+385 (0)1 48 33 046 info@audiodream.hr

Rega – Elex-R

9.520,00 kn (1.263,52)

Elex-R je vrhunska mješavina Brio-R dizajna sa strujnim krugovima i naprednim phono stupnjem Elicit-R. Regini inženjeri postigli su savršenu ravnotežu snage, kontrole i dinamike, pružajući izvedbu koja glazbu uvijek stavlja na prvo mjesto.

Pronaći ćete mnoštvo mogućnosti povezivanja koje omogućuju potpunu fleksibilnost i integraciju u ostatku Rega ponude.

Kategorije: , Oznaka:

Recenzije

What Hi-Fi?
The Ear
Hi-Fi Reference

Inovacija dizajna
Elex-R je izrađen po najvišim standardima i dizajniran je da pruži najbolje moguće audio performanse, a istovremeno ostaje jednostavan za upotrebu i jednostavan za postavljanje. Elex-R ugrađen je u Rega kućište pune širine s povećanim hladnjacima, što zajedno sa većim transformatorom omogućuje Elex-R-u da isporučuje 90W po kanalu u 6W i 73 W u 8 Ohm-a.

Puno vremena, truda i novca utrošeni su na razvoj sklopa i konstrukcije koristeći najviše specifikacije komponenata. Kao dio dizajna uključene su korisne značajke poput izlaza predpojačala, kako bi se omogućilo da se pojačalo Elex-R koristi u širokoj kombinaciji sustava, a izbjegnuti su suvišni uređaji poput tonskih kontrola ili izlaza za slušalice jer mogu ometati put signala i pogoršavaju kvalitetu proizvedenog zvuka.

Elex-R izgrađen je prema Reginim izuzetno visokim standardima pouzdanosti i kvalitete kako bi osigurao dugogodišnje glazbeno uživanje. Primarna funkcija pojačala je pojačati i izjednačiti signal niske razine koji generira phono zvučnica, DAC i CD uređaj ili druga komponenta izvora na razinu koja može pokretati zvučnike. Od vitalne je važnosti da pojačalo to postigne istovremeno smanjujući izobličenja, jer bi to izravno utjecalo na glazbu. Razina izobličenja obično iznosi 0,007%; neposredno ispod isječka izlaza.

Regulator glasnoće i pretpojačalo korišteno u Elex-R dizajnirano je za prevladavanje problema povezanih sa standardnim rasporedom. Ovaj dizajn koristi prilagođeni čip zajedno s IC-ovima za perifernu podršku poput mikrokontrolera i rotirajuće kontrole glasnoće po mjeri.

Elex-R koristi kombiniran “feedback” sa pasivnom kontrolom glasnoće, gdje se razine povratnih informacija i ulaza mijenjaju kako bi se postavila potrebna razina glasnoće. Razina i praćenje između dva kanala postavljaju se dijelovima bliske tolerancije u krugu pretpojačala, a manje stvarnim potenciometrom, čime se nepodudaranje kanala zbog nepravilnosti praćenja kontrole glasnoće svodi na minimum. Kao i održavanje praćenja nepravilnosti na najmanju moguću mjeru, ova metoda također smanjuje buku i ulazno preopterećenje jer će kontrola samo ‘upotrijebiti’ potrebno pojačanje za pojačavanje signala.Ovaj oblik regulacije glasnoće obično se nalazi samo u profesionalnim okruženjima emitiranja gdje je potrebna precizna kontrola razine sa niskim nivoom šuma.

Tehnologija pojačala snage
Izlazno pojačalo koje se koristi u modelima Elex-R, Elicit-R i Brio-R nastalo je nakon opsežnih istraživanja Reginih inženjera kako bi razvili stupanj upravljačkog programa klase A sljednika emitenata niskog izvora impedance. To se temelji na komplementarnom paru izlaznih tranzistora Sanken Darlington snage 150W. Tehničko i zvučno poboljšanje postignuto korištenjem pokretača s niskom impedancom dobro je poznato, međutim, može imati velike struje u stadiju pogona kada se koriste standardne konfiguracije tranzistora. Kombinirajući pokretač niske impedancije s tranzistorima Sanken Darlington (s njihovom ugrađenom mrežom toplinskih prednapona koja radi na nižoj struji), ova kombinacija tvori  komplementarni sljednik emitera koji oponaša uvjete klase A s dobrom toplinskom stabilnošću.

 

Key features


Rega custom full width case with improved heat dissipation

Combined feedback & passive volume control pre-amp

90 watts per channel into 6 Ohms / 72 watts into 8ohms

High specification integrated phono stage

New multi-lingual user manual

Enhanced power supplies for the driver stage

Hybrid of the Brio-R and Elicit-R design

Dedicated mini remote handset included

Pre-amp out / Record out / 4 line inputs

New custom transformer

Specifications


Power Supply

Voltage: 230v & 115v

Frequency: 50/60Hz

Power Consumption: 250 Watts

230v Fuse: T3.15AL 20mm

115v Fuse: T5AL 20mm

Dimensions W 430mm x D 320mm x H 80mm

Output power


72.5W 8Ω both channels driven – Design centre rating

90W 6Ω both channels driven – Rega speaker impedance rating

113W 4Ω both channels driven

Phono input


Sensitivity (72.5W 8Ω1.7mV (Load 47K in parallel with 220pF)

Maximum input level: 100mV

Line input


Sensitivity (72.5W 8Ω 164mv (Load 30-50K)

Maximum input level: 10v

Tape output


Level: 164mV with rated input

Output impedance: 470

Line output


Level: 625mV with rated input

Output impedance: 600


Najjednostavnija kupnja
Dođite u naš hi-fi dućan na adresi Nova ves 54, Zagreb. To je ugodno mjesto s 2 slušaone gdje uz stručnu pomoć možete isprobati i po želji odmah kupiti odabranu kombinaciju snova.
Sredstva plaćanja
Prihvaćamo sva danas poznata sredstva plaćanja: gotovina, virman, bankovni nalog, kreditne i debitne kartice, te vam nudimo odgode plaćanja putem kartica beskamatno 6 do 12 rata ili potrošačkim kreditima MasterCard, Amex i Diners od 6 do 60 rata.
Online prodaja
Nazovite nas na 01 4833046 ili pošaljite zahtjev na info@audiodream.hr i mi ćemo vam poslati ponudu unutar istog radnog dana.
Kako platiti
Putem ponude možete uplatiti na naš žiro račun ili po primitku robe možete platiti gotovinom kuriru paketne službe Overseas Express (plaćanje pouzećem).
Koliko košta dostava?
Za iznose iznad 1000,00 kn dostava na vašu kućnu adresu je besplatna na području RH. Za iznose manje od 1000,00 kn iznose troškovi dostave su 90,00 kn za 1 paket do 15 Kg.
Koji je rok isporuke?
Za svu robu koju imamo na zalihama rok isporuke je 48 sati od uplate ili potvrde narudžbe za cijelu RH*. *Izuzetak su otoci, rok isporuke ovisno o danu narudžbe i može iznositi 5 radnih dana. Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju. Ispunite obrazac, pošaljite e-mail na info@audiodream.hr ili nas nazovite na 01 4833046!

    €1 = 7.53450 kn

    Nudimo više proizvoda nego što se trenutno prikazuju na web stranici. Ako tražite nešto i to niste pronašli u izlistanim proizvodima provjerite u Cjenicima ili nas kontaktirajte.