Brinkmann 12.1
Brinkmann – 12.1

5.990,00 

5.990,00 

Dostupno uz narudžbu

Brinkmann – 12.1

5.990,00 

5% popusta na gotovinsko plaćanje pouzećem ili virmansko plaćanje

  Brinkmann gramofonska ručica

  Dostupno uz narudžbu

  Prema definiciji, kada se koristi zakretljiva ručica za praćenje ploče, gredica je savršeno poravnata okomito na brazdu samo u dva trenutka. Što je ručica duža, manja je pogreška pomaka između tih dva trenutka, što rezultira manjom distorzijom. To objašnjava zašto zvučni zapisi koji se reproduciraju s ručicom duljine 12,1 inča zvuče malo uravnoteženije, opuštenije i prirodnije (međutim, ništa nije savršeno: nema puno gramofona koji mogu primiti “12,1” – među njima su naši “LaGrange” i “Balance”). Usput rečeno: “12,1” nije samo “10,5” s duljim cijevima. Budući da dulja cijev pruža manju torzijsku stabilnost i veću sklonost rezonancama, morali smo implementirati nekoliko strukturalnih promjena. Ponosni smo na činjenicu da vjerojatno nećete primijetiti te promjene na prvi pogled, a još više smo ponosni na činjenicu da “12,1” zvuči još bolje od “10,5”.

  “12,1” ima beskonačno promjenjivo podešavanje azimuta. Mali stezni vijak ispod cijevi ručice drži nosač glave u položaju. Nakon otpuštanja tog vijka, nosač glave se može rotirati za otprilike ± 5°. Precizno izrađeni plastični dio montiran umjesto uloška za gramofonsku iglu omogućuje poravnavanje nosača glave paralelno s pladnjem ili površinom ploče. Taj plastični dio ima istu visinu kao naša EMT-ti uložak i dodatno omogućuje poravnavanje visine ručice. Ako uložak ima neke odstupanja u azimutu, podešavanje se može obaviti rotiranjem nosača glave u željenom smjeru kako bi se igla uloška postavila okomito na površinu ploče.

  Udaljenost središta pladnja do središta ležaja ručice 292 mm


  Efektivna duljina 305,6 mm


  Overhang 13,6 mm


  Montaža uloška 1/2” konektor, dugački otvori


  Minimalna udaljenost između površine montaže i vrha pladnja 25 mm


  Dubina montaže 30 mm


  Težina uloška min. 4, max. 16 g


  Dinamička masa okvirno 14 g


  Ukupna težina okvirno 350 g


  Counterweight 200 g


  Opseg isporuke ručica s vodilicama (nezaštićeni konektori), alati Opcije ručica s standardnim 5-pin konektorom (SME tip)


  Brandovi

  Brinkmann

  Možda će vam se također svidjeti…