+385 (0)1 48 33 046 info@audiodream.hr

Rega – Aethos

26.890,00 kn

Integrirano pojačalo

Kategorije: , Oznaka:

Opis

Recenzije

What Hi-Fi?
LBTechreviews
HiFiAndMusicSource

Stereo pojačalo Aethos smješteno je u potpuno novom, posebno dizajniranom kućištu. Koristeći četiri izlazna tranzistora od 160W po 16A po kanalu, to daje 156 W po kanalu u 6 Ohm-a. Aethos je dual mono dizajn koji koristi custom toroidni transformator i regulirane opskrbe za osjetljivo pojačanje i pogonske stupnjeve. Stupanj predpojačala u cijelosti koristi diskretni sklop klase A. Aethos je beskompromisni proizvod s jednim ciljem, pružiti svoju glazbu što vjernije. Aethos je izgrađen po visokim Reginim standardima pouzdanosti i kvalitete kako bi osigurao dugogodišnje glazbeno uživanje.

Dizajn i inovacija

Velik trud je utrošen na razvoj sklopa i konstrukciju, koristeći komponente sa najvišim specifikacijama. Kao dio dizajna uključene smo korisne značajke poput preklopnog izravnog ulaza i izlaza pretpojačala kako bi se omogućilo da se novo pojačalo Aethos koristi u širokoj kombinaciji sustava. Utičnica za slušalice integrirana je tako da prebacivanje zvučnika vrši izlazni relej za isključivanje zvuka kako ne bi ometao put signala i pogoršavao kvalitetu zvuka.

Rega je preuzela dizajnerske koncepte koji podupiru višestruko nagrađivani i izuzetno uspješni Elex-R i Elicit-R i pokrenula performanse na sljedeću razinu i šire, s dual mono dizajnom od 125W sa značajkama kao što su potpuno diskretno pojačalo na bazi FET-a, polipropilenski kondenzatori tijekom cijelog puta signala, kondenzatori spremnika K-Power, napajanje regulirano pojačalom snage i izlazni stupanj velike struje koji se sastoji od četiri izlazna tranzistora Sanken snage 160W po kanalu.

Kontrola volumena i tehnologija line predpojačala

Aethos koristi kombinirane povratne informacije visokih performansi i pasivnu kontrolu glasnoće plus linijsko pojačalo, koje je izvorno razvijeno za Elex-R. Poboljšanja su napravljena na stupnjevima regulacije glasnoće i linijskog pojačala u Aethosu upotrebom diskretnih ulaznih operativnih pojačala FET-a korištenjem Linearnih sustava LSK389 FET i dobro cijenjenog potenciometra RK27 ‘Blue Velvet’. Razine povratnih informacija i ulaza variraju kako bi se postavila potrebna razina glasnoće. Razina i praćenje između dva kanala postavljaju se dijelovima bliske tolerancije u krugu pretpojačala, a manje stvarnim potenciometrom, čime se nepodudaranje kanala zbog nepravilnosti praćenja glasnoće smanjuje na minimum, što dodatno poboljšava performanse potenciometra RK27. Osim što minimalne nepravilnosti u praćenju svodi na najmanju moguću mjeru, ova metoda također smanjuje buku i ulazno preopterećenje jer će kontrola samo ‘koristiti’ potrebno pojačanje za pojačavanje signala. Ovaj oblik kontrole glasnoće obično se može naći samo u profesionalnim emitiranim okruženjima gdje je potrebna precizna kontrola razina s niskim nivoom šuma.

Tehnologija pojačala snage

Pojačalo snage koje se koristi u Aethosu poboljšana je verzija pojačala snage koja se koristi u Elicit-R i Elex-R. Izlazno pojačalo koje se koristi u Aethosu rođeno je nakon opsežnih istraživanja inženjera kako bi razvili stupanj upravljačkog programa klase A sljednika emitenata niskog izvora. To se temelji na dva komplementarna para izlaznih tranzistora Sanken Darlington snage 160W. Tehničko i zvučno poboljšanje postignuto korištenjem pokretača s niskom impedancom dobro je poznato, međutim, može imati velike struje u stadijumu pogona kada se koriste standardne konfiguracije tranzistora. Kombinirajući pokretač niske impedancije s tranzistorima Sanken Darlington (s njihovom ugrađenom mrežom toplinskih prednapona koji rade na nižoj struji), ova kombinacija tvori komplementarni sljednik emitera koji oponaša uvjete klase A s dobrom toplinskom stabilnošću i nižim strujama u stupnju pogona. Zbog prirode kruga pojačala snage Rega, paralelno možemo izvoditi dva kompletna izlazna stupnja, to uključuje izlazne tranzistore, mrežu biasa i “pre diver” tranzistor, a to je umjesto paraleliranja samo izlaznih tranzistora kako se obično radi. To osigurava postizanje snage 125W s potpunom lakoćom.

Dodatne informacije

Brandovi

Rega

Možda će vam se također svidjeti…