Ryan Speakers – hand crafted in California

Iako smo ove godine prije odlaska na High End 2017 u Minhen položili svečanu prisegu da nećemo uzeti ništa novo u zastupstvo, na sajmu smo pronašli skriveno blago te se vratili s novim zvučnicima. Ryan zvučnici su nas toliko oduševili da jednostavno nismo mogli odoljeti. Tvrtka Ryan Speakers djeluje već 5 godina u prekrasnom gradiću Riverside u Kaliforniji. Naizgled kratka povijest ipak ima dugu tradiciju, zapravo svoje korijene vuče iz sredine osamdesetih godina prošlog stoljeća, kada su braća Todd i Trevor Ryan dizajnirali nekoliko legendarnih zvučnika. Nakon toga, obojica ostaju 20 godina u zvučničkoj industriji radeći za druge kompanije. Prije pet godina ponovo su se udružili kako bi proizvodili zvučnike pod svojim imenom, pri tome postavivši 3 osnovna cilja: 1.) Izuzetna vrijednost za novac 2.) „State of the Art“ performanse 3.) Ručna proizvodnja u Americi. U zadnjih 10 godina software za modeliranje zvučnika i simulacije drastično je uznapredovao, mjerna oprema danas omogućava mjerenja kakva su donedavno bila nezamisliva. Upotrebom između ostalog „Klippel Distortion Analyzer-a“ u Ryanu su projektirali zvučničke jedinice gotovo savršeno simetrične, s dramatično smanjenim razinama distorzije, omogućivši neviđenu razinu rezolucije i dramatično smanjenje koloracija u bas području. Kučišta zvučnika su gotovo potpuno ukrućena ugradnjom unutarnjih potpora na mjesta utvrđena leaserskim vibrometrom. Skretnica tj, srce zvučnika, je optimizirana mjerenjima u idealnim i realnim uvjetima, što osigurava gotovo ravan frekvencijski odaziv čak i u prostorima koji nisu akustički idealni. Sve to rezultira rezolucijom i čistoćom zvuka daleko iznad cjenovnog razreda, pri čemu rezolucija ovdje nije u službi analize već u službi dosad neviđenog uživanja u slušanju glazbe. Naime ono što nas je oduševilo je da čistoća zvuka koja daje pogled u snimljenu glazbu kakav dosad nismo čuli bez obzira na cjenovni razred opreme, a pri tome je zvuk koji dolazi iz zvučnika izuzetno ugodan za dugotrajno slušanje. Dakle s Rayan Speakers zvučnicima po prvi puta svjedočimo spajanju dva naizgled nespojiva svijeta a to su rezolucija i toplina. Rezolucija i dinamika je toliko stvarna da zvuči kao živa svirka dok je toplina i punoća izražena kao kod slušanja instrumenta, tj. ljudskog glasa u neposrednom prirodnom okolišu. Ryan speakers momentalno nudi 4 modela zvučnika R610 cijene 14.950,00 Kn dvosistemski standmount, R620 samostojeći 2,5 sistemac cijene 25.950,00 Kn, R630 trosistemski samostojeći zvučnik cijene 36.950 Kn i Referentni 4-sistemski samostojeći zvučnik Tempus III cijene 117.950,00 KN Preije nekoliko dana na HiFi sajmu u Los Angelesu predstavljen je i novi model S840 cijene 58.950,00 čiji se izlazak na tržište očekuje najesen. Kako zvuče možete poslušati u našoj slušaonici.

Posted in Zanimljivosti | Comments closed

Novi NAD modeli

NAD donosi inovacije i performanse iz svoje referentne Masters serije u novim modelima pristupačne Classic serije

Nakon duljeg vremena i pomnog razvoja NAD, danas jedan od najcjenjenijih i najpoznatijih proizvođača visokovjerne (HiFi) audio/video elektronike, predstavio je 3 nova integrirana pojačala i CD player. Nekoliko ključnih inovacija i tehnologija koje su razvijali posljednjih godina i uspješno implementirali u svojim referentnim modelima iz Masters serije (Hybrid Digital Amplification tehnologija koja je značajno unaprijedila performanse, Modular Design Construction koji omogućuje hardware/software nadogradnje u budućnosti, BluOS™ Wireless Multi-room Audio platforma za HiRes audio streamanje, itd.), sada su primijenili i u Classic seriji, sinonimu za HiFi uređaje iznimnih performansi i pristupačne cijene. Tako su upravo u kategorijama i klasama gdje već tradicionalno predstavljaju lidera na tržištu, postavili nove standarde.

