+385 (0)1 48 33 046 info@audiodream.hr

Leben – RS-28CX

41.767,00 kn

Leben cijevno predpojačalo

Kategorije: , Oznaka:

Postoje dvije glavne vrste RIAA fono sustava za izjednačavanje, jedan je NFB, a drugi CR tip.

Reprezentativno predpojačalo opremljeno ekvilajzerom tipa NFB je MARANTZ Model: 7. Ovo je NF ekvilajzer za pojačavanje u 3 koraka zasnovan na 12AX7, koji primjenjuje NFB s katode 3. stupnja na katodu 1. stupnja (takozvani “K-K tip”). Prednost tipa NFB je što ne zahtijeva visoku razinu pojačanja i nije vrlo osjetljiv na kvalitetu cijevi. Međutim, impedancija NFB-a u području visokih frekvencija postaje vrlo niska i rezultira negativnim učinkom, zvuk postaje tvrd i suh.Obično se koristi tip NFB, jer je to lakši način za postizanje dobrog omjera signal-šum.

Izjednačavanje tipa CR zahtijeva visoku razinu pojačanja i puno je osjetljivije na kvalitetu cijevi. Budući da će se kvaliteta cijevi izravno pojačati, za ovu vrstu ekvilajzera potrebne su cijevi najfinije moguće kvalitete. Štoviše, pravilna provedba je teža. Međutim, tip CR je zvučno mnogo superiorniji od tipa NFB, jer je vrlo stabilan u visokofrekventnom području i može reproducirati zvuk vrlo visoke kvalitete, posebno kada se koriste visokokvalitetne cijevi.

RS-28CX opremljen je ekvilajzerom tipa CR zasnovan na GE (General Electric / USA) 12AT7 odobrenom od strane J.A.N. (Joint Army & Navy) standarda američke vojske i može reproducirati vrlo kvalitetan i čist zvuk bez dodavanja NFB-a.

Da bismo izbjegli ugrožavanje kvalitete zvuka, jedno od rješenja koje smo prilagodili za potpunu zaštitu osjetljivog ekvilajzera tipa CR od negativnih učinaka bilo je razviti zasebnu jedinicu za napajanje.Isto tako, neke od najfinijih dostupnih vrhunskih audio komponenata odabrane su za RS28C kako bi odstupanje RIAA krivulje ostalo ispod +/- 0,3%.

Naravno, fono ekvilajzer je samo jedna od prednosti RS28C. Sljedeća značajna značajka je vrlo jak izlazni napon stvoren cijevi Dual-Triode 6CG7 tvrtke General Electric (SAD) koja se koristi za linijski stupanj. Leben je dalje odabrao najkvalitetnije cijevi od njih i konstruirao snažno pojačanje tipa SRPP koje može napajati pojačala snage s maksimalno 80 V čistog izlaznog signala. Razmatrajući činjenicu da je izlazni napon standardnog pretpojačala više-manje 40V, RS28C može proizvesti oko dva puta veći napon, što će pokretati pojačala snage s vrlo niskom ulaznom osjetljivošću.

Isto tako, za upotrebu RS28C s pojačalom snage visoke osjetljivosti prisutan je 5-stepeni atenuator kako bi se eliminirao zaostali šum iz zvučnika.

Leben je također uključio dva izlaza (jedan fiksni i jedan varijabilni) kako bi se izborio sa zahtjevima za dodavanjem subwoofera.

RS-28CX SPECIFICATIONS

TUBE COMPLIMENT

2 x 6CG7 (G.E.)

2 x 12AT7 (G.E.)

1 x 5Y3WGT

PHONO AMPLIFIER

Gain

20.2dB

RIAA Curve

Less than +-0.3dB.

Max. Input

400mV (2KHz.)

LINE AMPLIFIER

Gain

25.2dB

Max. Output

80V (Variable) & 80V(fixed)

Output Impedance

580 Ohms

Remaining Noise

0.03mV

WEIGHT

Main Body

7.0 Kg

Power Supply

6.5 Kg

DIMENSIONS

Main Body

352(W) x 240(D) x 175(H) mm

Power Supply

233(w) x 240(d) x 175(H) mm

ATTACHMENT

AC Power Cable

Power Supply Connecting Cable.


Technical Specifications

“GENERAL ELECTRIC”(USA) J.A.N. STANDARD TUBE 12AT7

The Phono equalizer Circuit of CS-30EQ is of CR type RIAA equalization design with zero feedback in order to bring out the superior characteristic of the 12AT7 which is authorized by J.A.N.(Joint Army & Navy) standard.


“GENERAL ELECTRIC”(USA) HIGH OUTPUT TUBE 6CG7

The line stage circuit uses the Twin-Triode Tube 6CG7 of General Electric(USA) SRPP system, and can supply a signal of up to 80V to the Power Amplifier.

Therefore, RS-28CX can drive all kinds of Power Amplifiers of Low-Sensitivity or Low-Driving capability.


HIGH-GRADE PARTS

The highest quality available components(Condensors, Resisters, etc) are used for all essential parts which affect the sound quality. a high grade Detachable AC power cord is included.


INDEPENDENT POWER SUPPLY UNIT.

In order to shut-off any influences from the power transformer to the main circuit,the Power Supply Unit is housed in a seperate chassis.


OTHER FEATURES

Muting 30 minutes after Power-On.

Natural wood Side Panels.


Najjednostavnija kupnja
Dođite u naš hi-fi dućan na adresi Nova ves 54, Zagreb. To je ugodno mjesto s 2 slušaone gdje uz stručnu pomoć možete isprobati i po želji odmah kupiti odabranu kombinaciju snova.
Sredstva plaćanja
Prihvaćamo sva danas poznata sredstva plaćanja: gotovina, virman, bankovni nalog, kreditne i debitne kartice, te vam nudimo odgode plaćanja putem kartica beskamatno 6 do 12 rata ili potrošačkim kreditima MasterCard, Amex i Diners od 6 do 60 rata.
Online prodaja
Nazovite nas na 01 4833046 ili pošaljite zahtjev na info@audiodream.hr i mi ćemo vam poslati ponudu unutar istog radnog dana.
Kako platiti
Putem ponude možete uplatiti na naš žiro račun ili po primitku robe možete platiti gotovinom kuriru paketne službe Overseas Express (plaćanje pouzećem).
Koliko košta dostava?
Za iznose iznad 1000,00 kn dostava na vašu kućnu adresu je besplatna na području RH. Za iznose manje od 1000,00 kn iznose troškovi dostave su 90,00 kn za 1 paket do 15 Kg.
Koji je rok isporuke?
Za svu robu koju imamo na zalihama rok isporuke je 48 sati od uplate ili potvrde narudžbe za cijelu RH*. *Izuzetak su otoci, rok isporuke ovisno o danu narudžbe i može iznositi 5 radnih dana. Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju. Ispunite obrazac, pošaljite e-mail na info@audiodream.hr ili nas nazovite na 01 4833046!

    Možda će vam se također svidjeti…

    Nudimo više proizvoda nego što se trenutno prikazuju na web stranici. Ako tražite nešto i to niste pronašli u izlistanim proizvodima provjerite u Cjenicima ili nas kontaktirajte.