+385 (0)1 48 33 046 info@audiodream.hr

The Gryphon – Coloseum Solo

333.000,00 kn

High End mono izlazno pojačalo u A klasi

Kategorije: , Oznaka:

Bez čežnje za prečacima ili bilo kakvim kompromisima, Gryphon Audio Designs dosljedno slijedi nove razine realizma u reprodukciji glazbe već četvrt stoljeća. Kroz godine se ime Gryphon zauzimalo za najatraktivnije High End komponente s vrhunskom završnom obradom i kvalitetom izrade kako bi potaknulo trajni ponos vlasništva.

Sada je najopsežniji i najintenzivniji istraživački i razvojni projekt u povijesti marke Gryphon kulminirao je lansiranjem jednokanalnog pojačala snage Gryphon Colosseum Solo.Nadovezujući se na uspjeh i pohvale dvokanalnog Colosseuma, monoblok Colosseum Solo odiše snagom, pažljivo obraćajući pažnju i na najsitnije detalje, beskompromisnu stabilnost u gotovo svim radnim uvjetima i izniman privremeni odziv, fazni odziv i trenutnu sposobnost. Naoružan ogromnim trenutnim rezervama, nikad ga neće zateći složena opterećenja impedancije čak i najzahtjevnijeg zvučnika.

Iako monoblok pojačala nisu nimalo rijetka u najgornjim dijelovima High End zvuka, malo ih se ako ih uopće ima izvršava tako savjesno i beskompromisno kao Gryphon Colosseum Solo. Više od 90% svih ostalih mono pojačala dizajnirano je lako i brzo, jednostavno premošćivanjem dva kanala postojećeg stereo modela.

Nažalost, dok premošćivanje povećava nominalnu izlaznu snagu, drugi kritični parametri, poput izobličenja i faktora prigušenja, imaju veliki problem. Najvažnije je da premošćivanje udvostruči izlaznu impedancu, smanjujući time trenutnu sposobnost za značajnih 50%.

Primjenom paralelnog spajanja u Gryphon Colosseum Solo umjesto premošćivanja, izobličenje se prepolovljuje, damping faktor udvostručuje, a izlazna impedancija prepolovljava, udvostručujući strujnu sposobnost i omogućujući apsolutnu kontrolu opterećenja zvučnika čak i od samo 1 Ohm.

Implementacija dva fizički neovisna audio kanala na odvojenim šasijama učinkovito uklanja bilo kakvu interakciju ili smetnje između dva kanala za beskonačno odvajanje kanala i čvrstih holografskog imaginga koje su postale obilježje Gryphona.

Kao praktična i stilska nuspojava, monoblok konfiguracija i vertikalna orijentacija Gryphon Colosseum Solo pozivaju vlasnika da svako pojačalo postavi u neposrednoj blizini zvučnika.

Tanak, veličanstveni visoki toranj Colosseum Solo zauzima minimalnu površinu poda. Sa završnim pločama izrađenim od čvrstih blokova crnog polivinilmetakrilata crne boje i pametnim, zakrivljenim bočnim pločama koje mogu biti u boji po Vašem izboru, Colosseum Solo je zapanjujuće zgodna minimalistička skulptura koja će “podići” svaki prostor.

Svaki pokušaj opisivanja ili analize zvučnih karakteristika Colosseum Solo jednostavno je osuđen na neuspjeh. Kao što bi to trebalo biti na ovoj uzvišenoj razini ambicije i inženjerske vještine, ona nema nikakav prepoznatljiv zvučni potpis ili vlastiti identitet. Smatrajte to vratima koja se širom otvaraju u izvorni zabilježeni prostor, otkrivajući izvođače u nadasve prirodnoj ponovnoj kreaciji trodimenzionalne stvarnosti koja će vam oduzeti dah.

Zbog Vaše udobnosti
Za krajnju praktičnost, Colosseum Solo se može konfigurirati da se automatski uključi kada se uključi Vaše pretpojačalo Gryphon i da se isključi nakon razdoblja bez signala. Korisničko sučelje temeljeno na softveru omogućuje jednostavan, intuitivan pristup praktičnim korisničkim značajkama.

Sofisticirani sustav zaštite bez ograničenja struje ili drugih efekata pogoršanja signala štiti Gryphon Colosseum Solo u slučaju istosmjerne struje, kratkog spoja, pregrijavanja, NN ili VF.

