Rega Ania MC
Rega – Ania MC

659,00  (4.965,00 kn)

659,00  (4.965,00 kn)

Dostupno uz narudžbu

Rega – Ania MC

659,00  (4.965,00 kn)

Najnoviji član ponude zvučnica Rega MC, Ania, nadahnut je uspjehom zvučnica Apheta 2 i Aphelion MC.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , Oznaka:

Opis

Koristeći istu izuzetno složenu mikro zavojnicu za ručno namotavanje kao i u ostatku ponude, Ania MC je smještena u jedinstvenom PPS visoko krutom tijelu, osiguravajući preciznu konstrukciju i Reginu metodu učvršćivanja u tri točke koja osigurava optimalnu vezu s glavnom školjkom i automatsko podešavanje ovjesa. Novo tijelo je zaštićeno CAD dizajniranim, prozirnim krutim poklopcem za zaštitu unutarnjih finih žica, čineći rukovanje istodobno ugradnim, sigurnim i bez rizika. Ania ima super snažni neodimijski magnet i zavojnicu koja je pažljivo namotana na željezni križ. Ovaj minijaturni sklop omogućuje nam veću slobodu praćenja utora vinila osiguravajući da se iz vinila izdvoji još više detalja.

Sve se ove značajke kombiniraju kako bi pružile uravnotežene i dinamične performanse koje će Vas kao nikad prije angažirati s vašim vinilom. Ania je savršen partner za gramofone Planar 3, Planar 6 ili RP8. Dostupne su tvornički ugrađene opcije za neke modele.

Jedinstveni dizajn
Regin MC dizajn zvučnice jedinstven je u svom pristupu postizanju generatora ultra male mase koji je nedampiran (bez žice za vezanje) pomoću jedinstvene romboidne osovinice za konzolu pogonjenu dizajniranom svrhom, ekskluzivno za Rega, neodimijski magnetni sustav. Ova vrsta dizajna zahtijeva projektirano kućište s nultom tolerancijom, što je Regino područje stručnosti, a uz proizvode Apheta 2 i Aphelion ta su tijela izrađena od jednog komada najkvalitetnijeg aluminija. Ovo je težak i skup postupak koji zahtijeva sva 44 godišnja iskustva Rege. Konkretno, potrebno je „nulto“ odstupanje tijela u poravnanju i dimenzijama pričvrsne rupe za osovinsku pločicu i odnosa rupe za pričvršćivanje magnetnog mehanizma.

Kad smo odlučili proizvesti zvučnicu s pokretnom zavojnicom po upola manjoj cijeni od Aphete 2, posebno aluminijsko kućište nije se moglo koristiti, bilo je jednostavno preskupo. Otopina je ležala u neobičnoj kombinaciji polimer / staklo pod nazivom Polifenilen sulfid (PPS-Fortron). Sa 40% stakla, ovaj bi se materijal mogao oblikovati i riješio bi problem troškova. Posebne osobine ovog materijala su tvrdoća i stabilnost oblika i dimenzija nakon kalupa, što je kritično za performanse Anie. Sada je došao izazov. Rega je projekt dizajnirala i prototipizirala koristeći SLA sustave u samo nekoliko mjeseci, dokazujući valjanost dizajnerskog smjera.

Sada smo morali dizajnirati alat za izradu kalupa koji može biti izuzetno točan i dugog vijeka trajanja. PPS je polimer koji je teško oblikovati i zahtijeva posebnu pozornost sa načinom rada alata za kalupe. Spajajući ovo s gotovo neobliknim složenim oblikom tijela Ania i vrlo značajnim izazovom suočili su se Rega inženjeri i izabrani alati. Izrađivači alata koristili su vrhunske tehničke vještine, najtočnije švicarske EDM CNC strojeve, čiji su redoviti kupci vojna i medicinska industrija i tolerancija im ide do mikrona (tisućiti dio milimetra). Da bi se postigao ovaj zamršeni oblik tijela potreban je najsloženiji visokotlačni alat za kalupe za ubrizgavanje koji je Rega ikad dizajnirla. Alat ima osam glavnih dijelova, od kojih se četiri moraju međusobno savršeno savršeno sinkronizirati kako bi se postiglo svako tijelo zvučnice. Dizajn i izrada ovog “umjetničkog djela” trajala je cijelu godinu izrade, a izradio ga je isključivo najstariji izrađivač alata koji zahtijeva sve životno zanatsko iskustvo.

Kombinirajte ovo posebno PPS kućište sa svojim visoko specificiranim umetcima od nehrđajućeg čelika, jedinstvenim romboidnim pivot sustavom, isprobanim i testiranim visokokvalitetnim eliptičnim držačem igle sa dijamantnim vrhom i sa sklopom generatora zavojnice male mase i dobit ćete novu vodeću muzikalnost, performanse, brzinu, jasnoću i detalje kao nikada prije po ovoj cijeni.

Tehničke informacije

Gazna sila: 1,75 – 2,00 g

Impedancija ulaznog opterećenja: 100 oma

Impedancija izlaza: 10 oma

Nominalni izlazni napon: 350 μV

Balans kanala: ≥ 20 μV

Separacija: ≥ -29 dB


Masa: 6 g


Ključne značajke


Križ od željeza i mikro zavojnica

Jedan od najmanjih MC generatora na svijetu.

Napredni neodimijski magnet.

Elipsast profil igle izrađen od fine žice od 0,018 mm


Postavke opterećenja za podesive MC stupnjeve


Impedancija – 100 oma

Kapacitivnost – 1000 pF

Postavka pojačanja – Visoka (‘Uključeno’ položaj za Rega phono stupnjeve)


Dodatne informacije

Brandovi

Rega

Kategorije

Gramofoni i oprema, Zvučnice

Možda će vam se također svidjeti…