+385 (0)1 48 33 046 info@audiodream.hr

The Gryphon – Diablo 120

89.000,00 kn

High End integrirano pojačalo 120W 8 Ohm

Koncept integriranog pojačala koji utjelovljuje isti etos, glazbene i zvučne kvalitete kao i najezoteričnija ponuda tvrtke Gryphon Audio Designs, ali uz djelić cijene, očito je atraktivan prijedlog i kroz jednoumnu predanost Gryphonovog tima, integrirano pojačalo postalo je punoljetno kao ozbiljna, cijenjena High End komponenta, dovodeći legendarne Gryphonove performanse i stil na novu razinu pristupačne cijene i jednostavnosti upotrebe.

Još u travnju 2009. godine Gryphon je predstavio originalnog Atillu, nadovezujući se na impresivnu reputaciju marke kao pionira u dizajnu unapologetic integriranih pojačala koja mogu stajati na putu protiv najboljih odvojenih komponenata konkurencije.

Francuski magazin Haute Fidelité nazvao ga je “Best Buy”. Australski časopis Hi-Fi smjestio ga je u “tamo sa najboljima”, a britanski časopis Hi-Fi Choice jednostavno je nazvao Gryphon Atilla “jednim od najfinijih integriranih pojačala na raspolaganju”.

U kontinuiranoj proizvodnji do 2016. godine, Atilla je dugo trajao, što je iznimno u High End zvuku. (Nažalost, dugovječnost je općenito previđena i ozbiljno podcijenjena osobina.) U međuvremenu, Gryphon je postigao velik napredak u kritičnim poljima topologije sklopova i dizajna i odabira dijelova evolucijom stanja tehnike, bez cijene Pandora pretpojačala i Mephisto pojačala snage.

Sada, uvelike se oslanjajući na iskustvo s ovim beskompromisnim komponentama referentne razine, Gryphon Audio Designs s ponosom predstavlja sljedeću generaciju Atille, Gryphon Diablo 120.

Gryphon Diablo 120 odiše bezvremenskom elegancijom i ljepotom, jedinstvenom vizijom osnivača i izvršnog direktora Gryphona Flemminga E. Rasmussena.

Integrirana veličina
Izuzetni stil i snažne linije satensko crne šasije od brušenog aluminija i blistave crne akrilne prednje ploče predstavljaju vrhunsku razinu završne obrade, iznimnu muzikalnost i osjećaj neograničene snage u jednom kućištu.

Slučaj kućišta, koji se sastoji od međusobno povezanih blokova besprijekornog akrila i duboko brušenog i eloksiranog aluminija u stilu kuće Gryphon, složenoj konstrukciji kontrastnih kutova i ravnina koja je istovremeno umirujuće zamršena i impresivno čvrsta.

Izgrađen u cijelosti u Gryphonovom danskom pogonu za istraživanje i razvoj i proizvodnju, Diablo 120 nasljeđuje dual-mono sklop, ultra kratki put signala, dodatno pozlaćene tiskane ploče, minimalno unutarnje ožičenje, visokokvalitetne pozlaćene i izolirane PTFE-om utičnice. Odabrane su samo najbolje audiofilske komponente temeljene na napornoj, produženoj audiciji za kvalitetu zvuka, toplinsku stabilnost i dugoročnu pouzdanost. Otpornici žica namotanih u izvornom izlaznom stupnju Atille nadograđeni su na neinduktivne tipove za Diablo 120.

Ovdje je podjednako evidentna i pažnja prema električnom i mehaničkom uzemljenju, tipična za Gryphon vrhunski dizajn.

Integrirano pojačalo Diablo 120 u osnovi su dva neovisna mono uređaja za smanjen crosstalk i minimalnu međukanalnu interakciju. Jedine stvari koje se električno dijele između kanala su poznati Holmgrenov toroidni transformator i kabel za izmjeničnu struju.

Prilagođeni transformator od 1.300 VA dodaje značajnu potisak s diskretnim sekundarnim namotima za lijevi i desni kanal. Svaki se kanal napaja iz vlastite kondenzatorske banke od 60.000 µF.