C388 (2 x 150 W; 350 W dinamičkih na 4 Ohma) oznaka je najvišeg po rangu od 3 nova pojačala, a potom slijedi C368 (2 x 80 W; 240 W dinamičkih na 4 Ohma). Oba modela objedinjuju prethodno spomenute tehnologije, tako da osim vrhunskog zvuka nude mogućnosti isto tako vrhunskog DA pretvarača i streamera. Spomenuti modularni koncept nadogradnje pruža opcije unapređenja mogućnosti uređaja tijekom godina, kao npr. dodatnih digitalnih linijskih ulaza, 4K HDMI video switcha, BluOS™ modula, itd. Posebno je interesantan BluOS™ koji pruža trenutni žični i/ili bežični pristup lokalnoj mreži putem Ethernet konekcije i streaming glazbe u visokoj rezoluciji (HiRes) iz različitih datoteka na mreži ili s različitih glazbenih servisa (uključujući i Internet radio). Sa BluOS™ modulom C388 se može kao samostalna zona uključiti i u složene (bežične) multi-room sustave. Elegantno upravljanje putem intuitivne i jednostavne aplikacije može se ostvariti s pametnim telefonom, tabletom, računalom ili sličnom jedinicom.

Početni novi model C338 (2 x 50 W; 150 W dinamičkih na 4 Ohma) tek je nešto skromniji po pitanju mogućnosti i soničnih dosega u odnosu na dva „jača“ modela. Također posjeduje DA pretvarač te podržava WiFi i mrežne funkcije tako da je raspoloživ i Internet radio, a kao UPnP klijent može streamati glazbu s NAS jedinica iz lokalne mreže. C338 kao i preostala dva modela podržavaju reprodukciju glazbe putem Bluetooth veze i to u pomoću aptX® codeca u vrlo visokoj kvaliteti. Bez obzira na to što se radi o startnom novom modelu visoko-vjerna reprodukcija glazbe ostaje apsolutni prioritet. Vidljivo je to kroz brojne detalje poput npr. aktivnog visokoefikasnog napajačkog sklopa (koji pokriva napon mreže u rasponu od čak 100 V do 240 V) kontroliranog najnovijom inačicom vlastite Asymmetrical PowerDrive tehnologije s čistom i obilnom strujnom komponentom za iznimnu kontrolu i vrlo neefikasnih zvučnika čak i prilikom zahtjevnih tranzijenata uz stabilan i miran rad, pretpojačivačkim stupnjem sa solid-state potenciometrom impresivnog dinamičkog raspona od 120 dB u koracima od po 0,5 dB, 8-kanalnog DA pretvarača dinamike 120 dB u dvostrukoj diferencijalnoj topologiji, itd. Ljubitelji gramofonskih ploča također će biti zadovoljni jer sva tri modela posjeduju već tradicionalno od NAD-a kvalitetne phono stupnjeve (MM).

Trima novim pojačalima pridružio se i novi C568 CD player, nova referenca u Classic seriji. U njega je NAD implementirao mnoge tehnike razvijene za reprodukciju visokorazlučivih (HiRes) audio formata, inače također primijenjene u tvrtkinoj referentnoj Masters seriji. Generator takta (clock) visokog stupnja preciznosti za maksimalnu redukciju jittera, najnoviju generaciju vrhunskih Wolfson DA pretvarača, operaciona pojačala studijske kvalitete upravo kakve koriste modeli Masters serije, itd. Osim standardnih CD zapisa C568 može reproducirati MP3 i WMA zapise pohranjene na CD-R/W mediju ili s vanjske USB memorije. Uz izvrstan zvuk i dizajnom predstavlja idealnog partnera novim pojačalima.

Novi NAD Classic modeli će biti dostupni od sredine prosinca uz očekivane sljedeće cijene: C338 – 4999 kn, C368 – 7699 kn, C388 – 12999 kn i C568 – 5999 kn.

Posted in Zanimljivosti | Comments closed

Od sada i KEF u Audio Dream-u!

Audio Dream Vam s ponosom objavljuje da od sada kod nas možete kupiti zvučnike  jednog od najcjenjenijih imena svjetske audio industrije, renomiranog engleskog proizvođača zvučnika – KEF.

Slavna povijest KEF-a počinje davne 1961. godine sa sjedištem u Nissen Hutu kada ju je osnovao legendarni Raymond Cooke pod okriljem Kent Engineering & Foundry, odakle i dolazi ime KEF, a koja se nalazila na obalama rijeke Medway u blizini Maidstonea u Kentu. Cook, kao bivši elektroinženjer BBC-a, bio je oduševljen eksperimentima s novim materijalima i tehnologijama u kojima je sudjelovao te ih je odlučio primijeniti u kreiranju zvučničkih sustava vrhunske kvalitete. Od samih svojih početaka KEF je predstavljao pionira u inventivnosti razvoja vrhunskih zvučnika za visokovjernu reprodukciju zvuka, a upravo ga po tome cijene audiofili širom svijeta i danas, desetljećima kasnije. Tijekom godina tome su doprinijeli brojni vrhunski inženjeri koji su bili, a mnogi još uvijek i jesu, dio uspješnog KEF tima. Rezultat toga su brojni patenti te znanstveni radovi kakvima se ne može pohvaliti niti jedan drugi suvremeni konkurent.

