The Gryphon – Antileon EVO Stereo

41.250,00 

41.250,00 

Dostupno uz narudžbu

The Gryphon – Antileon EVO Stereo

41.250,00 

5% popusta na gotovinsko plaćanje pouzećem ili virmansko plaćanje

  High End stereo izlazno pojačalo u A klasi

  Dostupno uz narudžbu

  Kategorije: , Oznaka:

  Antileon EVO stereo
  Iako bismo kao potrošači svjesni kvalitete radije živjeli u svijetu u kojem se razvoj proizvoda uvijek vodi postupnim, evolucijskim poboljšanjima, najčešće ga pokreće puka ekonomija. Ovogodišnji model tipično je samo marginalna varijacija u odnosu na prošlogodišnji, u još jednom tankom zakrivenom pokušaju odvajanja potrošača od teško zarađenog novca na redovnoj osnovi.

  Među rijetkim iznimkama od ovog pravila, Gryphon Audio Designs nikada se nisu pretplatili na ritual godišnjeg uvođenja proizvoda. Naprotiv, čujete nas samo kad imamo nešto zaista novo i originalno za reći.

  Ovo je jednostavno objašnjenje zašto su referentna pojačala snage Gryphon Antileon Signature (Stereo i Monoblock) Pure Class A, predstavljena 2000. godine, ostala dostupna gotovo desetljeće i pol. Budući da cinično planirano zastarjevanje nikada nije dio koncepta dizajna Gryphona, Antileon Signature, kao i svaki Gryphon model, napravljen je i izgrađen da ostane u vrhu audio performansi dugi niz godina dok budemo u mogućnosti ponuditi značajan iskorak.

  Antileon Signature, kao i njegov prethodnik, izvorni Antileon, rođen je kao klasik, uspostavljajući se odmah u High End krugovima kao jedno od najcjenjenijih pojačala svih vremena. Odani bhakte širom svijeta hvale njegovu jedinstvenu sposobnost da čvrsto drži čak i najzahtjevnije zvučnike i otkriva najskriveniju dušu bilo kojeg glazbenog nastupa.

  Sada Gryphon Antileon EVO, dostupan u stereo i jednokanalnim konfiguracijama, poduzima sljedeći evolucijski korak.

  Dugo dolazi no vrijedi čekati.
  Sva pojačala nisu jednaka, čak iako njihove objavljene specifikacije mogu sugerirati drugačije. Na primjer, ekstremno visoke strujne sposobnosti Gryphon Antileon EVO nešto je što se mora iskusiti iz prve ruke, a ne samo uzeti iz tehničkih podataka. Snaga (W) koju pojačalo može generirati zapravo je matematički proizvod dvaju čimbenika, napona (V) pomnoženog sa strujom izmjerenom u amperima (A).

  Na papiru bi se činilo da niskonaponsko visokonaponsko pojačalo proizvodi jednak broj Watta kao i niskonaponsko pojačalo s velikom strujom, ali samo ako se ne uzme u obzir presudna činjenica da sposobnost stvaranja visokog trenutnog pojačanja struja je daleko kritičnija i relevantnija za stvarne zvučne izvedbe.

  Iz tog je razloga Gryphon Antileon EVO, kao i sva pojačala Gryphon prije njega, istinski visoko strujni dizajn. Uz iznimnu strujnu sposobnost od vrha do vrha, Gryphon Antileon EVO osigurava kompatibilnost čak i sa najgroznijim reaktivnim opterećenjima zvučnika, omogućavajući zvučniku po Vašem izboru da radi u najboljem izdanju.

  Beskompromisan dizajn
  Tijekom posljednjih desetljeća proizvođači zvuka zajednički su nastojali potaknuti prelazak s pojačavanja velike snage klase A u korist novijih, „učinkovitijih“ topologija s tvrdnjama da bi mogli pružiti istu razinu izvedbe u lakšem, kompaktnijem i prijateljskijem faktoru oblika.

