+385 (0)1 48 33 046 info@audiodream.hr

Naim – Statement NAC S1

598.490,00 kn

Naim Audio High End referentno predpojačalo

Kategorije: , Oznaka:

Izmišljen za čistu glazbenu izvedbu, Statement je vrhunac Naim Audio inženjerskog znanja i umjetnosti.Serija sadrži pretpojačalo NAC S1 i mono pojačala NAP S1.

Porijeklo
Ideju za potpuno novu vrstu pojačala naši su inženjeri prvi osmislili prije više od deset godina, a razvoj je započeo ozbiljno 2011. Cilj je bio postaviti novi referentni standard u vrhunskoj reprodukciji zvuka i glazbe.

Rezultat je Statement. Tri godine neumornog ispitivanja, iterativnog dizajna i izravnog odbijanja da se ne ne prihvati kao odgovor.

Prvo inženjerstvo
Inženjeri proizvoda često započinju s onim što već postoji. Mogli bi se pitati kako nešto može bolje funkcionirati ili gdje se mogu napraviti poboljšanja. Sa Statementom Naim je započeo s praznim listom papira i vizijom: stvoriti vrhunsko pojačalo. Nakon početne faze koncepta inženjerski tim odvojio je praktična razmatranja i počeo mapirati proizvod u slobodnom prostoru. Ovu kreativnu slobodu podržali su 3D računalni modeli koji su potvrdili optimalan položaj svake komponente.

Da bi se prilagodio ovom novom izgledu, Statement je pionir u novoj vertikalnoj strukturi. To je bio najbolji način da se minimaliziraju elektromagnetske i mehaničke smetnje i maksimaliziraju toplinske performanse.

Dvojnost u dizajnu
Radikalno drugačija estetika Statementa može se činiti kao odmak od Naim Audio tradicije, ali krajnji je izraz svega što predstavljamo. Impozantna monolitna struktura svojom oštrom siluetom nadoknađena je organskim skulpturalnim protokom hladnjaka i lijepo osvijetljenom kontrolom glasnoće i središnjom pregradom. Ova dualnost u dizajnu odražava kako je potraga za tehničkim sjajem uvijek utemeljena u apstraktnom ljudskom iskustvu glazbe. Ako je najbolje pojačalo na svijetu u laboratorijskim testovima,odradili smo samo pola posla, sobi za slušanje je mjesto gdje se stvarno računa.

Tehnologija
Sve u vezi s Statementom korak je naprijed u tehnologiji i dizajnu. Dizajniran je od temelja za čiste performanse.

Izolacija
Statement savršeno predstavlja našu filozofiju pružanja najkvalitetnijeg napajanja, istovremeno izolirajući pojedine odjeljke kako bi se izbjegle neželjene smetnje.

NAC S1 i NAP S1 dijele isti temeljni izgled. Izvor napajanja smješten je u bazi, a osjetljiva elektronika smještena je gore. Svaki je odjeljak podijeljen središnjim dijelom od akrila koji blokira interakciju. Elektronika gornjeg dijela dalje je odvojena, a unutarnje komore izoliraju pojedine stupnjeve.

Dvostruka snaga
Statement NAP S1 sadrži novi premošteni dvostruki dizajn s nula globalnih povratnih informacija. Dvije faze su fizički odvojene kako bi se optimizirao krug pojačala s osjetljivim naponskim stupnjem na samom vrhu pojačala, daleko od trenutnog stupnja na dnu.

Svako mono pojačalo koristi ogromni trafo od 4000VA za napajanje zvučnika sa precizno 746W (na 8 ohma). Precizni inženjering također osigurava da se svaki pojedinačni Watt isporuči tamo gdje je potreban, kada je potreban. Napokon, snaga nije ništa bez svrhe.

Umijeće
Svaka komponenta, krivulja i veza u Statementu zahtijevali su nove razine inženjerstva i tolerancije.

Metalurgija
Karakteristični hladnjaci s “valom” započinju život kao čvrsta gredica od neobrađenog aluminija, koja je izrezana u veličinu i obrađena za postizanje zakrivljenog profila. Rebra se zatim režu pomoću petosovinskog CNC stroja s regulacijom temperature. Potrebna su tri sata da se pojavi gotov oblik. Nakon što se svaki komad pojedinačno obradi, mukotrpno se polira i provjerava kvaliteta.

Završni finiš
Nakon postupka pregleda, metalne konstrukcije potopljene su u kupke s kiselinom za čišćenje, a zatim u kupku s elektrolitskom tekućinom koja sadrži crnu tintu. Kroz njega prolazi struja koja lijepi tintu na metalne konstrukcije i stvara crnu završnu obradu Naim Audio-a. Trebalo je nekoliko mjeseci suradnje između naših inženjera i dobavljača da bi se postigao traženi cilj.

Ručna izrada
Statement je dizajniran i razvijen korištenjem vrhunske proizvodne tehnologije. Ali potreban je ljudski dodir da bi se stvari popravile. Na primjer, svaku komponentu kritičnu za zvuk pozicioniraju i leme ručno naši vješti tehničari. Kao i kod svih Naim Audio proizvoda, završna montaža izvodi se ručno u Wiltshireu u Engleskoj.

NAC S1

Audio Inputs

Analogue Input

3 X DIN, 3 X RCA, 2 X Balanced

Audio Outputs

Audio Outputs

1 X Balanced, 2 X Unbalanced (4 pin DIN sockets)

Physical

Weight

61.5kg

Dimensions (HxWxD)

940 x 270 x 412mm (width includes stabiliser)


Najjednostavnija kupnja
Dođite u naš hi-fi dućan na adresi Nova ves 54, Zagreb. To je ugodno mjesto s 2 slušaone gdje uz stručnu pomoć možete isprobati i po želji odmah kupiti odabranu kombinaciju snova.
Sredstva plaćanja
Prihvaćamo sva danas poznata sredstva plaćanja: gotovina, virman, bankovni nalog, kreditne i debitne kartice, te vam nudimo odgode plaćanja putem kartica beskamatno 6 do 12 rata ili potrošačkim kreditima MasterCard, Amex i Diners od 6 do 60 rata.
Online prodaja
Nazovite nas na 01 4833046 ili pošaljite zahtjev na info@audiodream.hr i mi ćemo vam poslati ponudu unutar istog radnog dana.
Kako platiti
Putem ponude možete uplatiti na naš žiro račun ili po primitku robe možete platiti gotovinom kuriru paketne službe Overseas Express (plaćanje pouzećem).
Koliko košta dostava?
Za iznose iznad 1000,00 kn dostava na vašu kućnu adresu je besplatna na području RH. Za iznose manje od 1000,00 kn iznose troškovi dostave su 90,00 kn za 1 paket do 15 Kg.
Koji je rok isporuke?
Za svu robu koju imamo na zalihama rok isporuke je 48 sati od uplate ili potvrde narudžbe za cijelu RH*. *Izuzetak su otoci, rok isporuke ovisno o danu narudžbe i može iznositi 5 radnih dana. Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju. Ispunite obrazac, pošaljite e-mail na info@audiodream.hr ili nas nazovite na 01 4833046!

    Nudimo više proizvoda nego što se trenutno prikazuju na web stranici. Ako tražite nešto i to niste pronašli u izlistanim proizvodima provjerite u Cjenicima ili nas kontaktirajte.