+385 (0)1 48 33 046 info@audiodream.hr

Rockport Technologies – Lyra

1.620.000,00 kn

Rockport Technologies Lyra High End samostojeći zvučnici

Vrhunac tri desetljeća dizajna i proizvodnje zvučnika, nova Lyra je najznačajniji je izraz izrade Rockport Technologies. Lyra utjelovljuje nenadmašnu kombinaciju profinjenosti i autoriteta, smještenu u tehnički najnaprednijem kućištu zvučnika ikad proizvedenom.

Izvanredan brak elegantnog industrijskog dizajna i optimiziranih proporcija zvučnika, cijelo kućište za Lyru sastoji se od samo dvije komponente, vanjskog kućišta i unutarnjeg kućišta/pregrade. Svaka od ovih komponenata oblikovana je kao jedan kontinuirani odljevak od aluminija koji se gnijezdi kako bi stvorio unutarnju i vanjsku ljusku kompozitnog kućišta. Sva učvršćenja, rebra za ukrućenje, udubljenja pogonske jedinice i unutarnji volumen sastavni su dio unutarnjeg kućišta/lijevanja pregrade, kao i niz rebara za ukrućenje eliptičnog presjeka u vanjskom kućištu.

Oblik koji uistinu slijedi funkciju

Nakon nevjerojatno složenog postupka lijevanja, cjelokupni vidljivi vanjski profil unutarnjeg i vanjskog kućišta obrađuje se na petosovinskom CNC-u, kao i sve površine za montažu pogonskih jedinica i ostalih komponenata. Zbog postupka proizvodnje, Lyrin oblik nije ograničen ograničenjima metoda izrade ploča ili ekstruzije. Stoga se kućište može uistinu optimizirati za pravilno postavljanje drivera, smanjenje unutarnjih stojnih valova i minimalne anomalije difrakcije ruba, osiguravajući čisto pokretanje valova za maksimalnu koherenciju.

Ekstremno prigušivanje susreće iznimnu krutost, Rockport predstavlja DAMSTIF kućišteKad se ugnijezde zajedno, niz međusobno povezanih obilježja Lyrinog unutarnjeg i vanjskog kućišta tvori labirint kanala koji su u potpunosti ispunjeni s preko 150 kilograma prilagođene formule, visoke histereze, velike mase (115 kilograma po kubičnom metru) prigušujuće smjese koja, kad se stvrdne, usko povezuje unutarnje i vanjsko kućište dajući jedinstvenu, masivno krutu, visoko prigušenu strukturu. Zbog specifične trodimenzionalne geometrije karakteristika preplitanja na unutarnjem i vanjskom kućištu, bilo koji mikroskopski otklon kućišta u bilo kojoj osi stvara smicanje u materijalu jezgre za prigušivanje, učinkovito brišući svaki rezonantni potpis. Ovo temeljno odsustvo buke izazvane kućištem duboko utječe na Lyrinu prezentaciju, dajući najniži nivo buke u bilo kojem proizvodnom kućištu zvučnika. Lyraino kućište DAMSTIF apsolutno je jedinstveno po tome što nema stolariju, pričvršćivače i pokazuje sve blagodati istinske monokok konstrukcije, istodobno postižući maksimalno prigušivanje, krutost i masu.

Jedinstveni driveri

Lyra koristi najnoviju Rockport generaciju srednjih jedinica s vrhunskim promjenjivim debljinama presjeka, kompozitnim konusima od karbonskih vlakana koji se podudaraju sa izuzetno snažnim motornim sustavima ultra niskog izobličenja, s korisnom širinom pojasa od gotovo 6 oktava, i broj izobličenja niži od nekih pojačala (-60 dB!)

Lyra je konfigurirana kao 3 3 način, pri čemu oba srednja drivera rade složno na donjem kraju svog dometa. Kako se frekvencija povećava, namjenski niskofrekventni srednjetonski raspon započinje s otpuštanjem na približno 500 Hz, dok se širokopojasni srednjetonski frekvencijski signal nastavlja povećavati kako bi se susreo s berilijskim visokotoncem. Učinkovito udvostručujući površinu pogona srednjeg opsega (jednak 8 “wooferu) u donjem srednjem opsegu, a zatim prelazeći na jednu jedinicu od 6” za istinsku koherenciju izvornih točaka, Lyra pruža kombinaciju prisutnosti i čistoće bez premca.