Čista klasa A i zeleni bias
Gryphon Audio Designs ostaje posvećen diskretnim sklopovima i pristranosti klase A u pojačivaču snage Gryphon Colosseum Solo. Kao rezultat toga, svaki monoblok teži 80 kg.

Prava operacija klase A uvijek je bila referentna vrijednost Gryphona, jer ne postoji zamjena za čistu glazbenu čaroliju čiste klase A. Colosseum Solo djeluje u istinskom načinu klase A s maksimalnom snagom koja je trenutno dostupna u svakom trenutku, za nenadmašnu brzinu, upravljanje i točnost. Jednom kad doživite realizam i muzikalnost čiste klase A bez napora, nema povratka.

Budući da je 180W čiste snage klase A pretjerano za veliku većinu aplikacija (posebno s učinkovitim zvučnicima, u malim sobama ili pri niskim razinama slušanja), Gryphon Colosseum Solo uključuje sklop Green Bias koji automatski prilagođava razinu struje kako bi odgovarao odabranim postavkama glasnoće uparen s pretpojačalom Gryphon Mirage ili Sonata Allegro. Praćenje biasa na ovaj način značajno smanjuje potrošnju energije i toplinu koju generira pojačalo bez ugrožavanja audio performansi klase A.

Za upotrebu s pretpojačalom bez zelenog biasa, Gryphon Colosseum Solo ima ručno podešavanje u tri koraka (visoka, srednja, niska). Pri odabiru završne obrade za Colosseum Solo, mogućnosti su ograničene isključivo Vašom maštom.
Budući da su bočne ploče zasnovane na inovativnoj modularnoj konstrukciji, Vaš ih zastupnik može ukloniti i zamijeniti jednostavnim postupkom. S Gryphonom Vaš odabir završne obrade više nije životna obaveza.

Ova ekskluzivna usluga Gryphon daje ponosnom vlasniku Colosseum Solo pristup praktički neograničenim prilagođenim opcijama završne obrade ne samo u vrijeme originalne kupnje, već i u bilo koje vrijeme nakon toga i onoliko često koliko želite.

Kad god ponovo ukrašavate ili se selite, možete preurediti i ažurirati svoj Gryphon Colosseum kako biste uvijek išli u korak s Vašim osobnim stilom i uređenjem interijera.

Ovu ekskluzivnu uslugu i izvanrednu razinu fleksibilnosti pionirao je Gryphon za naše zvučnike Atlantis, Trident i Poseidon i ona ostaje jedinstvena u kući. Sada dizajn Vašeg Gryphon sustava može biti trajna avantura istraživanja i izuma.

Tech talk
Izuzetno široka frekvencijska širina opsega Gryphon Colosseum Solo, s frekvencijskim odzivom većim od 350 kHz, osigurava visoku brzinu porasta i savršene fazne karakteristike bitne za ispravljanje reprodukcije zvučne scene.

Sklop kruga pojačala ovješen je između zakrivljenih, odvojenih bočnih ploča u jedinstvenoj konfiguraciji koja osigurava optimalan raspored i radne uvjete za sve komponente. Dvostruki transformatori od 1.400W izolirani su i učinkovito zaštićeni kako bi se spriječila neželjena interakcija s drugim komponentama.

Jedinstveni mehanički dizajn osigurava optimalno toplinsko praćenje između pokretača i izlaznih uređaja. Odvojeni pogonski dio ima vlastito napajanje iz pojedinačnih namotaja na toroidalnim transformatorima izrađenim po mjeri i sadrži vlastitu izdašnu banku Gryphon kondenzatora.

Izlazni dio koristi Sanken bipolarne izlazne uređaje za iznimnu pouzdanost uz izvanredne zvučne performanse. Ovi tranzistori isporučuju trenutnu vršnu snagu (peak) od 7000W po kanalu bez preopterećenja. Svaki od 48 tranzistora po kanalu zaobilazi se s pojedinačnim filmskim kondenzatorima.

U najboljoj Gryphonovoj tradiciji, Colosseum Solo koristi potpuno neovisni transformator i napajanje za zaslon i upravljačke krugove, stvarajući učinkovit vatrozid koji sprječava da digitalni šum generiran tim krugovima dođe do krugova pojačala.

Negativna povratna veza se ne koristi, a istosmjerno spajanje postiže se s istosmjernim servo sklopom. Unutarnje ožičenje na signalnom putu svedeno je na apsolutni minimum, koristeći samo najfiniji srebrni kabel Gryphon Guideline Reference. Gryphon Colosseum Solo opremljen je jednim balansiranim ulazom. Uklanjanjem fono utičnica na signalnom putu osigurava se integritet osjetljivog audio signala.

