Focal Sopra No2 Black
Focal – Sopra N°2

16.699,00  (125.819,00 kn)

16.699,00  (125.819,00 kn)

Focal – Sopra N°2

16.699,00  (125.819,00 kn)

3-sistemski high-end zvučnici  – 2 X 7” basevi

Sopra N ° 2 novo su oličenje današnjih vrhunskih zvučnika. Savršeno kombiniraju dinamiku, optimizaciju prostora i harmonično bogatstvo. Sopra N ° 2 jasno započinju novu eru za “Premium High End” uzimajući u obzir nove kriterije izvedbe. Kompaktnost, moderan dizajn, karakter… sve su to bitni čimbenici koji osiguravaju savršenu integraciju u vaš interijer.

Opremljeni s najboljim srednjetonskim jedinicama koje je Focal ikad razvio, s NIC i TMD tehnologijom, Sopra N°2 pomiču granice reprodukcije zvuka u smislu transparencije u veoma kompaktnom kućištu. Za razliku od Utopije, koja je u biti ekstravagantna i gdje veličina nipošto nije ograničenje, Sopra teži maksimalnoj kompaktnosti kako bi se osigurala laka integracija u prostorije razumne veličine. Sopra N°2 se bez problema uklapa u sobe do 30 kvadratnih metara, a idelana je i za veće prostorije – do 70 kvadratnih metara.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: N/A Kategorije: , Oznaka:

Opis

INFINITE HORN LOADING

Naš berilijski visokotonac ima nevjerojatno laganu i iznimno krutu kupolu koja isporučuje transparentan i dinamičan zvuk. Njegova glavna limitacija dolazi od kompresije zraka u šupljini iza njega. No, zahtjev da Sopra bude kompaktna značio je da se što veći dio kabineta mora koristiti za bas. Morali smo istražiti druge mogućnosti za pokretanje visokotonca, što nas je navelo da smislimo IHL sustav. Sustav “IHL” omogućuje pokretanje berilijskog visokotonca poštujući zahtjeve kompaktnosti zvučnika. Stražnje vibriranje visokotonca nježno se i postupno apsorbira kako bi se izbjeglo izobličenje. Definicija visokih tonova pomaknuta je do maksimuma.

NEUTRAL INDUCTANCE CIRCUIT

Od početka smo imali veliki interes za magnetski krug, bitan aspekt jedinice zvučnika. Preciznost i detalji reprodukcije zvuka ovise o stabilnosti magnetskog polja. NIC tehnologija dopušta upravljanje magnetskim poljem i konačno omogućuje ovladavanje njime kako bi se ograničila izobličenja. Smanjuje učinke izobličenja i daje zvuku vrlo visoku razlučivost i dinamiku bez presedana.

TUNED MASS DAMPER

Naši timovi otkrili su rezonancije koje mijenjaju definiciju ovjesa koji spaja konus s košarom. Rješenja koja su već poznata za povećanje svojstava prigušivanja ovjesa rezultiraju povećanjem mase što posljedično mijenja definiciju. Odgovor je došao iz tehnologije koja se koristi u neboderima otpornim na potrese i koja se također koristi za ovjes na trkaćim automobilima. “TMD” tehnologija sastoji se od optimizacije profila ovjesa koji kontrolira rezonancije kako bi se drastično smanjilo izobličenje i povećala definicija basova i srednjih tonova.

VRHUNSKI KABINETI I IZBOR MATERIJALA

Proizvedeni u Francuskoj Soprini kabineti dizajnirani su u našem pogonu za izradu kabineta u Bourbon-Lancy (Burgundija, Francuska) primjenom istog proizvodnog procesa kao i za Utopiju. 69 milimetarska prednja ploča, sendvič-konstrukcije, koristi princip “Gamma structure” za osiguravanje inertnosti i prigušenje. Njihova gustoća daje im inertnost potrebnu za osiguravanje stabilne mehaničke reference za optimalnu definiciju. Unutrašnjost kabineta nema paralelne bočne ploče, a u donji dio dodani su mali Helmholtzovi rezonatori kako bi se spriječili okomiti stojeći valovi. Odabrali smo staklo kao materijal za bazu zvučnika koje, koristeći šiljke koji omogućuju najbrže vrijeme propagacije, tako eliminira sve neželjene efekte u basu kod prianjanja na pod.

BEZ ŽRTVOVANJA PERFORMANSI PORADI ESTETIKE

Dizajnerska agencija Pineau & Le Porcher dizajnirala je Sopra zvučnik s jednim pravilom: nema žrtvovanja performansi poradi estetike. Sopra linija zvučnika namijenjena je najstrastvenijim ljubiteljima zvuka. Njezin dizajn favorizira performanse, dok objedinjuje kvalitete koje se očekuju od objekta koji će biti integriran u vrlo elegantne interijere. Lakirani ili drveni finiši povezani su s plemenitim materijalima kako bi stvorili elegantnu liniju. Uloženi su značajni napori oko dizajna zvučnika s prednje strane, osobito oko zvučničkih jedinica, kako bi se izgladili svi aspekti koji bi mogli utjecati na akustiku ili izgled. Soprina sama struktura artikulirana je oko srednjeg dijela. Ova umetnuta poliuretanska komponenta omogućuje gornjem i donjem dijelu kabineta nagib potreban za akustičnu konvergenciju kanala (“Focus Time“).

DETALJI

Glavna tema dizajna Sopre je namjerna nenametljivost, iako istovremeno znalcima pruža mogućnost uživanja u mnogim sitnim detaljima. Rešetkasta zaštitna maskica štiti berilijski visokotonac i daje mu prepoznatljiv identitet. Ovaj motiv ponavlja se pri zatvaranju zaobljenog stražnjeg panela na centralnom dijelu zvučnika. Ploča s konektorima za zvučničke kabele, matice, šiljci podesive visine, kao i nekoliko vidljivih vijaka, specijalno su dizajnirani za Sopru, a svi su proizvedeni od strane eksperata za izradu satova.

Recenzije:

SoundStage Hifi

Ear

Audiophilia

Home Theater Review

Tehničke informacije

Tip: Three-way Bass-reflex samostojeći zvučnici

Zvučničke jedinice: 2 x  7″ (18cm) “W” bas jedinice

6.5″ (16.5cm) “W” srednjetonac s TMD suspenzijom, NIC motor

27mm IHL Beryllium inverted dome visokotonac

Frekvencijski raspon (+/- 3dB): 34Hz – 40kHz

Low frequency point – 6dB 28Hz

Osjetljivost (2.83V / 1m): 91dB

Nominalna impedancija: 8 Ohma

Minimalna impedancija: 3.1 Ohma

Prijelazna frekvencija: 250Hz / 2 200Hz

Preporučena snaga pojačala: 40 – 300W

Dimenzije (Visina x Širina x Dubina): 190 x 358 x 540 mm

Težina: 55 kg (komad)


Dodatne informacije

Brandovi

Focal

Finiš

Blakc Lacquer, Black Oak, Carrara White, Electric Orange, Light Oak, Black Ostrea, Brown Concrete

Možda će vam se također svidjeti…