+385 (0)1 48 33 046 info@audiodream.hr

Asus – Xonar Essence One MKII

3.415,00 kn

USB DAC pojačalo za slušalice  (DSD support,  600ohm pojačalo za slušalice)

Opis

Podrška za izvorni Direct-Stream Digital (DSD) putem DSD-a preko PCM-a (DoP)
Vrhunsko pojačalo za slušalice “goni” slušalice impedancije do 600 ohm s namjenskim “jumperom” za pojačanje (gain)

Odnos signala i šuma (S/NR) od 120dB izuzetno istinitog uravnoteženog dizajna
Jedanaest zamjenskih opcionalnih pojačala omogućuje jednostavno podešavanje tona prema želji korisnika.
Precizni clock bez podrhtavanja (jittera) putem asinkronog USB zvuka
Linearno napajanje s toroidalnim transformatorom kako bi se osiguralo čisto napajanje svih krugova
Simetrična tehnologija samplinga 8X vraća zvuk bez gubitaka

Vjeran originalu
Serija Essence One MKII poboljšava vrhunsku seriju Xonar Essence One, dobitnicu nagrade CES za inovaciju 2012. godine i japanske prestižne nagrade VGP u 2012. i 2013. godini. Inženjeri Essence kontinuirano poboljšavaju kvalitetu zvuka, što je rezultiralo serijom Essence One MKII s najnovijom Direct Stream Digital (DSD) podrškom. Sa šest najsuvremenijih Op-ampa MUSES 01, Essence One Mk II MUSES Edition podiže zvuk na nove razine, uz duboku muzikalnost koja bilježi svaku nijansu.

Izvorna DSD podrška
DAC-ovi serije Essence One MKII ostaju vjerni izvornom zvuku, uz podršku za DSD od 2,8 MHz putem DSD-a preko modulacije impulsnog koda (PCM). DSD 2.8MHz format pruža 64 puta (64X) veću brzinu samplinga tradicionalnih snimaka na kompaktnim diskovima (CD) za reprodukciju zvuka u razlučivosti koja je za magnitudu veća.

Optimiziran za slušalice s impedancijom do 600 oh i In Ear slušalice s namjenskim pojačivačem. Pojačalo ugrađeno u Essence One MKII DAC-ove konstruirano je za pogon slušalica s impedancom od 600 ohma i IEM-a s impedancijom od 16 ohma, zahvaljujući uključivanju namjenskog kratkospojnika za lako podešavanje visokog i niskog pojačanja. Rezultat je izvrsno pojačalo za slušalice koje pruža izvanredna iskustva slušanja za sve izlazne postavke.

Omjer signala i šuma (SNR) od impresivnih 120dB

Istinski balansirani dizajn
Essence One MKII DAC-ovi izuzetno visokog kvaliteta zvuka i omjera signala i šuma (SNR) od 120 dB potpomognuti su istinskim uravnoteženim dizajnom koji se oslanja na dvostruke Texas Instruments PCM1795 DAC-ove.

Jedanaest zamjenskih Op-ampa
Essence One MKII ima 11 zamjenskih opcijskih pojačala za jednostavno podešavanje tona. Op-ampi imaju presudnu ulogu u audio hardveru, pojačavajući analogne signale i određujući karakteristike tona. Kako se korisnički ukus u karakteru timbra razlikuje, audiofili često odluče ismjeniti Op-ampe kako bi fino podesili izvedbu. Ova je značajka dokazana kao vrlo popularna na većini audio foruma širom svijeta s prethodnim proizvodima iz serije Essence.

Dosljedno i čisto napajanje
DAC-ovi su također opremljeni linearnim napajanjem s toroidalnim transformatorom kako bi se osigurala čista i dosljedna snaga koja minimalizira onečišćenje bukom. Filmski kondenzatori njemačke proizvodnje WIMA FKP 2 i FKS 2 daju tople i bogate zvukove.

8X simetrična tehnologija uzimanja uzorka
DAC-ovi Essence One MKII nude 8X veće uzorkovanje kako bi se sačuvali najfiniji detalji izvornog zvuka i još više poboljšala kvaliteta izlaza. DAC-ovi Essence One MKII koriste simetrično preuzorkovanje kako bi poboljšali ulazne izvore od 44,1 / 88,2 /176,4kHz na 352,8kHz32Bit i 48/96/192kHz izvore sve do 384kHz32Bit, istodobno eliminirajući jitter povezan s asimetričnim up-samplingom.

Vrhunski zvuk izvanrednog dizajna

Asinkroni USB zvuk
Standardna interna kompenzacija clocka za različite brzine prijenosa između računala i USB audio uređaja može i dalje uzrokovati podrhtavanje, ali Essence MKII DAC-ovi automatski prilagođavaju status međuspremnika na izlaz sustava. Omogućuje brže podešavanje sata i bolje smanjenje podrhtavanja za najbolju vjernost.

Izvorni upravljački program ASIO 2.2
Essence One MKII DAC-ovi također podržavaju izvorne upravljačke programe za ulaz/izlaz Audio Stream (ASIO) 2.2, što omogućuje digitalnim signalima da zaobiđu Windows-ove audio slojeve kako bi se izbjegla suvišna obrada a to znači i savršeni audio izlaz.

Balansirani XLR izlazi
Balansirani XLR izlazi nude kvalitetniji izlaz bez neželjenih smetnji i smetnji. Ispravno balansirane linije integriraju dva vodiča za prijenos signala jednakog promjera, ali suprotnog polariteta, zbog čega se šum duž kabela ukida dok dostigne odredišno opterećenje.

Indikatori uzorkovanja
Osvjetljeni indikatori uzorkovanja prikazat će se prema postavkama brzine uzorkovanja računala (44,1/48/88,2/96/176,4/192kHz).

Dodatne informacije

Brandovi

Asus