+385 (0)1 48 33 046 info@audiodream.hr

The Gryphon – Scorpio S

75.000,00 kn

High End CD player

Kategorije: , Oznaka:

Gryphon Audio Designs ima neusporediv rekord za inovacije u vrhunskom zvuku. Na polju dizajna CD playera, priča započinje s prvom komponentom digitalnog izvora krajem prošlog tisućljeća. CD uređaj Gryphon CDP 1 predstavio je svijet zvučnim poboljšanjima koja nudi upsampling, tehnologija koja je danas sveprisutna u digitalnom zvuku.

Odbijajući počivati na lovorikama, nasljednik CDP 1, Gryphon Adagio, dignuo je digitalnu muzikalnost na višu razinu asinkronom konverzijom brzine samplinga od 24-bit/96 kHz. Nakon daljnjeg usavršavanja ove tehnologije u Gryphon Mikado, implementacija 32-bitnog/192 kHz povećanja uzoraka u hvaljenom Gryphon Mikado Signature-u predstavljao je još jedan ogroman skok prema naprijed, ponovno probijanje novog tla i postavljanje traga za drugima.

Dijeleći mnogo zajedničkog s vodećim Gryphon Mikado Signatureom, potpuno novi CD uređaj s prednjim učitavanjem Gryphon Scorpio nudi upečatljiv vanjski dizajn i kvalitetu izrade u skladu s naprednim tehnologijama i izvanrednom razinom glazbenog bogatstva, jasnoće i duše.

Scorpio S vs Scorpio

Scorpio nikad nije bio izbačen iz Gryphon programa, no 2017. godine su se dogodile sitne promjene.  Prestao se proizvoditi AKM DAC-chip (AK4397EQ) koji se koristio kod Scorpio CD playera te je zamijenjen s novim AKM DAC-chipom (AK4490EQ). Budući da uređaji nisu 100% identični, na nove je dodana oznaka S. The Gryphon ne nudi nadogradnju sa Scorpia na Scorpio S.

Posvećenje i predanost
Gryphon Scorpio svira samo CD format. Točka. Ne reproducira video diskove bilo koje vrste, niti reproducira bilo koji od takozvanih audio formata “visoke razlučivosti”.Gryphon Scorpio dizajniran je bez premca s jednoumnom posvećenošću kompaktnom disku, jer ovaj fokusirani pristup omogućuje Gryphon Audio Designsu da posveti sve resurse i stručnost oslobađanju punog, nesputanog glazbenog potencijala reprodukcije CD-a.

Gryphon Scorpio otkrit će više skrivenog blaga u Vašoj kolekciji CD-a nego bilo koji drugi uređaj, “univerzalni” ili na bilo koji drugi način, sve do i više od svog cjenovnog ranga. To je njegova jedina misija.

Digitalna cjelovitost
Na temelju sveobuhvatnih sesija slušanja u potrazi za najboljom dostupnom tehnologijom digitalno-analognog pretvaranja bez obzira na troškove ili druga razmatranja, Gryphon Scorpio zapošljava Asahi Kasei Microsystems Delta-Sigma DAC od priznatih dizajnera najboljih svjetskih profesionalnih pretvarača.Napredni DAC u srcu Gryphon Scorpia daje glavni doprinos playerovom prirodnom prikazivanju trodimenzionalnog soundstagea s iznimnim timingom i vrhunskim detaljima.

U interesu izdvajanja najčišćeg, nepatvorenog mogućeg zvuka, pitanja timinga rješavaju se s dva neovisna, posebno dizajnirana, temperaturno kompenzirana kristalna oscilatora točna na više od pet dijelova na milijun.

Gryphonova pionirska tehnologija uzimanja uzorka značajno smanjuje zahtjeve za filtrima na analognoj strani D/A pretvarača pomicanjem spektra kvantizacijskog šuma (aliasinga) prema gore i dalje od područja u kojem je to najštetnije, tako da frekvencija gornjeg kuta digitalnog anti-aliasing filtar više je od četiri puta veća od standardne brzine uzorkovanja od 44,1 kHz.

Unatoč tvrdnjama nekih proizvođača, upsampling ne može čudesno obnoviti izgubljene podatke niti generirati nove informacije iz izvornog izvora od 44,1 kHz. Ono što pravilni upsampling može učiniti je potpuno ukloniti potrebu za konvencionalnim analognim filtriranjem sa strmim nagibom.

U Gryphon Scorpiu ovaj je filtar zamijenjen jednim posrebrenim “Mica” kondenzatorom koji djeluje kao jednostavan analogni izlazni filtar prvog reda, čuvajući integritet zvučnog signala za netaknutu prezentaciju postavljenu na krajnje tihoj, “crnoj” pozadini s noise floor-om znatno ispod nivoa same snimke.