  Istina iza ovih promišljenih navoda i istinska motivacija za promocijom lakog pojačanja vrlo su jasne.To je osnovna vježba u smanjenju troškova.Kako materijalni troškovi (posebno bakar i čelik) rastu, dizajneri pod „vodstvom“ korporativnih računovođa štede na skupocjenim masivnim transformatorima i velikim kondenzatorima koji generiraju rezervoar električne energije koji u konačnici postaje audio signal koji pokreće Vaše zvučnike.

  Ali veličina i kvaliteta ovih komponenata izravno određuju potencijal izvedbe pojačala. Jako regulirani, kruti naponi napajanja i velika struja presudni su za postizanje kontrole i brzine koji prelaze u glazbenu jasnoću i razlučivost.

  Unatoč odvažnim tvrdnjama, audio industrija nije pronašla bolji način za to, već samo jeftinije načine da to gotovo učini. Za razliku od toliko mnogih trenutnih modela koji su osakaćeni smanjenim izvorima napajanja i kondenzatorskim baterijama, dok se dizajneri trude ublažiti utjecaj sve većih troškova sirovina, Gryphon Antileon EVO zapošljava čistu klasu A s punom snagom dostupnom u svakom trenutku, bez obzira na stvarnu opterećenje.

  Istinita, čista A klasa zahtijeva teške transformatore, značajno velike kondenzatore, veliku potrošnju električne energije, puno topline, masivne hladnjake i vrlo, vrlo skupe dijelove i proizvodnju.

  Ne postoji prečac do puke čarolije čiste klase A.

  Predrasuda klase A
  Gryphon Antileon EVO koristi istinsku klasu A za trenutnu dostupnost pune struje u svakom trenutku.Gryphon odbacuje svaku shemu pristranosti koja pokušava simulirati bias klase A prebacivanjem na višu razinu biasa kada se otkrije dinamičniji signal. Ova vrsta senzora može reagirati tek nakon činjenice, jer nije moguće prilagoditi pristranost dovoljno brzo da bi se točno “pratilo” dinamičke promjene u stvarnom vremenu u glazbi koja je bogata impulsima.

  U situacijama u kojima neće biti potrebna puna snaga Antileon EVO (mala soba, nezahtjevna glazba, slušanje u pozadini, učinkoviti zvučnici itd.) Vlasnik ima mogućnost odabira pune ili smanjene klase A putem kontrola na prednjoj ploči.

  Za fleksibilniji pristup, uparen s Gryphonovim pretpojačalom putem Gryphonovog Green Bias Link-a, pristranost pojačala snage može se automatski prilagoditi u odnosu na položaj kontrole glasnoće predpojačala. Korisnik uvijek ima napajanje klase A po potrebi u bilo kojem trenutku, s ogromnim rezervama snage spremnim i na čekanju.

  Duboko unutra
  Prirodno, puno se toga događa ispod poklopca potpuno diskretnog, potpuno uravnoteženog pojačala snage čistog razreda A s dvorednim obručima elektrolitskih kondenzatora povezanih na mrežu s dva prekidača za napajanje i dva odvojiva kabela za napajanje.

  Dvostruki dizajnirani toroidalni transformatori za napajanje snage 1500 W mehanički su izolirani od šasije. Za optimizaciju prigušivanja vibracija za transformator koristi se posebna epoksidna smola. Za dodatnu izolaciju, oklopljeno, epoksidno prigušeno kućište ugrađeno je u sustav ovjesa za učinkovitu kontrolu vibracija.

  Osim oklopljenog kućišta transformatora, u cijelom Gryphon Antileon EVO koriste se samo nemagnetski materijali.

  Odvojeni pogonski dio uključuje vlastitu izdašnu, neovisno reguliranu banku Gryphonovih kondenzatora koji se napajaju iz zasebnih namotaja na transformatorima. Jedinstveni mehanički dizajn pruža optimalno toplinsko praćenje između pokretača i izlaznih uređaja.

