Rega Naia 5
Rega – Naia

12.279,00 

12.279,00 

Odaberi opcije

Rega – Naia

12.279,00 

5% popusta na gotovinsko plaćanje pouzećem ili virmansko plaćanje

  Rega Naia gramofon rezultat je godina mukotrpnog razvoja koji je korišten za stvaranje sada već poznatog referentnog gramofona ‘Naiad’. Naia preuzima najbolje od ovog razvoja i tehnologije te je prenosi u proizvodnu verziju spremnu za upotrebu bez kompromisa. Naia je puna revolucionarnih značajki, materijala i tehnologije razvijenih od strane Rega-e tijekom mnogo godina kako bi se postigli novi nivoi reprodukcije vinila.

  SKU: N/A Kategorije: , Oznaka:

  Srce glazbe
  Naia dovodi našu pionirsku tehnologiju lagane, visoke čvrstoće bazne ploče na sljedeću razinu koristeći grafitom impregniranu karbonsku strukturu ploče s Tancast 8 jezgrom od pjene. Ova ultrastabilna struktura dodatno je ojačana upotrebom dviju keramičko-aluminijsko oksidnih tračnica, istog materijala koji se koristi za stvaranje preuređenog, rezonantno kontroliranog keramičkog tanjura s poboljšanim efektom zamašnjaka i složenim profilom.

  GLAVNE ZNAČAJKE
  – Grafitom impregnirana karbonska struktura ploče s Tancast 8 jezgrom od pjene
  – ZTA cirkonijumom ojačani aluminijski (keramički) centralni ležaj
  – RB ručka od titana: Jednodijelni titanskii vertikalni ležaj i montaža vertikalnog vretena od titana
  – Vijak i masa za balansiranje od volframa
  – Keramičke gornje i donje tračnice
  – Referentno, napredno, potpuno podesivo napajanje
  – Keramički tanjur kontrolirane rezonancije s poboljšanim efektom zamašnjaka i složenim profilom
  – Aluminijske nogice niske mase
  – Trostruki referentni pogonski remeni za poboljšanu stabilnost i karakteristike pogona.
  – Rega Aphelion 2 MC tvornički ugrađen (opcija)
  – Doživotno jamstvo na proizvodne nedostatake

  RB Titanium ručka
  RB Titaniumi ručka je najnaprednija i najpreciznija serijska ručka koji smo ikada izbacili na tržište. Čitava struktura ručke osmišljena je kako bi imala minimalan broj mehaničkih spojeva dok se koriste najčvršći materijali u svim kritičnim područjima. RB Titanium ostvaruje horizontalno i vertikalno kretanje gotovo bez trenja, dok nema mjerenja slobodnog hoda u sklopovima ležajeva. RB Titanium koristi novo jednodijelno kućište vertikalnog ležaja od titanija i montažu vertikalnog vretena od titana. Preporučena Rega Aphelion 2 MC bit će montirana na našu jedinstvenu, ručno poliranun aluminijsku cijev ručke, kako bi se masa smanjila što je više moguće. Dizajn je završen s “Tungsten” utegom za balansiranje.

  GRAFITOM IMPREGNIRANO KARBONSKO BAZNO POSTOLJE
  Kako bi postigli konačnu ravnotežu između niske mase i ekstremne čvrstoće, Rega je pionirala u korištenju grafitom impregnirane karbonske strukture i Tancast 8 jezgre od poliuretanske pjene. Oba materijala široko se koriste u zrakoplovnoj industriji i pružaju savršenu platformu za sastavljanje gramofona. Ultralagana struktura nasumičnih pora jezgre pjene pomaže u smanjenju prijenosa vibracija dok čvrstoća površine osigurava da tijekom reprodukcije ne dolazi do mikroskopskog kretanja postolja. Dodatak grafena dodatno povećava čvrstoću i krutost karbonskih vlakana kako bi se stvorila najčvršća serijska baza koju smo ikada proizveli.

  ALUMINIJSKI “HUB” I ZTA CENTRALNI LEŽAJNI SKLOP
  Naia koristi prilagođeni aluminijski podtanjur s vretenom i centralnim ležajem izrađenim od ZTA (cirkonijski ojačani aluminij). ZTA je ranije razvijen za upotrebu u mnogo većim strojevima koje se koriste u papirnoj industriji. Otpornost na abraziju bila je mnogo veća nego kod aluminijskog oksida, što ga čini savršenim materijalom za izradu centralnog ležajnog sklopa. Izuzetno složena za izradu, proizvodnja je slična drugim oksidnim keramikama. Počevši život kao priprema praha koji se suši raspršivanjem, komad se oblikuje u izostatskoj preši (koja vrši pritisak u svim smjerovima kako bi se stvorila ravnomjerna gustoća). Komad se zatim obrađuje u zelenom stanju (prije pečenja), a zatim peče 3 dana na 1600 °C prije brušenja donje opne i otvora prije konačnog brušenja da odgovara promjeru vretena. Zatim se vreteno i ležaj čuvaju zajedno kao set kako bi se garantiralo savršeno uklapanje.