Izlazna snaga Diabla 120 za 20% je veća od snage izvornika Atille: 2 x 120 W (8Ohm), 2 x 240 W (4Ohm), 2 x 440 W (2Ohm). Stalno povećanje izlazne snage kad se impedancija prepolovi pouzdan je pokazatelj iznimno visoke strujne sposobnosti, baš kao što je i izvanredan bandwidth zvuka, od 0,1 Hz do 250 kHz (-3 dB), znak krajnje stabilnosti. Površina hladnjaka također je povećana kako bi odgovarala povećanju izlazne snage.

Sa dva para Sanken tranzistora, Diablo 120 može lako voziti teška opterećenja zvučnika bez i najmanjeg napora.

Krug Diablo 120 ne koristi Negative Feedback i upošljava jedinstveni pasivni atenuator kojim upravlja mikroprocesor za najtransparentniju kontrolu glasnoće ikad zamišljenu. Bez obzira na odabranu razinu, 46-stepeni relejni prigušivač postavlja maksimalno šest otpornika na signalni put za krajnju zvučnu čistoću.

Umjesto konvencionalnijeg zaslona s LED znakovima koristi se veliki grafički vakuumski fluorescentni zaslon koji pruža prostor za više informacija i veći, lakše čitljiv font. Raskošni zaslon i opsežni upravljački krugovi napajaju se neovisno putem zasebnog, izoliranog transformatora kako bi se eliminirao svaki rizik od onečišćenja bukom. Sve kontrole na prednjoj ploči osjetljive su na dodir (kapacitivno aktiviranje)

Diablo 120 nudi jedan balansirani i četiri RCA ulaza, sveobuhvatan izbornik opcija konfiguracije (četiri razine svjetline zaslona, ??korisnički definirane postavke početka i maksimalne glasnoće, pojedinačno imenovanje izvora s osam znakova i namjenski i električki izolirane A / V funkcije zaobilaženja za beskompromisnu integraciju s višekanalnim audio sustavom.

Opcije – digitalne ili analogne
U vrijeme prvotne kupnje ili ako se potreba pojavi kasnije, Gryphon Diablo 120 može se opremiti posebno dizajniranim Gryphon DAC PCM/DSD modulom koji se temelji na inovativnom nagrađivanom D/A pretvaraču Gryphon Kalliope.

Modul dodaje četiri digitalna ulaza (USB, uravnoteženi AES/EBU 115 Ohm, TOSLink optički i BNC S/PDIF 75 Ohm). Preko USB-a, Diablo 120 DAC modul može obrađivati ??PCM do 32-bit/384 kHz, kao i DSD (na Windows OS do DSD512, na Mac OS do DSD128, na Linux OS do DSD128 DoP); putem BNC S/PDIF i AES/EBU ulaza do 192 kHz/32-bitni PCM i putem TOSLink-a do 96 kHz/24-bitni PCM. Kompatibilnost formata različitih ulaza može se promijeniti bez najave.

Ovaj digitalni modul otporan na budućnost spreman je za bilo koji trenutni ili predvidljivi digitalni format visoke rezolucije.

U najfinijoj Gryphon tradiciji, Diablo 120 također nudi alternativu izuzetnom MM/MC fonostageu za predane entuzijaste koji nastavljaju uživati u glazbenom blagu urezanom u utore dugo svirajućeg crnog vinila.

Gryphon Diablo 120 prenosi glazbu neobične staloženosti i iznimne suptilnosti i definicije. Refleksi munje kombiniraju se s harmoničnim bogatstvom, artikulacijom i profinjenošću kako bi stvorili bujnu cjelinu koju je vrlo ugodno slušati dulje vrijeme, čak i na realnim razinama.Gryphon Diablo 120 nudi jedinstvenu razinu glazbenog entuzijazma i energije koja će zadovoljiti i oduševljavati dugi niz godina.

