+385 (0)1 48 33 046 info@audiodream.hr

Rockport Technologies – Cygnus

596.250,00 kn

Rockport Cygnus High End samostojeći zvučnik

Performanse zvučnika svjetske klase za stvarne sustave:
Predstavljamo novi Rockport zvučnik Cygnus.

U industriji u kojoj vlada hiperbola, a dodatni potrošeni novac često nema korelacije s poboljšanim performansama, Cygnus je doista neobičan zvučnik.

Održavajući kultnu Rockport formu, Cygnus utjelovljuje sve atribute po kojima su poznati Avior II i Atria II, ali ipak dovodi svaki od ovih elemenata na još višu razinu performansi. Rezultat je zvučnik koji, poput svoje braće i sestara, nadilazi granice tehničke izvrsnosti i ulazi u područje stvarnog stvaranja glazbe.

Cygnus ima novu hibridnu konstrukciju Aluminij/MDF, gdje je pregrada izrađena od dvije aluminijumske ploče debljine 4cm, aluminijske ploče koje sendvičuju viskoelastični polimer, formirajući 4cm debelu, prigušenu kompozitnu pregradu. Ovaj aluminijski podsklop pregrade zauzvrat je pričvršćen vijcima i povezan na unutarnju pregradu od MDF-a debljine 8cm. Sve su pogonske jedinice postavljene na aluminijski sklop pregrade, što rezultira dramatično nižim noise floor-om, kao i većom dinamičnom artikulacijom i rezolucijom samih drivera.

Cygnusov berilijski visokotonac ugrađen je u prilagođenu, obrađenu aluminijsku komoru koja poboljšavapodudaranje zvučne impedancije visokotonca na donjem kraju dosega, omogućavajući manja izobličenja i veću dinamičku ekspresiju samog visokotonca te poboljšane karakteristike disperzije na ukrštavanje srednjetonca i visokotonca. Brojni prototipovi modelirani su i proizvedeni postupkom stereolitografije dok se nije postigao optimalni profil. Komora jee precizno dijamantski obrađena, a zatim anodizirana, što stvara prekrasan 3-D sjaj i pruža idealnu površinu za montažu visokotonca.

Zvučnik Cygnus koristi Rockportovo vrhunsku, promjenjivu debljinu presjeka, kompozitni konus od karbonskih vlakana usklađen s izuzetno snažnim motorom s ultra niskim izobličenjem. Uz korisnu širinu pojasa od gotovo 6 oktava, brojke izobličenja niže od nekih pojačala (-60 dB!), Kao i linearni izlet koji je suparnik mnogim mid-bass jedinicama, reprodukcija Cygnusove sredine je revolucionarna. Kad se uporedi sa novim berilijskim visokotoncem, Cygnus srednjetonsko područje izvanredno je razlučeno, teksturirano i dinamično privlačno, a glazbu predstavlja sa koherencijom i prirodnošću kakva se rijetko može čuti.

Woofers: (2) 10″ carbon fiber sandwich composite

Midrange: 6″ carbon fiber sandwich composite

Tweeter: Waveguide mounted 1″ beryllium dome

Height: 50.50″

Width: 13.50″

Depth: 27.50″

Weight: 285 lbs. each

Frequency Response: 20 Hz – 30 KHz, -3dB

Nominal impedance: 4 ohms

Sensitivity: 90 dB SPL/2.83 v

Min. amplifier power: 30 watts


Najjednostavnija kupnja
Dođite u naš hi-fi dućan na adresi Nova ves 54, Zagreb. To je ugodno mjesto s 2 slušaone gdje uz stručnu pomoć možete isprobati i po želji odmah kupiti odabranu kombinaciju snova.
Sredstva plaćanja
Prihvaćamo sva danas poznata sredstva plaćanja: gotovina, virman, bankovni nalog, kreditne i debitne kartice, te vam nudimo odgode plaćanja putem kartica beskamatno 6 do 12 rata ili potrošačkim kreditima MasterCard, Amex i Diners od 6 do 60 rata.
Online prodaja
Nazovite nas na 01 4833046 ili pošaljite zahtjev na info@audiodream.hr i mi ćemo vam poslati ponudu unutar istog radnog dana.
Kako platiti
Putem ponude možete uplatiti na naš žiro račun ili po primitku robe možete platiti gotovinom kuriru paketne službe Overseas Express (plaćanje pouzećem).
Koliko košta dostava?
Za iznose iznad 1000,00 kn dostava na vašu kućnu adresu je besplatna na području RH. Za iznose manje od 1000,00 kn iznose troškovi dostave su 90,00 kn za 1 paket do 15 Kg.
Koji je rok isporuke?
Za svu robu koju imamo na zalihama rok isporuke je 48 sati od uplate ili potvrde narudžbe za cijelu RH*. *Izuzetak su otoci, rok isporuke ovisno o danu narudžbe i može iznositi 5 radnih dana. Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju. Ispunite obrazac, pošaljite e-mail na info@audiodream.hr ili nas nazovite na 01 4833046!

    Možda će vam se također svidjeti…

    Nudimo više proizvoda nego što se trenutno prikazuju na web stranici. Ako tražite nešto i to niste pronašli u izlistanim proizvodima provjerite u Cjenicima ili nas kontaktirajte.