  ZTA je bolja protiv abrazivnog trošenja i izuzetno tvrda, pri čemu su i vreteno i ležaj izrađeni od identičnog materijala. To smanjuje rizik od trošenja jer imaju identičnu tvrdoću. Vreteno će se vrtjeti na ultra tankom sloju potpuno sintetičkog ulja što dodatno smanjuje trošenje. Rezultat ovog složenog inženjerskog procesa je najtvrđi, najprecizniji i najtrajniji ležajni sklop koji smo ikada proizveli.

  REFERENTNO NAPAJANJE
  Referentno napajanje NAIA nudi ultimativnu stabilnost kontrole motora, praktičnu elektroničku promjenu brzine, naprednu kontrolu protiv vibracija i mogućnost elektroničkog, finog podešavanja brzine kako bi se osigurala potpuna preciznost i kontrola tijekom cijelog vijeka trajanja motora.

  Smješteno u najnovije Rega prilagođeno kućište, referentno PSU je posvećeno tome da pokreće naš 24V, motor s malom bukom što tiše i preciznije. Brzina i kontrola motora postižu se korištenjem DSP (Digitalni Signalni Procesor) generatora izgrađenog na visoko stabilnom kristalu. Ovaj uređaj će podijeliti točan pravokutni val iz kristala na točnu frekvenciju potrebnu za okretanje tanjura na odabranoj brzini.

  DSP jezgra također će generirati gotovo savršenu sinusnu valnu formu za napajanje motora. Tvornički postavljena kontrola vibracija i fino podešavanje brzine tada se vrše na napajanju kako bi svaki motor bio podešen za optimalne performanse.

  TROSTRUKI EBLT POGONSKI REMEN
  Tri godine Rega je istraživala i razvijala s kemičarima upotrebu posebno izrađene nove gume za pogonske remene. Korištenjem specijaliziranog sustava vulkanizacije, novi pogonski remen nudi superiornu konzistenciju modula (konstantu koja predstavlja stupanj u kojem tvar ima određeno svojstvo, posebno elastičnost).

  Ovi novi remeni proizvode se na Rega dizajniranim, vrhunskim, super preciznim alatima (inspiriranim suradnjom s proizvođačem visokotehnoloških dijelova motora Formule 1) koji proizvode ‘potpuno okrugle’ i ‘dimenzijski precizne’ remene, ključne za savršenu stabilnost brzine.

  DB TEHNOLOGIJA (“DOUBLE BRACE TEHNOLOGIJA)
  “Masa upija energiju – izgubljena energija znači izgubljenu glazbu”! Super lagano postolje u kombinaciji s keramičkim gornjim i donjim “braceom” montiranim točno tamo gdje je povećana čvrstoća potrebna između montaže ručke i glavnog ležaja. To stvara strukturalno čvrst, “napet nosač”.

  Ovaj kruti dizajn postolja sprječava apsorpciju energije i neželjene rezonance koje bi dodale neprirodne distorzije glazbi. Jednako tako, veća masa može prenijeti više neželjene energije, poput buke motora ili ležaja izravno na rotirajući disk. Ručka i zvučnica moraju biti u mogućnosti precizno čitati izravno s tanjura. Ovo jedinstveno Rega rješenje dvostrukog “bracea” jamči da će biti izvučeno što više detalja.

  Upotreba “braceova” umjesto cijele površine omogućuje povećanje debljine u ovim ključnim područjima dok istovremeno pruža dodatno smanjenje mase postolja što direktno rješava problem apsorpcije mase i neželjenog prijenosa energije.

   

  PSU specifikacije:


  Napajanje: 230V 50/60Hz, 220V 50/60Hz, 115V 50/60Hz, 100V 50/60Hz

  Osigurač: T250mA L (230V/220V), T500mA L (115V/100V)

  Kontrola brzine u korcima od: 0.01 rpm

  Potrošnja struje: 17W

  Izlaz na motor: 24V AC bi-phase ~


  Brandovi

  Rega

  Zvučnica

  Bez, Aphelion 2

  Možda će vam se također svidjeti…