‘Inovatori zvuka’ i danas je osnovna premisa i filozofija tvrtke. U tim je riječima sažeta kompletna vizija KEF-a, usmjerenje, poslovna etika, opća kultura, od prvih dana pa sve do danas.

Posted in Zanimljivosti | Comments closed

Sonitus Acoustic – elementi za akustički tretman u Audio dreamu

Najvažnija sporedna stvar u Hi-Fi hobiju je akustika prostora. Naime koliko god kvalitetan i sinergijski posložen Hi-Fi sustav imamo krajnji rezuiltat će ovisiti o akustici prostora u kojem se sustav nalazi, tj. o sobi ili slušaoni. Varijacije mogu biti od toga da u određenim akustički lošim prostorima čak i najbolja ili najskuplja oprema može zvučati loše, a s druge strane u dobrim akustičkim prostorima i prosječna oprema može zasvirati prekrasno. Mnogi ljudi nisu niti svijesni što imaju jer im je soba loše pogođenih proporcija a zidovi su goli i od lošeg materijala.

Međutim dovoljno je u takvu sobu ubaciti na prava mjesta nekoliko odgovarajućih akustičkih apsorbera i/ili difuzora i Hi-Fi će zasvirati kao nikada prije. Mnogi audiofili dožive katarzu nakon akustičkog tretmana slušaone jer tek onda shvate koliko je akustika bitna.

Od sada kod nas možete nabaviti Sounitus Acoustic akustičke elemente vrhunske kvalitete, te vas naše stručno osoblje može savjetovati o paravilnoj primjeni.

Više informacija o Sonitus akustičkim elementima možete saznati na:

Sonitus Acoustics cjenik

Sonitus Acoustic proizvodi

ili pozivom na naš broj telefona: 01/4833-046

mailom: info@audiodream.hr

Posted in Zanimljivosti | Comments closed

Naim Mu-so – High End Wireless music system

Za sve vas koji niste zadovoljni prosječnim, vodeći svjetski proizvođač Hi-Fi komponenti, britanski Naim Audio, predstavio je „Naim Mu-So“, bez lažne skromnosti trenutno po svemu naj bežični „all in one“ glazbeni sustav.

Naimovi inženjeri su sve svoje znanje i iskustvo fokusirali kako bi stvorili glazbeno iskustvo za pamćenje, ovog puta iz male kutije. Stoga su u robusno aluminijsko kućište dimenzija 122x628x256 ugradili 6 pojačala od po 75W, ukupno 450W !, 6 zvučnika najviše klase, te „Music Streaming System“ čije mogućnosti su ograničene samo vašom maštom. Od ulaza Naim Mu-so posjeduje: digitalni S/PDIF, USB ulaz za eksterne memorije (npr. USB stick ili hard disk), te analogni AUX IN (3.5 mm jack). Naravno to nije sve jer konekcijom uređaja na internet (wi-fi ili ethernet kablom) dobivate još Internet radio, Spotify Connect, UpnP, Bluetooth…

Odmah po uključenju Naim Mu-so će Vašu prostoriju ispuniti velikim, toplim Hi-Fi zvukom kakav ste do sada mogli čuti samo iz dobro ugođenog Hi-Fi sustava ne male cijene i ne malih dimenzija. Također, postoji i opcija Multiroom, tako da možete upariti više Naim Mu-So uređaja u Vašem domu.

Ono što osim zvuka Naimove uređaje izdvaja od konkurencije je ergonomija i inteligentni dizajn. Naim Mu-som tako možete upravljati putem aplikacije za iOS ili Android, putem daljinskog upravljača ili pak prekrasno dizajniranog upravljačkog sučelja sa zaslonom osjetljivim na dodir, koje se nalazi na gornjoj strani uređaja.

 Za više informacija obratite nam se na našu e-mail adresu: info@audiodream.hr, nazovite nas na br. telefona: 01/4833-046 ili pak nas posjetite na adresi Nova Ves 54, Zagreb.

Posted in Zanimljivosti | Comments closed

Asus Essence One Muses + JRiver Media Center na poklon

 

Dragi naši kupci i prijatelji,

Od sada svaki kupac Asus Essence One Muses MKII USB D/A pretvarača i pojačala za slušalice na poklon dobiva kod za besplatan download JRiver Media Centra – jedno od najboljih softverskih rješenja za reprodukciju glazbe, videa i slika na PC-ima.

 

Posted in Zanimljivosti | Comments closed
 • Kontakt

  Audio dream
  Nova ves 54
  10 000 Zagreb
  Hrvatska

  Pon - pet: 10 - 20h
  Sub: 10 - 14h

  T: +385 (0)1 48 33 046
  M: +385 (0)99 212 85 01
  E: info@audiodream.hr

  Podružnica Rijeka
  Salon namještaja Cadoro
  S. Frankovića 9
  51000 Rijeka

  T: +385 (0)51 541 104
  E: info@cadoro.hr
  web: www.cadoro.hr