Novi NAD modeli

NAD donosi inovacije i performanse iz svoje referentne Masters serije u novim modelima pristupačne Classic serije.

Nakon duljeg vremena i pomnog razvoja NAD, danas jedan od najcjenjenijih i najpoznatijih proizvođača visokovjerne (HiFi) audio/video elektronike, predstavio je 3 nova integrirana pojačala i CD player. Nekoliko ključnih inovacija i tehnologija koje su razvijali posljednjih godina i uspješno implementirali u svojim referentnim modelima iz Masters serije (Hybrid Digital Amplification tehnologija koja je značajno unaprijedila performanse, Modular Design Construction koji omogućuje hardware/software nadogradnje u budućnosti, BluOS™ Wireless Multi-room Audio platforma za HiRes audio streamanje, itd.), sada su primijenili i u Classic seriji, sinonimu za HiFi uređaje iznimnih performansi i pristupačne cijene. Tako su upravo u kategorijama i klasama gdje već tradicionalno predstavljaju lidera na tržištu, postavili nove standarde.

C388 (2 x 150 W; 350 W dinamičkih na 4 Ohma) oznaka je najvišeg po rangu od 3 nova pojačala, a potom slijedi C368 (2 x 80 W; 240 W dinamičkih na 4 Ohma). Oba modela objedinjuju prethodno spomenute tehnologije, tako da osim vrhunskog zvuka nude mogućnosti isto tako vrhunskog DA pretvarača i streamera. Spomenuti modularni koncept nadogradnje pruža opcije unapređenja mogućnosti uređaja tijekom godina, kao npr. dodatnih digitalnih linijskih ulaza, 4K HDMI video switcha, BluOS™ modula, itd. Posebno je interesantan BluOS™ koji pruža trenutni žični i/ili bežični pristup lokalnoj mreži putem Ethernet konekcije i streaming glazbe u visokoj rezoluciji (HiRes) iz različitih datoteka na mreži ili s različitih glazbenih servisa (uključujući i Internet radio). Sa BluOS™ modulom C388 se može kao samostalna zona uključiti i u složene (bežične) multi-room sustave. Elegantno upravljanje putem intuitivne i jednostavne aplikacije može se ostvariti s pametnim telefonom, tabletom, računalom ili sličnom jedinicom.

Početni novi model C338 (2 x 50 W; 150 W dinamičkih na 4 Ohma) tek je nešto skromniji po pitanju mogućnosti i soničnih dosega u odnosu na dva „jača“ modela. Također posjeduje DA pretvarač te podržava WiFi i mrežne funkcije tako da je raspoloživ i Internet radio, a kao UPnP klijent može streamati glazbu s NAS jedinica iz lokalne mreže. C338 kao i preostala dva modela podržavaju reprodukciju glazbe putem Bluetooth veze i to u pomoću aptX® codeca u vrlo visokoj kvaliteti. Bez obzira na to što se radi o startnom novom modelu visoko-vjerna reprodukcija glazbe ostaje apsolutni prioritet. Vidljivo je to kroz brojne detalje poput npr. aktivnog visokoefikasnog napajačkog sklopa (koji pokriva napon mreže u rasponu od čak 100 V do 240 V) kontroliranog najnovijom inačicom vlastite Asymmetrical PowerDrive tehnologije s čistom i obilnom strujnom komponentom za iznimnu kontrolu i vrlo neefikasnih zvučnika čak i prilikom zahtjevnih tranzijenata uz stabilan i miran rad, pretpojačivačkim stupnjem sa solid-state potenciometrom impresivnog dinamičkog raspona od 120 dB u koracima od po 0,5 dB, 8-kanalnog DA pretvarača dinamike 120 dB u dvostrukoj diferencijalnoj topologiji, itd. Ljubitelji gramofonskih ploča također će biti zadovoljni jer sva tri modela posjeduju već tradicionalno od NAD-a kvalitetne phono stupnjeve (MM).

Trima novim pojačalima pridružio se i novi C568 CD player, nova referenca u Classic seriji. U njega je NAD implementirao mnoge tehnike razvijene za reprodukciju visokorazlučivih (HiRes) audio formata, inače također primijenjene u tvrtkinoj referentnoj Masters seriji. Generator takta (clock) visokog stupnja preciznosti za maksimalnu redukciju jittera, najnoviju generaciju vrhunskih Wolfson DA pretvarača, operaciona pojačala studijske kvalitete upravo kakve koriste modeli Masters serije, itd. Osim standardnih CD zapisa C568 može reproducirati MP3 i WMA zapise pohranjene na CD-R/W mediju ili s vanjske USB memorije. Uz izvrstan zvuk i dizajnom predstavlja idealnog partnera novim pojačalima.

Novi NAD Classic modeli će biti dostupni od sredine prosinca uz očekivane sljedeće cijene: C338 – 4999 kn, C368 – 7699 kn, C388 – 12999 kn i C568 – 5999 kn.

Newsletter

Upišite vašu email adresu i prijavite se na naš newsletter

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)