Gryphon Eos 5 Crystal Soul Red
The Gryphon – EOS 5

61.250,00 

61.250,00 

Odaberi opcije This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

The Gryphon – EOS 5

61.250,00 

5% popusta na gotovinsko plaćanje pouzećem ili virmansko plaćanje

  Nikada nije postojao zvučnik poput EOS 5

  Zahvaljujući novim i neviđenim inženjerskim rješenjima, EOS 5 postiže naizgled kontradiktorne ciljeve: kompaktan i lako smjestiv, a ipak sposoban za reprodukciju punog frekvencijskog raspona, visoko učinkovit, a sposoban za ogromno rukovanje snagom i impresivnu glasnoću, tečan i bez zamora, a nemilosrdno otkriva povezane uređaj. EOS 5 je ultimativni zvučnik kada je prostor jedino ograničenje.

  SKU: N/A Kategorije: , Oznaka:

  **DRIVE**

  Nadograđujući se na tehnologijama razvijenim za Gryphonov revolucionarni EOS 2, Gryphonovi inženjeri su krenuli na još zahtjevniji zadatak: razviti vrhunski referentni zvučnik koji utjelovljuje etos i dizajnersku estetiku svog manjeg brata. Sa visinom od samo 1,3 metra, veći EOS 5 pruža performanse punog frekvencijskog raspona (20-40,000 Hz, +2 dB) i impresivne dinamičke sposobnosti u kompaktnom, vizualno zapanjujućem paketu dizajniranom za ekstremnu svestranost postavljanja čak i u nezahvalnim prostorijama. Postizanje ovog ogromnog performansnog opsega u malom paketu zahtijevalo je tehnologije koje prethodno nisu postojale. Sva četiri drivera su revolucionarni dizajni posebno izrađeni za EOS 5: 6.5” srednjetonski i dva 9.5” niskotonca koriste TPCD™ (Thin-Ply Carbon Fiber Diaphragm) konstrukciju konusa i Gryphonove  Impulse Optimizer Rings: napredovanja u performansama koja su se prvi put pojavila u EOS 2. Kao i kod EOS 2, konusi su proizvedeni od strane jednog od vodećih svjetskih proizvođača komponenti za Formulu 1, dok je manji (29mm) visokotonac s kupolom od berilija posebno dizajniran kako bi odgovarao višoj točki crossovera srednje-visokih tonova kod EOS 5. Velika pažnja posvećena je održavanju linearne fazne reakcije kroz cijeli frekvencijski spektar, doprinoseći besprijekornom, transparentnom zvuku EOS 5. Ručno sastavljen od najfinijih električnih komponenti, naša PCS (Progressive Curved Slope) skretnica maksimizira rukovanje snagom i osigurava najglađi mogući prijelaz između drivera. Dizajniran za lagano opterećenje pojačala, osjetljivost od 90 dB kombinirana je s nominalnom impedancijom od 4 Ohma i minimalnom impedancijom od 2,9 Ohma.

  Vizualno, EOS 5 dijeli dizajn kabineta u obliku dijamanta kreiran za svog manjeg brata. Ovo kritično oblikovano “Stealth” kućište ima sekundarnu funkciju difuziranja stojnih valova, što pomaže zvučniku da “nestane” unutar prostorije za slušanje. Interno, novi Line-Dampened Porting System nudi jedinstveno rješenje za izglađivanje protoka zraka u ovom većem, širokopojasnom zvučniku. Kao i EOS 2, novi EOS 5 koristi dizajnerske poteze koji poboljšavaju svestranost postavljanja u različitim slušnim uvjetima. Još jednom, Gryphonovi prilagođeni, podesivi šiljci opremljeni su uklonjivim, integriranim amortizerima kako bi pružile najstabilniji položaj zvučnika na bilo kojoj podlozi, bilo s ili bez tepiha. Kvartet zvučničkih terminala—isti kao na Gryphon Apex pojačalima—omogućuju izbor između jednostrukog ili bi-wiring spajanja. Kompleksno kućište EOS 5 je ručno izrađeno prema istim visokim standardima kao i fini danski namještaj, a kao i svi Gryphon zvučnici, elegantna, žičana prednja rešetka EOS 5 kombinira ljepotu i zaštitu drivera s potpunom akustičkom prozirnošću.

  Dvije od boja—Soul Red Crystal i High Gloss Black—razvijenih za EOS 2 ovdje su pridružene izvanrednom novom finišu: “S-Mat Black.” Nova generacija mat crne boje koja se koristi kod EOS 5 po prvi put u proizvodnji zvučnika.

  NEOGRANIČENE PERFORMANSE, DESTILIRANE

  Gotovo 40 godina Gryphon je svjetski poznat po vrhunskim HiFi kreacijama koje redefiniraju granice performansi… i veličine. U svijetu zvučnika, naši Kodo i Trident II sustavi pružaju neograničene sonične mogućnosti bez obzira na komercijalna ograničenja. Nasuprot tome, novi Gryphon EOS 5 približava se potencijalu naših glavnih referentnih sustava u kompaktnom, “room-friendly” paketu dizajniranom da izvrsno funkcionira u gotovo svakom kućnom okruženju.

  Audio znalci čija je potraga za najboljim ograničena prostorom pronašli su svoju ikonu: EOS 5 od Gryphona.

  Tip: 3-sistemski, samostojeći zvučnik (Linear Phase)

  Visokotonac: 1 kom. 1,14” / 29mm, berilijska kupola

  Srednjetonac: 1 kom. 6,5” / 165mm, TPCD TM konus (s Gryphonovim prstenom za optimizaciju impulsa).

  Niskotonac: 2 kom. 9,5” / 240mm, TPCD TM konus (s Gryphonovim prstenom za optimizaciju impulsa).

  Princip: Bass reflex. (Line-dampened, Linear Impulse)

  Frekvencijski odziv: 20 – 40.000 Hz (+/-2dB)

  Osjetljivost: 90dB @2.83V

  Impedancija: 4 Ω (2,9 Ω min. @ 80Hz)

  Crossover: 500 Hz / 2,5 KHz (2. red / 4. red, progresivno rastući nagib)

  Prilagodbe: 12KHz – prekidač: 0dB, +2dB, +3dB (disperzija izvan osi)

  Noge: Podesivi šiljci s integriranim amortizerima (uklonjivi)


  Finiš

  Piano Black (High Gloss), Soul Red Crystal (High Gloss), S-Mat Black

  Brandovi

  The Gryphon

  Možda će vam se također svidjeti…