+385 (0)1 48 33 046 info@audiodream.hr

Rega – Aethos

29.700,00 kn

Integrirano pojačalo

Kategorije: , Oznaka:

Recenzije

What Hi-Fi?
LBTechreviews
HiFiAndMusicSource

Stereo pojačalo Aethos smješteno je u potpuno novom, posebno dizajniranom kućištu. Koristeći četiri izlazna tranzistora od 160W po 16A po kanalu, to daje 156 W po kanalu u 6 Ohm-a. Aethos je dual mono dizajn koji koristi custom toroidni transformator i regulirane opskrbe za osjetljivo pojačanje i pogonske stupnjeve. Stupanj predpojačala u cijelosti koristi diskretni sklop klase A. Aethos je beskompromisni proizvod s jednim ciljem, pružiti svoju glazbu što vjernije. Aethos je izgrađen po visokim Reginim standardima pouzdanosti i kvalitete kako bi osigurao dugogodišnje glazbeno uživanje.

Dizajn i inovacija

Velik trud je utrošen na razvoj sklopa i konstrukciju, koristeći komponente sa najvišim specifikacijama. Kao dio dizajna uključene smo korisne značajke poput preklopnog izravnog ulaza i izlaza pretpojačala kako bi se omogućilo da se novo pojačalo Aethos koristi u širokoj kombinaciji sustava. Utičnica za slušalice integrirana je tako da prebacivanje zvučnika vrši izlazni relej za isključivanje zvuka kako ne bi ometao put signala i pogoršavao kvalitetu zvuka.

Rega je preuzela dizajnerske koncepte koji podupiru višestruko nagrađivani i izuzetno uspješni Elex-R i Elicit-R i pokrenula performanse na sljedeću razinu i šire, s dual mono dizajnom od 125W sa značajkama kao što su potpuno diskretno pojačalo na bazi FET-a, polipropilenski kondenzatori tijekom cijelog puta signala, kondenzatori spremnika K-Power, napajanje regulirano pojačalom snage i izlazni stupanj velike struje koji se sastoji od četiri izlazna tranzistora Sanken snage 160W po kanalu.

Kontrola volumena i tehnologija line predpojačala

Aethos koristi kombinirane povratne informacije visokih performansi i pasivnu kontrolu glasnoće plus linijsko pojačalo, koje je izvorno razvijeno za Elex-R. Poboljšanja su napravljena na stupnjevima regulacije glasnoće i linijskog pojačala u Aethosu upotrebom diskretnih ulaznih operativnih pojačala FET-a korištenjem Linearnih sustava LSK389 FET i dobro cijenjenog potenciometra RK27 ‘Blue Velvet’. Razine povratnih informacija i ulaza variraju kako bi se postavila potrebna razina glasnoće. Razina i praćenje između dva kanala postavljaju se dijelovima bliske tolerancije u krugu pretpojačala, a manje stvarnim potenciometrom, čime se nepodudaranje kanala zbog nepravilnosti praćenja glasnoće smanjuje na minimum, što dodatno poboljšava performanse potenciometra RK27. Osim što minimalne nepravilnosti u praćenju svodi na najmanju moguću mjeru, ova metoda također smanjuje buku i ulazno preopterećenje jer će kontrola samo ‘koristiti’ potrebno pojačanje za pojačavanje signala. Ovaj oblik kontrole glasnoće obično se može naći samo u profesionalnim emitiranim okruženjima gdje je potrebna precizna kontrola razina s niskim nivoom šuma.

Tehnologija pojačala snage

Pojačalo snage koje se koristi u Aethosu poboljšana je verzija pojačala snage koja se koristi u Elicit-R i Elex-R. Izlazno pojačalo koje se koristi u Aethosu rođeno je nakon opsežnih istraživanja inženjera kako bi razvili stupanj upravljačkog programa klase A sljednika emitenata niskog izvora. To se temelji na dva komplementarna para izlaznih tranzistora Sanken Darlington snage 160W. Tehničko i zvučno poboljšanje postignuto korištenjem pokretača s niskom impedancom dobro je poznato, međutim, može imati velike struje u stadijumu pogona kada se koriste standardne konfiguracije tranzistora. Kombinirajući pokretač niske impedancije s tranzistorima Sanken Darlington (s njihovom ugrađenom mrežom toplinskih prednapona koji rade na nižoj struji), ova kombinacija tvori komplementarni sljednik emitera koji oponaša uvjete klase A s dobrom toplinskom stabilnošću i nižim strujama u stupnju pogona. Zbog prirode kruga pojačala snage Rega, paralelno možemo izvoditi dva kompletna izlazna stupnja, to uključuje izlazne tranzistore, mrežu biasa i “pre diver” tranzistor, a to je umjesto paraleliranja samo izlaznih tranzistora kako se obično radi. To osigurava postizanje snage 125W s potpunom lakoćom.