Visokim frekvencijama Lyre upravlja prilagođeni berilijski visokotonac montiran u posebnu komoru. Komora poboljšava podudaranje zvučne impedancije visokotonca na donjem kraju dosega i omogućuje manja izobličenja i veću dinamičku ekspresiju, kao i poboljšane karakteristike disperzije na točki ukrštanja srednjeg/visokotonca. Nosač je precizno dijamantski obrađen, a zatim anodiziran, što daje prekrasan 3-D sjaj i pruža idealnu površinu za montažu samog visokotonca.

Autoritativno produženje prve oktave isporučuje se putem dva, posebno dizajnirana i izrađena kompozitna woofera od 10” od sendviča ugljičnih vlakana. Masivni motorni sustav promjera 7cm pruža ogroman toplinski i mehanički prostor za glavu, a također pokazuju iste iščezavajuće niske brojke izobličenja kao i naš srednje frekvencijski driver (-60 dB!) S približno 20% većim unutarnjim volumenom od Cygnusa, produženje, lakoća i harmonijska razlučivost Lyrinih basova šokantna je za ograđivanje ovih prividnih dimenzija.

Ekstremne duljine koje smo poduzeli za dizajn i proizvodnju Lyre bile bi besmislene ako ne bi ispunila svoju jedinstvenu svrhu; predstaviti snimljenu glazbu s tako iznimnim realizmom da se slušatelj u suštini vraća natrag na izvorni glazbeni događaj.

Jednostavno rečeno, Lyra nudi najvišu rezoluciju i najniži nivo buke koji se mogu dobiti iz dinamičnog zvučnika, u kombinaciji s nenadmašnim harmoničnim integritetom i dinamičnom prezentacijom bez napora. Čvrstoća prezentacije i sposobnost stvarne komunikacije same namjere umjetnika učinit će Lyru dobrodošlom konačnom kupnjom za mnoge glazbene entuzijaste.

Woofers: (2) 10″ carbon fiber sandwich composite

Midrange: (2) 6″ carbon fiber sandwich composite

Tweeter: Waveguide mounted 1″ beryllium dome

Height: 53.50″

Width: 14.10″

Depth: 26.50″

Weight: 560 lbs. each

Frequency Response: 20 Hz – 30 KHz, -3dB

Nominal Impedance: 4 ohms

Sensitivity: 90 dB SPL/2.83 v

Min. amplifier power: 30 watts


Najjednostavnija kupnja
Dođite u naš hi-fi dućan na adresi Nova ves 54, Zagreb. To je ugodno mjesto s 2 slušaone gdje uz stručnu pomoć možete isprobati i po želji odmah kupiti odabranu kombinaciju snova.
Sredstva plaćanja
Prihvaćamo sva danas poznata sredstva plaćanja: gotovina, virman, bankovni nalog, kreditne i debitne kartice, te vam nudimo odgode plaćanja putem kartica beskamatno 6 do 12 rata ili potrošačkim kreditima MasterCard, Amex i Diners od 6 do 60 rata.
Online prodaja
Nazovite nas na 01 4833046 ili pošaljite zahtjev na info@audiodream.hr i mi ćemo vam poslati ponudu unutar istog radnog dana.
Kako platiti
Putem ponude možete uplatiti na naš žiro račun ili po primitku robe možete platiti gotovinom kuriru paketne službe Overseas Express (plaćanje pouzećem).
Koliko košta dostava?
Za iznose iznad 1000,00 kn dostava na vašu kućnu adresu je besplatna na području RH. Za iznose manje od 1000,00 kn iznose troškovi dostave su 90,00 kn za 1 paket do 15 Kg.
Koji je rok isporuke?
Za svu robu koju imamo na zalihama rok isporuke je 48 sati od uplate ili potvrde narudžbe za cijelu RH*. *Izuzetak su otoci, rok isporuke ovisno o danu narudžbe i može iznositi 5 radnih dana. Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju. Ispunite obrazac, pošaljite e-mail na info@audiodream.hr ili nas nazovite na 01 4833046!

    Možda će vam se također svidjeti…

    Nudimo više proizvoda nego što se trenutno prikazuju na web stranici. Ako tražite nešto i to niste pronašli u izlistanim proizvodima provjerite u Cjenicima ili nas kontaktirajte.