Technical Specifications


2 x 120 W @ 8Ω, 2 x 240 W @ 4Ω, 2 x 440 W @ 2Ω

Output impedance: 0.030Ω

Bandwidth (-3 dB): 0.1 Hz to 250 kHz

Power Supply Capacity: 2 x 60,000 µF

Gain: +38 dB

Input Impedance, balanced (20-20,000 Hz): 40 kΩ

Input Impedance, single-ended (20-20,000 Hz): 8 kΩ


Features


True Dual Mono configuration

Zero negative feedback

Microprocessor-controlled 46-step relay volume attenuator for best sonic performance featuring only up to 6 resistors in series with signal at all levels

Optional phonostage MM/MC module

Optional DAC PCM/DSD module with one USB, 1 BNC S/PDIF, 1 AES/EBU and 1 optical input

Digital formats. USB: PCM: 44.1kHz, 48 kHz, 88.2 kHz, 9 6kHz, 176.4 kHz, 192 kHz, 352.8 kHz and 384 kHz up to 32-bit.

USB: DSD (DoP); DSD64 (2.822 MHz, 3.072 MHz), DSD128 (5.644 MHz, 6.144 MHz).

USB Native DSD: DSD256* (11.2896 MHz) and DSD512* (22.5792 MHz) (currently, DSD256 and DSD512 only on Windows OS)

BNC S/PDIF and AES/EBU digital inputs: up to 192 kHz/32-bit

TOSLink: up to 96 kHz/24-bit

One optional module can be installed at time of purchase or later, either phonostage or DAC

Ultra-short signal path

Minimal internal wiring

Two to four-layer printed circuit boards up to 70µm copper

Dual Mono Holmgren toroidal transformer

PCB-mounted sockets eliminate wiring and shorten signal path

Gold-plated Swiss Neutric XLR sockets for one balanced source

Gold-plated phono sockets with Teflon insulation for four inputs and one Tape output

Fixed-level AV throughput for uncompromising integration with surround preamplifier

Graphical Vacuum Fluorescent Display with larger font for improved legibility

Adjustable display intensity (100%, 75%, 50%, 25%, Off)

12VDC link input and output

Flash memory upgrades via Key-Fob

Non-invasive protection system

Infrared remote control

EU CE approval

Standby power consumption < 0.5 W

Designed and built in Denmark


Najjednostavnija kupnja
Dođite u naš hi-fi dućan na adresi Nova ves 54, Zagreb. To je ugodno mjesto s 2 slušaone gdje uz stručnu pomoć možete isprobati i po želji odmah kupiti odabranu kombinaciju snova.
Sredstva plaćanja
Prihvaćamo sva danas poznata sredstva plaćanja: gotovina, virman, bankovni nalog, kreditne i debitne kartice, te vam nudimo odgode plaćanja putem kartica beskamatno 6 do 12 rata ili potrošačkim kreditima MasterCard, Amex i Diners od 6 do 60 rata.
Online prodaja
Nazovite nas na 01 4833046 ili pošaljite zahtjev na info@audiodream.hr i mi ćemo vam poslati ponudu unutar istog radnog dana.
Kako platiti
Putem ponude možete uplatiti na naš žiro račun ili po primitku robe možete platiti gotovinom kuriru paketne službe Overseas Express (plaćanje pouzećem).
Koliko košta dostava?
Za iznose iznad 1000,00 kn dostava na vašu kućnu adresu je besplatna na području RH. Za iznose manje od 1000,00 kn iznose troškovi dostave su 90,00 kn za 1 paket do 15 Kg.
Koji je rok isporuke?
Za svu robu koju imamo na zalihama rok isporuke je 48 sati od uplate ili potvrde narudžbe za cijelu RH*. *Izuzetak su otoci, rok isporuke ovisno o danu narudžbe i može iznositi 5 radnih dana. Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju. Ispunite obrazac, pošaljite e-mail na info@audiodream.hr ili nas nazovite na 01 4833046!

    Nudimo više proizvoda nego što se trenutno prikazuju na web stranici. Ako tražite nešto i to niste pronašli u izlistanim proizvodima provjerite u Cjenicima ili nas kontaktirajte.