+385 (0)1 48 33 046 info@audiodream.hr

Rega – Isis

67.500,00 kn

Regin referentni CD Player

Kategorije: , Oznaka:

Isis Reference
Regin vodeći CD uređaj za reprodukciju, Isis, proizvod je proizveden do najviše dostižne kvalitete iznutra i izvana, uključujući jedinstvenu Reginu CD tehnologiju, pravi crni kromirani poklopac i prednju masku te prilagođeno masivno kućište od eloksiranog aluminija teškog 19 kg! Nadamo se da ćete uživati u ovom vrlo posebnom CD uređaju; proveli smo vrlo dugo stvarajući ga, oslanjajući se na naše dugogodišnje iskustvo u specijalnoj Hi-Fi proizvodnji.

Tehnologija koja stoji iza dizajna Isis-a                               

Jedan od važnih ciljeva dizajna bio je uzeti trenutni izlaz, bez unutarnjeg pojačanja unuta D/A pretvarača, i pretvoriti ga u analogni napon, koristeći diskretna operativna pojačala klase A i filtre.

Tada se ovaj sklop može optimizirati za zvučne performanse. (Kod većine CD playera upotreba standardnih operativnih integriranih sklopova zaključava Vas u zvuk tih određenih integriranih krugova, što sužava prostor za poboljšanje). Pojačalo za pretvorbu struje u napon klase A nastalo je razvojem prvog stupnja Rega Ios MC pojačala.

Dijeli identične zahtjeve za niskom razinom šuma i pojačanim “bandwidth-om” potrebnim za pojačalo napona i struje. Pažljivo je odabran za svaku komponentu digitalnog i analognog puta signala kako bi se osigurala cjelovitost signala.

Analogni i digitalni odjeljci povezani su međusobno pomoću značajne zemaljske ravnine. Tijekom razvoja playera utvrđeno je da je usvajanje RF zemaljskih tehnika pomoglo zvučnoj kvaliteti te je stoga bilo uključeno u konačni dizajn.

Pažljiv dizajn PCB-a osigurava izolaciju ne samo digitalnih i analognih odjeljaka, već i procesora motora, zaslona i korisničkog sučelja. Svi zvučno kritični elektrolitski kondenzatori zaobiđeni su polipropilenskim ili poliesterskim filmskim kondenzatorima. Uz to, elektrolitski kondenzatori velike vrijednosti također su zaobiđeni s elektrolitskim kondenzatorima audiofilske razine.

Impedancije napajanja u digitalno-analognom pretvaraču drže se vrlo niskim korištenjem čvrstih polimernih kondenzatora. Sva napajanja koriste prilagođene Rega K-Power kondenzatore za zaglađivanje, zajedno s brzim diodama koje se koriste tijekom ispravljanja napajanja.

Isis koristi poboljšani i optimizirani kontrolni kod za kontrolu CD procesora i korisničkog zaslona. To ubrzava postupak inicijalizacije pomoću strožeg upravljačkog sučelja između korisničkog mikro i CD procesora.

Analogna sekcija                                                                                                     Analogna sekcija zapošljava dva Burr Brown PCM1794 digitalno-analogna pretvarača, koji rade u paralelnom dvostrukom mono načinu rada, goneći visokokvalitetno diskretno pojačalo klase A.

Ova kombinacija generira izuzetno širok dinamički raspon, malo izobličenja i linearni signal. To pokreće poboljšano diskretno izlazno pojačalo klase A. Krug je u potpunosti balansiran od digitalno analognih pretvarača do balansiranih analognih XLR izlaza.

Analogni stupanj ima vlastiti namjenski mrežni transformator od 50VA koji osigurava galvansku izolaciju između digitalnog i analognog odjeljka uređaja. Pronaći ćete 10 zasebnih regulatora napajanja koji se koriste u analognom krugu, a svaki pojedinačni stupanj pojačala ima svoju namjensku referencu niskog napona.

Digitalni odjeljak
Digitalni odjeljak je s velikim poboljšanjima mehanizma optičkog pojačala, DSP jezgre, PLL-a, glavnog napajanja sata i motora. U digitalnom krugu koristi se još 10 zasebnih regulatora napajanja.

Motor, procesor i zaslon korisničkog sučelja također imaju vlastito napajanje. Digitalna stupanj također ima vlastiti transformator od 50 VA, koji opet osigurava galvansku izolaciju. Mehanizam je stupnjevan i usklađen sa servo krugovima kako bi se osiguralo da servo i optička pojačala rade u svojoj optimalnoj točki, poboljšavajući ispravljanje pogrešaka i mogućnost reprodukcije.Prostor za glavu optičkog pojačala poboljšan je za 10% povećanjem napona u napajanju.

