Rega – Valve Isis

10.299,00 

10.299,00 

Dostupno uz narudžbu

Rega – Valve Isis

10.299,00 

5% popusta na gotovinsko plaćanje pouzećem ili virmansko plaćanje

  Rega Valve Isis, referentni CD Player s cijevima u izlaznom stupnju.

  Dostupno uz narudžbu

  Kategorije: , Oznaka:

  Valve Isis Reference
  Regin sada legendarni inženjer elektronike Terry Bateman proveo je 10 godina istražujući koncept CD playera koji koristi “lampe” u izlaznom pojačalu. Lampe su široko korištene u glazbenim instrumentima i pojačanlima za snimanje od 1950-ih do danas, stoga je bilo vrlo smisleno razviti CD uređaj zasnovan na triodama kako bi odgovarao onom signalu lanca koji se nalazi u takvim primjenama.

  Ovaj pristup održavao je krug izravnim. To je uglavnom zato što pojačanje glazbenih instrumenata nije pretjerano sputano nekim folklorom koji okružuje određene aspekte dizajna lampaških uređaja. Išlo se pristupom kombiniranja tehničkih i zvučnih svojstava “SET-a” u krugu pojačala diferencijalne instrumentacije koji se pokreće iz diferencijalnog izlaza DAC s pasivnim LC filtrom.

  Dizajn
  Valve Isis dijeli iste digitalne i USB odjeljke kao u tranzistorskoj verziji, međutim analogni stupanj je trioda na bazi pasivnog filtriranja. U ovoj se fazi koriste 5814A (ECC82 / 12AU7) s vojnim specifikacijama koje pokreće revolucionarni digitalni u analogni pretvarač ultra visokih performansi Wolfson WM8741.

  Izlazni međuspremnik i stupanj pokretača transformatora koriste dvije ECC88 (6DJ8 / 6922) triode. Dizajnerski cilj ovog playera bio je držati se podalje od uobičajenog dizajnerskog pristupa “pustimo ga kroz lampu da zvuči toplo”, ali iskorištava industrijske krugove triode kako biste napravili zglobni i kompetentni CD player na bazi lampe. Pažljivo su odabrane sve komponente digitalnog i analognog puta signala kako bi se osigurala cjelovitost signala.

  Pažljiv dizajn PCB-a osigurava izolaciju ne samo digitalnih i analognih odjeljaka, već i procesora motora, zaslona i korisničkog sučelja. Svi zvučno kritični elektrolitski kondenzatori zaobiđeni su polipropilenskim ili poliesterskim filmskim kondenzatorima.

   

  Uz to, elektrolitski kondenzatori velike vrijednosti također su zaobiđeni s elektrolitskim kondenzatorima audiofilskog razreda. Impedancije napajanja u digitalno-analognom pretvaraču drže se vrlo niskim korištenjem čvrstih polimernih kondenzatora. Sva napajanja koriste prilagođene Rega K Power kondenzatore za
  izaglađivanje, a u ispravljanju napajanja koriste se brze diode.

  Isis koristi poboljšani i optimizirani kontrolni kod za kontrolu CD procesora i korisničkog zaslona, to će ubrzati postupak inicijalizacije pomoću strožeg upravljačkog sučelja između korisničkog mikrofona i CD procesora.

  Tehnologija
  Diferencijalni izlaz digitalno-analognog pretvarača pokreće diferencijalno (operativno) lampaško pojačalo, s vrlo skromnom količinom povratnih informacija za stabilizaciju radnih uvjeta. Diferencijalno pojačalo temeljeno na 5814A, s tranzostorskim generatorom struje u repu, u potpunosti koristi prednosti diferencijalnog izlaza iz digitalnog u analogni pretvarač. Nakon toga slijedi pasivni Butterworthov LC filtar drugog reda. Konačno, ovaj signal “buffer-ira” se pomoću ECC88 triode s malim otporom anode za pogon izlaznog i uravnotežnog transformatora.

  U dizajnu se osjećalo da će nepotrebno visoke razine THD-a pretjerano nadvladati kvalitete digitalne pozornice Isis. Ukupni THD obično iznosi 0,06%, što je vidno ujednačenog reda, gdje prevladava 2. harmonik. To će dati zvučnu dinamiku triode
  bez dominacije zvučnih kvaliteta digitalnog dijela.

   

  Nakon mnogo sati ispitivanja cijevi ustanovili smo da je položaj diferencijalnog pojačala 5814A najbolji zbog mikrofonije, pouzdanog rada i zvučnih kvaliteta. Oba HT i LT napajanja u potpunosti su regulirana i koriste iste dijelove napajanja
  kao i u “solid state” Isis. Poput tvrdog analognog stupnja, Valve Isis ima vlastiti namjenski mrežni transformator od 50VA, koji osigurava galvansku izolaciju između digitalnog i analognog odjeljka uređaja.

  Isis ima izolirani uravnoteženi izlaz i u skladu s duhom topologije lampaškog kruga odlučili smo se koristiti transformator u ovom položaju. Ovaj transformator za uravnoteženje izrađen je prema istim strogim standardima kao i kod Ios MC pojačala.

  Sve ove značajke spajaju se kako bi stvorile vrhunsku razinu performansi pronađene u Isis-u i pružile savršenog partnera za Rega Osiris pojačalo.

  Valna duljina: 780 nm


  Digitalna frekvencija uzorkovanja: 44,1 kHz


  Potrošnja energije: 46 W


  Dimenzije (Š × V × D): 434 × 112 × 350 mm


  Potrebne dimenzije za rad (Š × V × D): 434 × 200 × 350 mm


  Težina: 19,5 kg


  Brandovi

  Rega

  Možda će vam se također svidjeti…