Prilagođeni terminali zvučnika Gryphon prihvaćaju golu žicu, vilice ili banane za čvrstu i pouzdanu vezu. Unatoč svojoj bezvremenskoj ljepoti i impozantnoj prisutnosti, u stvarnoj je upotrebi Gryphon Colosseum Solo u osnovi nevidljiv, krajnje prozirni vod koji otkriva sve aspekte snimanja, mjesto i, što je najvažnije, samu glazbenu izvedbu.

Colosseum Solo reproducira sve najsuptilnije timbralne sjenke, ljepotu glazbe u tri dimenzije i čvrst prikaz. Uz njegove iznimne dinamičke mogućnosti, zapanjujuće nedostaje zrnatosti na ekstremno visokim frekvencijama, koje ostaju tekuće i koherentne.

Integracija visokih i gornjih srednjih tonova idealna je s besprijekornim kontinuitetom tonske strukture kada se različiti timbri miješaju iznad 5kHz.
Svilenkasto-glatka priroda pojačala omogućava slušatelju pristup prethodno skrivenom svemiru mikro-detalja koji oživljavaju izvedbu. Ekstremno duboki bas prikazan je takvom snagom da pojačalo ocrtava i osvjetljava svaki kutak prostora za snimanje.

Procijenjene razine privremene brzine i dinamičan prostor za glavu osiguravaju da Gryphon Colosseum Solo nikada neće izgubiti čvrsto držanje na snimkama čak i u nazočnosti najekstremnijih glazbenih djela. Kontrola, fluidnost, bistrina i prirodnost bez napora obilježavaju Colosseum Solo kao zasebnu pasminu. Bezuvjetno stoji na prvom mjestu zbog vjernog prijevoda glazbe koji potresa dušu.

Za zaštitu u tranzitu, Gryphon Colosseum Solo isporučuje se u posebno izrađenoj drvenoj kutiji za let s metalnim okovima.

DESCRIPTION

DOWNLOADS

TECHNICAL

REVIEWS

FEATURES

CLIPS

2 x 180W Class A @ 8Ω and 115V/230V AC

Output impedance: 0.0115 Ω

Bandwidth (-3 dB): 0.3 Hz to above 350 kHz

Power Supply Capacity: 340,000 µF per channel

Gain: +31.5 dB

Input Impedance, balanced (20 – 20,000Hz): 20 kΩ

76 x 27 x 63 cm, 80 kg (net, per unit)

88 x 52 x 85 cm, 116 kg (shipping, per unit) in wooden flight case


Najjednostavnija kupnja
Dođite u naš hi-fi dućan na adresi Nova ves 54, Zagreb. To je ugodno mjesto s 2 slušaone gdje uz stručnu pomoć možete isprobati i po želji odmah kupiti odabranu kombinaciju snova.
Sredstva plaćanja
Prihvaćamo sva danas poznata sredstva plaćanja: gotovina, virman, bankovni nalog, kreditne i debitne kartice, te vam nudimo odgode plaćanja putem kartica beskamatno 6 do 12 rata ili potrošačkim kreditima MasterCard, Amex i Diners od 6 do 60 rata.
Online prodaja
Nazovite nas na 01 4833046 ili pošaljite zahtjev na info@audiodream.hr i mi ćemo vam poslati ponudu unutar istog radnog dana.
Kako platiti
Putem ponude možete uplatiti na naš žiro račun ili po primitku robe možete platiti gotovinom kuriru paketne službe Overseas Express (plaćanje pouzećem).
Koliko košta dostava?
Za iznose iznad 1000,00 kn dostava na vašu kućnu adresu je besplatna na području RH. Za iznose manje od 1000,00 kn iznose troškovi dostave su 90,00 kn za 1 paket do 15 Kg.
Koji je rok isporuke?
Za svu robu koju imamo na zalihama rok isporuke je 48 sati od uplate ili potvrde narudžbe za cijelu RH*. *Izuzetak su otoci, rok isporuke ovisno o danu narudžbe i može iznositi 5 radnih dana. Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju. Ispunite obrazac, pošaljite e-mail na info@audiodream.hr ili nas nazovite na 01 4833046!

    Nudimo više proizvoda nego što se trenutno prikazuju na web stranici. Ako tražite nešto i to niste pronašli u izlistanim proizvodima provjerite u Cjenicima ili nas kontaktirajte.