Digitalni stupanj
Ovaj revolucionarni player pet je godina u dizajnu. Rega je zajedno sa svojim dizajnerskim partnerima pionir visoko naprednog servo kontrolera koji koristi najnovije tehnike obrade signala kako bi se osiguralo da sirovi podaci koji se obnavljaju s diska budu najkvalitetniji. Budući da potpuno digitalni servo može koristiti visoko napredne algoritme, lasersko mjesto zadržava se u optimalnom položaju za oporavak podataka u smislu fokusa, veličine i praćenja.

Dodatno ispravljanje pogreškaka
Prethodni čip-setovi uvijek su činili kompromise oko ispravljanja pogrešaka. Rega čip set omogućuje optimalne glazbene izvedbe i optimiziranu otpornost na vibracije.

Super stabilna petlja zaključavanja faze
Čitav IC radi na posebnom PLL-u vlastitog dizajna. To omogućuje bolji oporavak CD podataka, kao i veliko poboljšanje kvalitete podataka koji se dostavljaju DAC-u.

Digitalni dizajn s niskom razinom buke
U dizajnu CPU IC-a Rega se jako potrudila osigurati da buka sabirnice podataka i adrese bude svedena na apsolutni minimum. To osigurava da su veze uzemljenja i signala s DAC-om što je moguće čišće.

USB ulaz
Omogućavanje izravne veze s prijenosnim računalom ili računalom putem USB A-B vodi do streaminga internetskog radija, MP3 ili WMA datoteka izravno s računala putem visokokvalitetnog internog DAC-a Isis.

USB ulaz koristi izolirano dvostruko taktirano USB sučelje, što omogućuje upotrebu digitalnog do analognog stupnja s računalskim USB sučeljem i vlastitim reguliranim
napajanjem.

USB još jednom profitira od galvanske izolacije od glavnog sklopa Isis playera koji eliminira protok zemaljskih struja između CD-a i glavnog računala i eliminira buku napajanja računala.

Analiza diska
Isis će analizirati svaki disk pojedinačno. Tijekom razdoblja inicijalizacije (poput sustava upravljanja motorom na modernom automobilu koji optimizira postavke motora na temperaturu, kvalitetu goriva itd.), Isis će se prilagoditi svakom disku kako bi pružio optimalno čitanje bez problema.Iz tog će razloga Isis često reproducirati diskove s oznakama ili ogrebotinama koje drugi playeri ne mogu pročitati.

Discrete Class A operational amplifiers and filters

Optimised for sonic performance

Low noise, high drive capability and gain bandwidth

Careful design of the PCB’s

MP3 and WMA media capabilities

Audio grade electrolytic capacitors

Solid Polymer capacitors

Rega ‘K Power’ smoothing capacitors

Enhanced and optimised control code

Two Burr Brown PCM 1794 digital to analogue converters, running in parallel dual mono mode

High performance discrete Class A current to voltage amplifier

Wide dynamic range, low distortion

10 separate power supply regulators are used in both the analogue and digital circuits

50 VA transformer

The mechanism is graded and matched to the servo circuits

Rega custom designed and CNC machined aluminium case work

High quality anodised finish

Aesthetic black chrome facia and lid

CNC machined matching remote control

Dimensions W 434mm x D 350mm x H 112mm

Dimension needed to operate  W 434mm x D 350mm x H 200mm

Weight 19Kg


Najjednostavnija kupnja
Dođite u naš hi-fi dućan na adresi Nova ves 54, Zagreb. To je ugodno mjesto s 2 slušaone gdje uz stručnu pomoć možete isprobati i po želji odmah kupiti odabranu kombinaciju snova.
Sredstva plaćanja
Prihvaćamo sva danas poznata sredstva plaćanja: gotovina, virman, bankovni nalog, kreditne i debitne kartice, te vam nudimo odgode plaćanja putem kartica beskamatno 6 do 12 rata ili potrošačkim kreditima MasterCard, Amex i Diners od 6 do 60 rata.
Online prodaja
Nazovite nas na 01 4833046 ili pošaljite zahtjev na info@audiodream.hr i mi ćemo vam poslati ponudu unutar istog radnog dana.
Kako platiti
Putem ponude možete uplatiti na naš žiro račun ili po primitku robe možete platiti gotovinom kuriru paketne službe Overseas Express (plaćanje pouzećem).
Koliko košta dostava?
Za iznose iznad 1000,00 kn dostava na vašu kućnu adresu je besplatna na području RH. Za iznose manje od 1000,00 kn iznose troškovi dostave su 90,00 kn za 1 paket do 15 Kg.
Koji je rok isporuke?
Za svu robu koju imamo na zalihama rok isporuke je 48 sati od uplate ili potvrde narudžbe za cijelu RH*. *Izuzetak su otoci, rok isporuke ovisno o danu narudžbe i može iznositi 5 radnih dana. Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju. Ispunite obrazac, pošaljite e-mail na info@audiodream.hr ili nas nazovite na 01 4833046!

    Možda će vam se također svidjeti…

    Nudimo više proizvoda nego što se trenutno prikazuju na web stranici. Ako tražite nešto i to niste pronašli u izlistanim proizvodima provjerite u Cjenicima ili nas kontaktirajte.