-inča precizno su pod kutom u simetričnom okomitom nizu iznad i ispod izvanredne visokofrekventne pogonske jedinice Air Motion Transformer koja pomiče zrak vozeći u polu-okomitom sloju izuzetno male mase kretanje snažnim magnetskim poljem.

Crossover mreža Trident II, zasnovana na induktorima zračnih jezgri impregniranim voskom, namotanim od bakrene folije i složenim kondenzatorima folije naslonjenim u epoksid kako bi se oduprla mehaničkim smetnjama, osigurava neotkrivene, glatke prijelaze kroz zvučni opseg. Na kondenzatore se primjenjuje bias od 28V DC, eliminirajući križanje izobličenja pri nultom električnom potencijalu za zvučno poboljšanu stabilnost i značajne dobitke u tijelu, timbralnoj boji i koherenciji slike.

Idealan odgovor u sobi
Što se tiče interakcije zvučnika i prostorije, većina proizvođača prekriži prste i nada se najboljem. Umjesto da na sobu gleda kao na neprijatelja kojeg treba svladati, Gryphon Trident II osmišljen je za rad sa sobom, koristeći Gryphonovu inovativnu prilagodljivu tehnologiju za sučelje s prostorom za slušanje putem ugrađenog Q kontrolera.

Aktivnu Q kontrolu kao teorijski koncept uveli su 1950-ih Linkwitz i Greiner, ali do sada nikad uspješno implementirali.Gryphon Q Control iskorištava ono što drugi usko smatraju problemom: akustični fenomen poznat kao sobni dobitak, činjenica da će u bilo kojoj sobi zatvoreni prostor ojačati frekvencije ispod rezonantne frekvencije prostorije. Sa dobro definiranim dobicima u sobi i znanjem da se zapečaćeni odgovor zvučnika kotrlja ispod njegove rezonantne frekvencije, moguće je izračunati dopunske vrijednosti rezonancije i Q za zvučnik i za sobu kako bi se postigao odziv basa bez rezonancije iz zvučnika. Trident II Q kontroler sadrži unaprijed postavljene i prilagođene postavke kako bi se bass zvuk zvučnika besprijekorno prilagodio karakteristikama gotovo svake sobe. Postavljanje Q kontrolera putem daljinskog upravljača iz položaja za slušanje sama je jednostavnost.

Fazni koherentni bas Trident II dubok je i čvrst, zadržavajući sve prirodne taktilne i teksturne kvalitete žive glazbe.Ugrađeno pojačalo basa ima najfinije tranzitore Sanken i prilagođene dijelove. Izuzetno široka širina pojasa i nula negativnih povratnih informacija doprinose ekstremnoj brzini i bezuvjetnoj stabilnosti
pojačala.

Inspiracija i motivacija
Da bi se uklopili i kako bi odgovarali svojim performansama, bočne ploče Gryphon Trident II uključuju inovativnu modularnu konstrukciju koja uklanjanja i zamjenu čini dječjom igrom, nudeći vlasniku Trident II mogućnost preodijevanja i ažuriranja vanjskog dijela zvučnika u bilo kojem trenutku.

Kao što je nekada bilo uobičajeno za High End audio, Gryphon Audio Designs i dalje vode entuzijasti sposobni i voljni riskirati i pomaknuti granice iz puke znatiželje, što čeka na neistraženim teritorijima gdje još nitko nije otišao. Kao i svaki Gryphon proizvod od samog početka, sustav zvučnika Gryphon Trident temelji se na rijetkom uvidu u istinske potrebe glazbenog entuzijasta. Ovo je izvor nadahnuća i motivacije koji oživljavaju Gryphon Trident II.Rezultat je dramatično povećanje dimenzionalnosti, pojačani osjećaj slobode u basu i pojačana prisutnost i fokus.

Three-way loudspeaker with on-board bass amplifier

Constant Phase crossover for perfect phase at all frequencies at all times

System response 16 – 27 kHz, -3 dB (depending on Q setting and room size)

Remote control for Q setting, Bass Level, Mute and Low Cut

Time-aligned front baffle curvature for identical arrival time from all drivers at the listening position

Ultra-fast Air Motion Transformer tweeter with low-mass pleated metal diaphragm

Customised, extensively modified Danish bass and midrange drive units

Special cone surround termination to eliminate edge reflections

Symmetrical vertical driver array for ideal point source presentation

Four Gryphon 8″ bass drivers for extreme speed and precision with massive air displacement

Custom designed Gryphon bass amplifiers capable of delivering 500 Watts continuously per channel

Integrated Linkwitz-Greiner Q Controller with preset and custom Q settings for ideal low frequency integration in any room

Individually adjusted passive mid/high crossover network

Triple-magnet bass/midrange driver motor system for maximum force and precise focus

Sealed enclosures with extensive internal bracing

Combination of pure wool and synthetic interior damping materials

Stylish string grille for driver protection

Virtually unlimited custom finish options

Designed and built in Denmark


Najjednostavnija kupnja
Dođite u naš hi-fi dućan na adresi Nova ves 54, Zagreb. To je ugodno mjesto s 2 slušaone gdje uz stručnu pomoć možete isprobati i po želji odmah kupiti odabranu kombinaciju snova.
Sredstva plaćanja
Prihvaćamo sva danas poznata sredstva plaćanja: gotovina, virman, bankovni nalog, kreditne i debitne kartice, te vam nudimo odgode plaćanja putem kartica beskamatno 6 do 12 rata ili potrošačkim kreditima MasterCard, Amex i Diners od 6 do 60 rata.
Online prodaja
Nazovite nas na 01 4833046 ili pošaljite zahtjev na info@audiodream.hr i mi ćemo vam poslati ponudu unutar istog radnog dana.
Kako platiti
Putem ponude možete uplatiti na naš žiro račun ili po primitku robe možete platiti gotovinom kuriru paketne službe Overseas Express (plaćanje pouzećem).
Koliko košta dostava?
Za iznose iznad 1000,00 kn dostava na vašu kućnu adresu je besplatna na području RH. Za iznose manje od 1000,00 kn iznose troškovi dostave su 90,00 kn za 1 paket do 15 Kg.
Koji je rok isporuke?
Za svu robu koju imamo na zalihama rok isporuke je 48 sati od uplate ili potvrde narudžbe za cijelu RH*. *Izuzetak su otoci, rok isporuke ovisno o danu narudžbe i može iznositi 5 radnih dana. Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju. Ispunite obrazac, pošaljite e-mail na info@audiodream.hr ili nas nazovite na 01 4833046!

    Možda će vam se također svidjeti…

    Nudimo više proizvoda nego što se trenutno prikazuju na web stranici. Ako tražite nešto i to niste pronašli u izlistanim proizvodima provjerite u Cjenicima ili nas kontaktirajte.