  Zaobilazni kondenzatori postavljeni su blizu izlaznih tranzistora, a ne, kao što je to uobičajeno, u odnosu na kondenzatore snage. To pridonosi znatno poboljšanim performansama visoke frekvencije.

  Unutarnje ožičenje svedeno je na apsolutni minimum sa samo jednom kratkom duljinom Gryphon Guideline Reference pozlaćene srebrne žice.

  Dva kompleta robusnih pozlaćenih veznih stupova vlastitog dizajna Gryphona predviđena su za dvožično povezivanje. Višesmjerni terminali prihvaćaju golu žicu, vilice, spojnice za banane ili bilo koju njihovu kombinaciju.

  Dijagnostika i sigurnost
  Jedinstveni, neinvazivni sustav zaštite Gryphon pruža pouzdanu zaštitu bez osigurača na putu signala i bez ugrožavanja čistoće i jednostavnosti signala. Gryphon Antileon EVO iznimno je pojačalo snage koje ne zahtijeva lažnu sigurnost zvučno ponižavajućih releja u signalnom putu do zvučnika.Gryphon Antileon EVO uključuje cjeloviti dijagnostički softver, dostupan pritiskom jedne tipke za pokretanje niza testova za praćenje ispravnog rada.

  Prilagodi i završi
  Priznajući da će Gryphon EVO biti težak, impozantan dodatak bilo kojem životnom prostoru, Flemming E. Rasmussen, osnivač Gryphona i školovani umjetnik i industrijski dizajner, oblikovao ga je tako da daje hrabru skulpturu koja je funkcionalna koliko i elegantna .

  Svaka komponenta šasije ugrađena je u sljedeću s iznimnom preciznošću za krutu, nerezonantnu strukturu, dok je svaki komad obrađen prema visokim tolerancijama. Perforirana gornja ploča osigurava ventilaciju za dodatno odvođenje topline.

  Prednja ploča izrađena je od čvrstog 40mm crnog akrilnog bloka u kojem se nalaze LED zaslon i lako dostupne kontrole na prednjoj ploči. Iako je akrilna ploča ove debljine skuplja od konvencionalnog aluminija, Gryphonove umjetničke duše preferiraju je zbog sjaja i upečatljivog teksturnog kontrasta s aluminijskim površinama pojačala.

  Izuzev prednje ploče, vanjska strana Antileon EVO u cijelosti se sastoji od brušenog, crnog eloksiranog aluminija s upuštenim imbus vijcima za besprijekoran izgled.

  Kod kuće u najfinijoj unutrašnjosti, kvaliteta izrade bojnog broda kombinira se sa stilskim, organskim oblikom i stvara objekt bezvremenske ljepote koji odgovara izvrsnom užitku slušanja glazbe koju je ponovno kreiralo pojačalo snage Gryphon Antileon EVO.

  2 x 150 Watts Pure Class A

  Fully balanced input and Voltage Amplifier Stage (VAS)

  40 High current bipolar output transistors

  670,000 µF power capacitor bank

  Newly developed ultrafast J-FET input stage

  Custom-developed ultra-low noise regulated power supply for voltage amplifier stage (VAS).

  DC servo circuitry with Mundorf RXF Polypropylene capacitors for power supply decoupling

  Takman REY precision resistors

  Flat frequency response to beyond 350 kHz

  Gryphon Guideline Reference gold-embedded silver internal wiring

  Custom-built separate toroidal transformers

  Shielded, epoxy-damped transformer casings suspended for effective vibration isolation

  Separate power supply for display and control circuits

  No output relays

  Frequency-independent damping factor

  Proprietary Gryphon double binding posts

  Automatic Green Class A bias setting or manual Low/High bias selection

  AC power status and polarity display

  Rigid mechanical structure

  Microprocessor-controlled non-invasive “smart” protection system

  Double sealed, mil spec PCB with 105 µm copper traces

  Upgradeable microprocessor software.


  Brandovi

  The Gryphon

  Možda će vam se također svidjeti…