Gryphon Scorpio izvršava funkciju filtra benigno u digitalnoj domeni primjenjujući asinkronu 32-bitnu/192 kHz pretvorbu brzine samplinga izvorno uvedenu u digitalni referentni standard Gryphon Mikado Signature kako bi osigurao veću razlučivost finih detalja, oštriji fokus slike i prošireni visokofrekventni odgovor.

Audio skulptura
Dizajniran kao prikladni par za snažna integrirana pojačala Gryphon Diablo i Atilla, Gryphon Scorpio stajat će kao atraktivan dodatak bilo kojem životnom prostoru. Prednji vakuumski fluorescentni touch screen (VFD) s četiri reda od 20 znakova pruža praktičan trenutni pregled stanja diska i uređaja za reprodukciju.

Fini europski transportni mehanizam posebno je izrađen za tiho rad i učinkovito prigušivanje vibracija. Moderan osjećaj i izgled pjeskarene, eloksirane aluminijske ladice za diskove prenosi pouzdanost i stabilnost ovog stabilnog, precizno kalibriranog mehanizma. Uklapanje i završni finiš Gryphon Scorpio klasični je Gryphon u svojoj prigušenoj eleganciji i bezvremenskoj ljepoti.

Slatka, duševna glazba
Trebat će samo nekoliko trenutaka slušanja kako biste uvažili veliko iskustvo i stručnost uloženi u stvaranje Gryphon Scorpio playera kompaktnih diskova. Svaki aspekt njegove mehaničke konstrukcije, digitalnih sklopova i analognog odjeljka optimiziran je za izdvajanje svake snimljene glazbene nijanse za poboljšanje Vašeg zadovoljstva slušanja. Kratko rečeno, Gryphon Scorpio pruža Vam prozor do onoga što je na disku.

Technical Specifications

4 x 32bit/192kHz D/A-Converters from AKM

Dual differential topology

Up-sampling to fs = 192kHz

Dual Mono

Discrete build class A analog stages

Output Level, balanced: 4Vrms

Power Supply capacity: 40.000uF

Weight, netto: 9.6 kg


Features


Four Dual-Differential 32-bit/192 kHz AKM asynchronous digital-to-analogue converters with separate regulated power supplies

Upsampling to 32-bit/192 kHz for enhanced sonic performance

Gentle digital filter roll-off for ultra-pure high frequencies

Two custom-built, temperature-compensated crystal oscillators with better than 5 parts per million accuracy

European transport with front loading metal tray

True class A, fully discrete analogue circuits with no negative feedback

First-order analogue filter with silvered Mica capacitor

+/- 20 VDC regulated voltage supplies for best THD and noise suppression in analogue sections

Separate custom-built Noratel toroidal transformers for digital and analogue sections

15,000 microFarad power capacitor banks per channel

Ultra-short signal path with minimal Internal wiring

Balanced analogue outputs with PCB-mounted gold-plated Swiss Neutrik XLR sockets

75 Ohm BNC S/PDIF digital output

4-line, 20 character display with user-selectable illumination (High/Medium/Low/Off)

Remote control (also for basic Atilla integrated amplifier functions)

Designed and built in Denmark


Najjednostavnija kupnja
Dođite u naš hi-fi dućan na adresi Nova ves 54, Zagreb. To je ugodno mjesto s 2 slušaone gdje uz stručnu pomoć možete isprobati i po želji odmah kupiti odabranu kombinaciju snova.
Sredstva plaćanja
Prihvaćamo sva danas poznata sredstva plaćanja: gotovina, virman, bankovni nalog, kreditne i debitne kartice, te vam nudimo odgode plaćanja putem kartica beskamatno 6 do 12 rata ili potrošačkim kreditima MasterCard, Amex i Diners od 6 do 60 rata.
Online prodaja
Nazovite nas na 01 4833046 ili pošaljite zahtjev na info@audiodream.hr i mi ćemo vam poslati ponudu unutar istog radnog dana.
Kako platiti
Putem ponude možete uplatiti na naš žiro račun ili po primitku robe možete platiti gotovinom kuriru paketne službe Overseas Express (plaćanje pouzećem).
Koliko košta dostava?
Za iznose iznad 1000,00 kn dostava na vašu kućnu adresu je besplatna na području RH. Za iznose manje od 1000,00 kn iznose troškovi dostave su 90,00 kn za 1 paket do 15 Kg.
Koji je rok isporuke?
Za svu robu koju imamo na zalihama rok isporuke je 48 sati od uplate ili potvrde narudžbe za cijelu RH*. *Izuzetak su otoci, rok isporuke ovisno o danu narudžbe i može iznositi 5 radnih dana. Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju. Ispunite obrazac, pošaljite e-mail na info@audiodream.hr ili nas nazovite na 01 4833046!

    Možda će vam se također svidjeti…

    Nudimo više proizvoda nego što se trenutno prikazuju na web stranici. Ako tražite nešto i to niste pronašli u izlistanim proizvodima provjerite u Cjenicima ili nas kontaktirajte.