SPECIFICATIONS


Power outputs at rated 230/115 V supply voltage:

125 W RMS both channels driven into the rated load of 8 Ω

156 W RMS both channels driven into 6 Ω

Note: Continued high level use into 6 Ω may cause the case to exceed 40 °C above the ambient temperature and activate the thermal shutdown.


Headphone output:

No load 12.5 V

32 Ω 2.7 V

54 Ω 4 V

300 Ω 9 V

Source impedance 109 Ω


Record output:

Record output level (with rated input levels) 219 mV

Record output impedance 560 Ω


Pre-amp output:

Pre-amp output level (with rated input levels) 840 mV

Pre-amp output impedance 100 Ω


Input sensitivities for rated output level:

Input 1-5 and record input sensitivity 224 mV @ 17 kΩ

Maximum input level 11.5 V (record output amplifier overload point)

Direct input sensitivity 840 mV @ 50 kΩ

Power amplifier gain 31.6 dB


Frequency response @ 100 W into 8 Ω:

Line input 1-5 and record 10 Hz (-0.8 dB point) to 30 kHz (-0.5 dB point)

Direct input 10 Hz (-0.8 dB point) to 50 kHz (-0.5 dB point)


THD+Noise @ 100 W into 8 Ω:

Direct input (Power amplifier only) Typically 0.007% @ 1kHz (measurement bandwidth 22 Hz to 30 kHz)


Line input Typically 0.007% @ 1kHz (measurement bandwidth 22Hz to 30KHz)

Power consumption Maximum output: 415 W @ 230 V / 220 V / 115 V / 100 V into the rated load of 124 W RMS into 8 Ω


Fuse ratings T3.15 AL 250 V – 230 V/ 50 Hz and 220 V / 60 Hz

T6.3 AL 250 V – 115 V / 60 Hz and 100 V 50/60 Hz


Dimensions W 433 mm x H 95 mm x D 360 mm (including speaker terminals)


Weight 17.5 kg


Najjednostavnija kupnja
Dođite u naš hi-fi dućan na adresi Nova ves 54, Zagreb. To je ugodno mjesto s 2 slušaone gdje uz stručnu pomoć možete isprobati i po želji odmah kupiti odabranu kombinaciju snova.
Sredstva plaćanja
Prihvaćamo sva danas poznata sredstva plaćanja: gotovina, virman, bankovni nalog, kreditne i debitne kartice, te vam nudimo odgode plaćanja putem kartica beskamatno 6 do 12 rata ili potrošačkim kreditima MasterCard, Amex i Diners od 6 do 60 rata.
Online prodaja
Nazovite nas na 01 4833046 ili pošaljite zahtjev na info@audiodream.hr i mi ćemo vam poslati ponudu unutar istog radnog dana.
Kako platiti
Putem ponude možete uplatiti na naš žiro račun ili po primitku robe možete platiti gotovinom kuriru paketne službe Overseas Express (plaćanje pouzećem).
Koliko košta dostava?
Za iznose iznad 1000,00 kn dostava na vašu kućnu adresu je besplatna na području RH. Za iznose manje od 1000,00 kn iznose troškovi dostave su 90,00 kn za 1 paket do 15 Kg.
Koji je rok isporuke?
Za svu robu koju imamo na zalihama rok isporuke je 48 sati od uplate ili potvrde narudžbe za cijelu RH*. *Izuzetak su otoci, rok isporuke ovisno o danu narudžbe i može iznositi 5 radnih dana. Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju. Ispunite obrazac, pošaljite e-mail na info@audiodream.hr ili nas nazovite na 01 4833046!

    Možda će vam se također svidjeti…

    Nudimo više proizvoda nego što se trenutno prikazuju na web stranici. Ako tražite nešto i to niste pronašli u izlistanim proizvodima provjerite u Cjenicima ili nas kontaktirajte.